Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se liší vesnická mládež od městské?

Od: hrako008* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, neberte tuto otázku jako nějakou narážku na něco, nebo něco na ten způsob. Napadlo mě, jak jiní lidé rozeznají mládež z vesnice X mládež z města. Prosím uveďte body z vnější i vnitřní charakteristiky...Hlavně vlastnosti atd.

Také jak rozeznáte někoho civilizovaného od člověka s buranskou povahou? Myslíte, že v nějakých případech k sobě dokáže vesnická i městská mláděž v nějakých připadech zapadnout?

Děkuji...Docela mě to zajímá :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, podle povahy je nepoznáš, buran může být jak z vesnice, tak i z města. Názor, že městská mládež je upravená cool a té vesnické kouká z bot, je už hodně zastaralý.

Jo, a jeden podstatný rozdíl mě napadá. Mládež z vesnice se narozdíl od mnoha městských fracků umí postavit k práci a leccos zvládá. A to říkám jako měšťák, který má za přítele vesničana. Někdy se stydím, co všechno tam lidi oproti mě umí a čemu rozumí.

doplněno 07.04.14 17:34:

"kouká z bot sláma", jsem chtěla napsat:).

levlef*
hodnocení

0x

decka z vesnice se, jak uz padlo, umi postavit k praci a se spoustou veci si poradit. nemaji za barakem nonstop hypermarket ani benzinku, zato lesy a pole pro spoustu ruznych blbinek a litani po venku :) misto shoppingu a cumeni po vylohach radeji venku neco delaji :)

fyzicky si troufam take trosku lze poznat, zvlast v lete - decka z vesnice jsou takovy opalenejsi, zdravejsi, oslehanejsi - to se neda srovnat z bronzem ze solarka nebo valeni u bazenu.

a nevidim duvod proc by si nemohli spolecne sednout, jsou to lide, jen kazdy zije jinde, nemuze se rict ze vesnicani jsou burani a mestaci inteligenti a proto spolu nemuzou byt, to je nesmysl. Vemte si jen vysoke nebo stredni skoly - tam si ty lidi povidaji a funguji spolu uplne normalne bez zavislosti na tom, zda se vraci do bytu ci domu a zda jedou autobusem smer centrum nebo smer konec mesta. Burana najdete na vesnici i ve meste ( a tgo rikam jako mestak, ktery se pred dvema lety odstehoval z Prahy na malinkatou vesnicku)

hodnocení

0x

Učila jsem zatím na dvou školách - nejdřív na jedné v desetitisícovém městě, cca polovina žáků ale byla z okolních vesniček. Teď učím na malé ZŠ v okrajové části stotisícového města, je to taková vilová čtvrť. Hrako má pravdu, že vesničtí se mnohem lépe umí postavit k práci - jakmile je něco potřeba, vrhají se do toho. To ti městští umí vykouzlit krásné protáhlé obličeje. Na oblečení se to, pravda, 100% nepozná, ve městě je ale daleko větší koncentrace značkového. Děti jsou ve městě maličko chytřejší, ale méně používají selský rozum. Tím myslím, že rodiče je tlačí k práci a mají v tomhle lepší zázemí - pamatuji si, že na první škole bylo často zbytečné dávat dětem domácí úkol. Tam byly děcka, které po příchodu domů zatopily v kamnech, staraly se o mladší sourozence, uvařily a ve volném čase sledovaly po lesích stopy zvěře. Škola? Vlezte mi na záda. Naprosto chyběly návyky udělat domácí úkoly nebo se naučit slovíčka, cokoliv. Škola je něco, kam se na pár hodin denně musí, a konec. Tady je rodiče alespoň donutí udělat úkoly a častěji se s nimi učí.

