Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejčastější podvody v ČR

Od: kosak* odpovědí: 6 změna:

Máte osobní zkušenost s nějakým podvodem na který jste naletěli?

Podělte se, ať víme na co si dát u nás pozor. *zed*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polako*
hodnocení

0x

Telefonáty, ve kterých mě odběratelé přesvědčivě informovali, že včera/dnes/právě teď převodem z účtu zaplatili a že strašně spěchají na dodávku, protože... Peníze samozřejmě nikdy nepřišly. Sice jsem pak podal žaloby na zaplacení a teď mám doma v šuplíku několik pravomocných rozsudků, se kterýma si můžu víte co :-D Bohužel jsem dobrák a naletěl jsem takto několikrát.

Našlo se i několik vynálezců, kteří dokázali zfalšovat potvrzení o platbě, které banky vystavují. A i na tyto falzifikáty jsem naletěl.

Letos jsem se zařekl, že dokud nebudu mít peníze na účtu, tak nedodám. No bohužel dvakrát jsem své předsevzetí porušil. A hádejte, jak jsem dopadl :( Asi jsem moc měkký.

hm*

Ano, jste měkký. Chtějí-li brzy, určitě budou souhlasit s dobírkou.

krkovicka*
hodnocení

0x
Pouliční zprostředkovatelé firem.Mluví a mluví,až Vás přemluví.

Já se zatvářím tak, že je všechno přemlouvání přejde. A když mám dobrou náladu, zatvářím se jako debil a začnu na ně mluvit jinou řečí. A to mě pak i baví, protože nepronásledují oni mne, ale já je, a stále tou cizí řečí se s úsměvem domáhám vysvětlení. Je to vždycky k popukání, jak přede mnou prchají. Nejlepší je, že já jim rozumím, když si mezi sebou vyměňují názory na mou osobu. Většinou se to odehrává na kolonádě, tam to mají ti šinunci nejraději. *smich*

kosak*
hodnocení

jó, tydlety lidi já mám rád...většinou jejich přesvědčovací monolog doprovázím pokyvováním hlavy a ironickýma průpovídkama jako "hmmm, to zní vážně dobře, začínám uvažovat že si to skutečně koupim" ...nebo "no panejo, už sem doopravdy načnutej, ještě tři takový argumenty a máte mě v hrsti" ...jenom málokterej to vydrží s nervama a dostane se až na závěrenčnu hlášku "už hele!.. už vytahuju peněženku" :-P

dzordz*

Takovým s klidem tvrdím, že mi ještě nebylo osumnáct a že nic podepisovat ani zařizovat nebudu :P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]