Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si pořídit za 10 000kč?

Od: ondrejj* odpovědí: 22 změna:

Nazdárek, *palec*

Dneska jsem si byl pro výplatu na kterou jsem dřel celý červenec. Když jsem podepisoval výplatní pásku, nevěřil jsem tomu co vidím, *sok* bylo to 10 000 korun. Což je pro člověka, jako jsem já, celkem dost peněz... zvláště přihlédneme-li k tomu, že je mi 15 a tyto peníze jsou výhradně pro mě. *jasne* Když jsem dostával výplatu minulý rok, bylo to 8 000 korun a to už mi to všichni záviděli, protože běžná výplata na řípě se pohybuje kolem 5000. Váhal jsem jestli se mám mým spolu pracovníkům i letos svěřit, ale co, ty peníze jsem přece neukradl! Minulý rok jsem za peníze rodičům přspěl na společnou dovolenou, část peněz utratil za nové oblečení do školy, batoh atd., a zbytek uschoval. Co ale s deseti tisíci? Nemůžu to přece všechno utratit za oblečení ( ikdyž bych toho schopný byl), poradíte mi? A prosím nějaké reálné nápady, jsem vcelku nenáročný člověk, ale když si mám něco koupit hodně vybírám. Děkuji předem ;)

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

pošlu ti svoje číslo účtu.. tam to můžeš poslat všechno

ondrejj*
hodnocení

Přesně odpovědi toho typu jsem čekal.. Ale zústaň chladným, tak štědrý zase nejsem ;)

technikjirik*

Víš, to měla být vtipná odpověď na vtipnou otázku. Když nevím co s penězma tak je prostě uložím a vyberu až to bude potřeba.

ondrejj*
hodnocení

Samozřejmě chápu, že tvá odpověď byla podána nadneseně... ale abych peníze schovával někde doma pod polštářem, na to nejsem. To bych je spíš někam investoval aby se mi zužitkovaly.

buss
hodnocení

0x

Už jsem se lekl, že je to odměna ke mzdě .. A musíš to nutně utratit? Ať ti to rodiče hodí na konto (nebo si založ kde je zadarmiko) a pak vybírej dle potřeby, ne za ptákoviny. Nauč se hospodařit, být samostatný, zlé časy mohou přijít a nemusíš rodiče žádat. Třeby budeš něco potřebovat a nic. Jiní by tě mohli sežrat, tolik nevydělají... No vidíš a jiní brečí co jim kdo nabídne za práci. Asi se neztratíš ...

apa*
hodnocení

0x

Peníze utratit jen proto, že je mám a něco si "musím" koupit je hloupost. Vydělal jste si je, tak si jich važte. Uspořte si je, budete něco potřebovat např. do školy, na vánoční dárky a budete rád, že je máte.

marenka*
hodnocení

0x

Ulož si to na účet, můžeš i na spořící. Sice ti to zas o moc nenabude, ale lepší než nic. Za půl roku si vzpomeneš, že by si chtěl telefon, nebo notebook, cokoliv a můžeš si penízky vybrat. ;)

lidus*
hodnocení

0x

10 000 je moc málo peněz na to abys je rozfofroval jen tak. Příští rok třeba budeš chtít na dovolenou bez rodičů a tak já bych si koupila něco hezkého na sebe, zbytek uložila a do příštího roku ještě přišetřila abych na tu dovolenou nebo jinou zábavu měla-např.seskok padákem v tandemu stojí 5000.

solenza*

Nebo letět balónem.
balony-hradec.cz/...

doplněno 11.08.11 12:19:

donebes.cz/...

pt®
hodnocení

0x

"ondrejj", z tvé otázky a z odpovědí nemohu uvěřit, že je ti teprve 15 let. - stařenka

marenka*

Čekám, kdy přijde reklama. *smich*

ondrejj*
hodnocení

No nevím, jak bych Vám mohl dokázat, že patnáctiletý opravdu jsem. Zdali soudíte z toho, jak píšu, je to možná ovlivněno tím, že hrozně rád čtu a čeština je mým nejoblíbenějším předmětem. Jasné je, že si takhle nepíšu s mými vrstevníky a nebo kamarády... Ale jestliže mám psát něco někam, kde si to může přečíst takřka kdokoliv, chci aby to bylo napsáno správně a bez chyb. Jednoduše mou nezkomolenou rodnou řečí.

Stále nevěříte? Mohu Vám tedy poskytnou i svůj kontakt ;)

buss

A proč chceš někomu něco dokazovat? Znám mladíka 16-17 let, co si též umí peníze vydělat..., prostě jako jsou schopní, tak jsou neschopní, chudí i bohatí... už podle Gaussovy křivky.

ondrejj*
hodnocení

poradte.cz/...

Bohužel, i toto jsem já... každá strana má rub i líc. Myslím, že tento odkaz postačí jako odpověď i axusovi.

hodnocení

0x

Není přece potřeba ty peníze za každou cenu utratit...

Jinak kolegům zásadně tyto věci nesdělovat. Jednak je to pouze věc mezi tebou a zaměstnavatelem, jednak je známo, že většina českého národa jsou zapšklí závistivci a podrazáci a není důvod se dobrovolně vystavovat případným problémům.

hodnocení

0x

Jedina vec je mi na tom divna a to ta, ze uvazujes o utraceni za obleceni.

U holky bych to chapal, ale u kluka...?*sok*

Ale mozna uz jen starnu a casy se meni...

Penize uloz a az se naskytne neco zajimaveho, za co je utratit, tak je utrat. K cemu jinemu, nez k utraceni penize take jsou, ze? Leda, ze by si s nima chtel prikladat do kamen. I kdyz pri dnesnich cenach energii by to nemusela byt nutne nejhorsi varianta:)

olaf71*
hodnocení

0x

dej si to na stavební spoření

tomasgulas
hodnocení

0x

Zběžně jsem prolétnul odpovědi, někde mě tam praštilo do očí, že rád čteš. Já třeba, pokud bych chtěl utratit nějaké peníze (jakože ne, protože šetřím na byt), tak si koupím nějakou IT knihu, nějakou odbornou učebnici. A rovnou dvě :D Myslím nějakou objemnější, bibli. Taková jedna kniha vyjde bratru na tisícovku a je to investice do vzdělání a mnohonásobně se vyplatí a to je možná ono - pokud teď ještě neřešíš životně důležité otázky jako bydlení, daně apod. tak bych přemýšlel, jak je rozmnožit. Ale nemyslím automaty, skořápky, poker a další *smich*

buss

Tak já bych ušetřil, všechno se dá o tom najít je na intu, nebo prolezu knihovmy...

tomasgulas

Jsou knihy a knihy. Takové Umění programování od Knutha čte z PDFka jenom barbar :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Když už chcete utrácet,nakupte už dárky na vánoce.Jsou za 4měsíce.Ať máte klid.Zbytek dejte do obálky k rodičum do uschovny.

frame*
hodnocení

0x

Doporučuji to dát na spořící účet - úrok není na zhodnocení peněz, ale alespoň se trochu pokryje inflace. Vedení účtu je téměř zdarma a peníze si můžeš kdykoli vybrat. Je ti 15 - netoužíš po něčem jako je třeba řidičák na motorku? Tam se cena pohybuje asi okolo 3-4 tisíc, ale za pár let to bude chtít řidičák na Béčko a ten už se pohybuje k cenám 10000 kč. Pokud si budeš na spořící účet občas něco dávat a před vánocema něco vybereš - když si tam přibližně udržíš těch 10000 kč budeš při příchodu do autoškoly mít o starost méně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]