Co mi moc nejde do hlavy je zdravení učitelů. Na první škole to byl strašný problém - ty děti se ke mně venku prostě neznaly, ačkoliv bych řekla, že jsme spolu měli o mnoho lepší vztah než s těmi z města. Ti zdraví, a často i v situacích, kdy bych to neočekávala - když deváťák jezdí s kamarády na kole na druhé straně ulice (mohl by dělat, že mě nevidí) na mě zakřičí "Dobrý den", je to skoro k neuvěření :)

Tak kdo je tady ten buran ty chytrolíne? Ten kdo ví že ma starší lidí který potká pozdravit, půlku vesnice zná jménem a když vidí paní s taškou tak jí to poponese až baráku protože každá druhá tetka ve vsi je s ním nějak do přízně nebo ten podle tebe cool borec co vleze do výtahu ani nezabučí, z vlastního baráku nezná ani lidí na jednom patře a ze všeho nejdůležitější pro něj je počet lajků na fuckbůku?
07.04.14 18:52

Prosím?

Došlo k omylu . to nebylo na vás ale na toho kdo vlákno založil. Cituji -
jak rozeznáte někoho
civilizovaného od člověka s
buranskou povahou. .
Věta sama o sobě nezávadná nicméně jsem z ni pochopil že autor má jasno v tom že městská mládež je civilizovaná zatímco vše co žije mimo hranice velkoměsta jsou totální ubožáci, což se mě dotklo.
Až pak jsem si všiml že otázka zdravení se objevila i ve vašem příspěvku.
doplněno 07.04.14 19:27: Z vašeho příspěvku bych polemizoval maximálně s větou že děcka z města jsou maličko chytřejší . . Jsem zarytý vesničan a přesto mám IQ 135. Nemyslím si že kdybych žil ve městě byl bych inteligentnější.
hrako008*
hodnocení

Ehmm...Omlouvám se, ale nechápu jak vám ten Váš vyznačený od mohl vyznít, tak jak vyzněl. Tato otázka je kladena neutrálně. To že je někdo buran neznamená, že je z vesnice ne? Ve vesnici žijí také civilizovaní lidé...Já nechápu Vaší výbušnost při první otázce. Nemáte náhodou nějaký komplex proti lidem, kteří jsou z města, nebo upozorňují na rozdíl měst a vesnic?

doplněno 07.04.14 19:51:

vyznačený bod*

Komplexy bych tomu neříkal. Spíš alergie na každé snahy třídit lidi na lepší a horší podle jakéhokoli klíče. Jakmile si totiž někdo připouští myšlenku, "Tady"jsem já a "tam" jinde jsou samí burani, tak se automaticky povyšuje nad ostatní a to mi od jakživa smrdělo.

hodnocení

0x
Učila jsem ve školce na okraji Ostravy. Za školkou vede silnice. Za silnicí byly paneláky a před silnicí ves. Děti tedy byly z města a z vesnice. Neuvěřitelné, jak jen šíře silnice se stane hranicí s tak rozdílnými dětmi.*sok* Městské děti byly mnohem dravější, bezohlednější, surovější, agresívnější, frackovatější, línější. Současně však bezradnější, závislejší na dospělých. Vesnické děti byly laskavější, samostatnější, opatrnější ve vztahu k lidem i věcem, mnohem více si vážily toho, co dostaly. Nebyly vybíravé v jídle, rády pomáhaly. Chce se mi říci, že byly vychovanější, protože nemohu najít správný výraz. Snad zdvořilejší? Určitě je všechny život roztrousí do všech koutů světa a dá jim zabrat, ale věřím, že ten základ v nich stále zůstane. ;)
doplněno 08.04.14 07:36: Na vycházce mezi loukami a poli roste jabloň se spoustou spadaných jablek. Neodolala jsem a jedno jsem zvedla, naleštila rukávem a zakousla se. Vesnické děti si také sebraly a křupkaly. Městské chtěly, ale musela jsem jim říci, ať si zvednou. Dokonce ukázat, které. Jen jedna holčička chtěla též, ale pravila: To še nepapá! Když jsem se ptala, odkud tedy jablíčka jsou, řekla, že: Že ž obchodu, že šámošky še můžou papat. :-D Tyhle děti, už dospělé, nikdy nebudou hystericky řešit některé věci, jako třeba včelu, která vletěla oknem, nebo myš, která vběhla do domu.
martinaa*

Včera mi vesnická holčička předvedla dokonalý hyterický výlev kvůli masařce ;), a to jsem zírala, protože běžně bere do ruky žáby a různou jinou havěť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]