Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, neberte tuto otázku jako nějakou narážku na něco, nebo něco na ten způsob. Napadlo mě, jak jiní lidé rozeznají mládež z vesnice X mládež z města. Prosím uveďte body z vnější i vnitřní charakteristiky...Hlavně vlastnosti atd.
Také jak rozeznáte někoho civilizovaného od člověka s buranskou povahou? Myslíte, že v nějakých případech k sobě dokáže vesnická i městská mláděž v nějakých připadech zapadnout?
Děkuji...Docela mě to zajímá :D
Zdravím, podle povahy je nepoznáš, buran může být jak z vesnice, tak i z města. Názor, že městská mládež je upravená cool a té vesnické kouká z bot, je už hodně zastaralý.
Jo, a jeden podstatný rozdíl mě napadá. Mládež z vesnice se narozdíl od mnoha městských fracků umí postavit k práci a leccos zvládá. A to říkám jako měšťák, který má za přítele vesničana. Někdy se stydím, co všechno tam lidi oproti mě umí a čemu rozumí.
doplněno 07.04.14 17:34:"kouká z bot sláma", jsem chtěla napsat.
decka z vesnice se, jak uz padlo, umi postavit k praci a se spoustou veci si poradit. nemaji za barakem nonstop hypermarket ani benzinku, zato lesy a pole pro spoustu ruznych blbinek a litani po venku misto shoppingu a cumeni po vylohach radeji venku neco delaji
fyzicky si troufam take trosku lze poznat, zvlast v lete - decka z vesnice jsou takovy opalenejsi, zdravejsi, oslehanejsi - to se neda srovnat z bronzem ze solarka nebo valeni u bazenu.
a nevidim duvod proc by si nemohli spolecne sednout, jsou to lide, jen kazdy zije jinde, nemuze se rict ze vesnicani jsou burani a mestaci inteligenti a proto spolu nemuzou byt, to je nesmysl. Vemte si jen vysoke nebo stredni skoly - tam si ty lidi povidaji a funguji spolu uplne normalne bez zavislosti na tom, zda se vraci do bytu ci domu a zda jedou autobusem smer centrum nebo smer konec mesta. Burana najdete na vesnici i ve meste ( a tgo rikam jako mestak, ktery se pred dvema lety odstehoval z Prahy na malinkatou vesnicku)
Učila jsem zatím na dvou školách - nejdřív na jedné v desetitisícovém městě, cca polovina žáků ale byla z okolních vesniček. Teď učím na malé ZŠ v okrajové části stotisícového města, je to taková vilová čtvrť. Hrako má pravdu, že vesničtí se mnohem lépe umí postavit k práci - jakmile je něco potřeba, vrhají se do toho. To ti městští umí vykouzlit krásné protáhlé obličeje. Na oblečení se to, pravda, 100% nepozná, ve městě je ale daleko větší koncentrace značkového. Děti jsou ve městě maličko chytřejší, ale méně používají selský rozum. Tím myslím, že rodiče je tlačí k práci a mají v tomhle lepší zázemí - pamatuji si, že na první škole bylo často zbytečné dávat dětem domácí úkol. Tam byly děcka, které po příchodu domů zatopily v kamnech, staraly se o mladší sourozence, uvařily a ve volném čase sledovaly po lesích stopy zvěře. Škola? Vlezte mi na záda. Naprosto chyběly návyky udělat domácí úkoly nebo se naučit slovíčka, cokoliv. Škola je něco, kam se na pár hodin denně musí, a konec. Tady je rodiče alespoň donutí udělat úkoly a častěji se s nimi učí.
Co mi moc nejde do hlavy je zdravení učitelů. Na první škole to byl strašný problém - ty děti se ke mně venku prostě neznaly, ačkoliv bych řekla, že jsme spolu měli o mnoho lepší vztah než s těmi z města. Ti zdraví, a často i v situacích, kdy bych to neočekávala - když deváťák jezdí s kamarády na kole na druhé straně ulice (mohl by dělat, že mě nevidí) na mě zakřičí "Dobrý den", je to skoro k neuvěření
Ehmm...Omlouvám se, ale nechápu jak vám ten Váš vyznačený od mohl vyznít, tak jak vyzněl. Tato otázka je kladena neutrálně. To že je někdo buran neznamená, že je z vesnice ne? Ve vesnici žijí také civilizovaní lidé...Já nechápu Vaší výbušnost při první otázce. Nemáte náhodou nějaký komplex proti lidem, kteří jsou z města, nebo upozorňují na rozdíl měst a vesnic?
doplněno 07.04.14 19:51:vyznačený bod*
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.