Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má takový vztah cenu?

Od: dobrovolnaa* odpovědí: 12 změna:

Potřebovala bych poradit jak dal? Je mi 32 let a jako každá žena toužim po svatbě a po miminku. Jsem s partnerem 7 let a pořád spolu nebydlíme. Nechce si mě vzít ani mít se mnou děti. Má takový vztah vubec budoucnost. Miluji ho proto jsme spolu tak dlouho vydrželi, nechci ho taky do ničeho nutit, ale poslední dobou mám toho všeho dost. Nemám sílu se sním rozejít a už vubec ne si hledat někoho jiného. Měla jsem pár známých mužů, ale se žádnym mi to nevydrželo. Mám asi na chlapi opravdu smůlu a neumím si dupnout. Budu ráda za každou dobrou radu jak být štastná a ne neustále prožívat každodenní stres. Děkuji za odpovědi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Skoro mi přijde zbytečné odpovídat. Chcete svatbu a miminko, partner už 7 let o tom nechce slyšet. Takže buďto zůstaňte s ním bez svatby a miminko si pořiďte jinde, nebo holt změňte partnera. Teď spokojená nejste a čas plyne.

ar*
hodnocení

0x

Těžko se bude radit, sama musíte posoudit, jestli láska k vašemu příteli je silnější než touha po dětech a rodině. Rozhodně čím bude muž starší, tím míň bude děti chtít, zvykne si na svůj životní styl a těžko ho bude chtít změnit.

Řeknu vám, že mě někdy dokážou děti (hlavně když jsou starší) pěkně naštvat, ale daleko víc by mě sra**lo, kdybych je neměl.

Přeji vám ať jste spokojená ať už se rozhodnete jakkoliv.

technikjirik*
hodnocení

0x

to je snad jasné...

7 roků je statisticky doba po které přichází většinoou už druhá partnerská krize. Takže váš stesk je naprosto v souladu se statistikou.

7 roků vztahu bez vývoje je asi docela nuda, člověk je zrozen pro vývoj, nikoliv pro stagnaci.

32 roků pro ženu znamená, že je to hodina dvanáctá pro potomka.

Jedni mí známí byla spolu 8 roků bez potomka, Pak se Ona rozhodla že chce dítě, ale on ještě nechtěl. Do půl roku byla svatba. Brala si někoho úplně jiného. A je štastná a spokojená s dítětem...

Toto je prostě volání přírody a nevyplácí se toto volání ignorovat. Stejně vás to stáhne k radikálnímu kroku.

majdalena*
hodnocení

0x

Dobrý den mladá paní.Tady si ted musíte položit na váhy.Chcu žít bez dětí?Miluji muže tolik,že bude můj život prázdný a nebudu mu to vyčítat?Každá žena, která má ráda děti,touží je mít,to je normální.Je to naplnění.Váš přítel jedná trochu sobecky.Hledí jen na své pohodlí a nekouká na potřebu a štěstí partnerky.Dupnout si můžete,ale zda bude to dupání Váš partner registrovat je druhá věc.Vše si dobře promyslete,než Vám ujede vlak.Pak ho již nedohoníte a Vám zůstane prázdná náruč a nevyplněné místo ve Vašem životě.Pak budete nespokojena a možná přítel si pak najde jinou paní.Ted se zamyslete"celý život jen vy dva,nebo rozchod a naděje jinde".Jsou muži kteří chtějí děti,ale nemají partnerku k založení rodiny.Přeji Vám at se dobře rozhodnete.Majdalena

doplněno 13.08.11 07:30:

A ještě trochu zauvažujete,zda je to váš cíl jen se starat o pohodlíčko,čisté prádlo,a dobrou stravu pro vašeho partnera.Bez špetky radosti pro Vás.Děti jsou starost,ale neskutečná radost se dívat na první krůčky,jejich první vyslovení máma,táta.Je zarážející,že Vám toto nechce splnit,ani svatbu.Budete jednou chodit v důchodě na hřiště se dívat na jiné babičky,jak se tam procházejí s vnoučaty?Aby jste se aspon pokochala?Já mám 3děti a 8 vnoučat.Když se to k nám všechno nahrne i třeba na měsíc, když není škola,je to dost práce,ale nedovedu si již představit,že bych je neměla.Těším se vždy na soboty a neděle,že někdo z nich přijede.Ted tu budu již mít brzy nastálo aspon některé, přestěhují se sem a věřte těším se.

taisha*
22.04.14 16:26

*palec*

olaf71*
hodnocení

0x

radím z mé zkušenosti. bývalá žena, chtěla to samé. po pár letech jsem si ji tedy vzal,ale na dítě jsem měl stále odpověď "času dost". vyřešila to razantně a rozvedla se se mnou, za chvíli si jí vzal někdo jiný, mají holčičku a žijou šťastně. přeji jim to.

hodnocení

0x

Myslím, že takový vztah cenu nemá. Nemůžete nikoho přinutit, abych chtěl to co vy, když to nechce. Nevěřím, že by z něj byl dobrý manžel a otec, kdybyste ho k tomu přinutila. Asi bych začala hledat jinde. Vím, že se bojíte samoty a hledání nového vztahu, ale nemusíte se s ním přece rozcházet ze dne na den. Hlavně bych si to s ním vyříkala, abyste oba věděli, jak se k tomu ten druhý staví. Možná pak pro vás bude jednodušší se s ním rozejít. A nebo on pochopí, jak je to pro vás důležité (ví o tom vůbec?) a změní postoj. Prostě bych to začala řešit, jinak se ke štěstí nepropracujete. Přeju vám k tomu hodně síly... :)

hodnocení

0x

Odpověď je svým způsobem obsažena v otázce...

asd*
hodnocení

0x

Pokud chcete děti, tak máte dvě možnosti. Buď mu dát nůž na krk že buď vy s dětmi nebo rozchod, nebo rovnou rozchod. Ještě je třetí možnost - dosáhnout toho aby děti chtěl on sám, nebo ještě čtvrtá otěhotnět proti jeho vůli (to je sice podraz, ale může se stát že za něj nakonec bude rád...)

A čemu by to prospělo? Takové podrazy se prostě nedělají a na žádné třeba se nehraje!

Myslím, že by si tazatelka měla ujasnit, jak si představuje svou budoucnost. Pak si s přítelem promluvit ve vší vážnosti a buď najdete nějakou společnou cestu nebo půjdete každý zvlášť. Tak, jako Vám nikdo nemůže mít za zlé, že chcete rodinu a děti, Vy naopak nemůžete mít za zlé, že to tak přítel nechce.

asd*

Hodně lidí dítě nechce, ale když je najednou na cestě/ narodí se, tak zjistí že dítě je super a nechápou jak mohli být tak hloupí že dítě nechtěli. Mluvim z vlastní zkušenosti ;) Ovšem "hnusný podraz" může být i dobrým podrazem, ale pořád to je podraz - o tom žádná...

amadeus*
hodnocení

0x

Svatba a potomstvo jsou dve rozhodnuti, ve kterych nelze udelat kompromis. Nekdo tady tvrdi, ze pokud vam odmita vyhovet, je to sobec. Jenze pokud vy trvate na necem, co si partner nepreje, jste tim padem stejny sobec jako on. To neni zadna vycitka, proste neni kompromisu. Na vas je rozhodnuti, zda vam tento partner stoji za zivot bez deti a bez svatby, nebo jsou pro vas deti a svatba dulezitejsi. Ve druhem pripade vam nezbyva nez se rozejit a hledat jineho partnera.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]