Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dokázal by mi někdo vysvětlit, co znamená na moravě používané slovo Kurde? Ani rodilý ostravák mi to nebyl schopen vysvětlit. Díky moc všem
kurde je hlavně polsky ty kurde ![]()
Jinak co to přesně znamená, to ti nepovím, asi bys musel bejt Polák abys správně pochopil pravej význam toho slova, ale když jsme byli o práznichách v Polsku, hodněkrát jsem to slovo zaregistroval a došel k závěru, že to bude mít podobnej význam jako u nás slovo "vole" nebo "tývole" možná i "sakra". Taková lehčí vulgaritka. Jeden Polák přišel třeba na návštěvu k druhýmu Polákovi a pozdravil ho slovy "czésc kurde" nebo jinej polák zase spad z kola a začal klít "kurde..blablabla". Takže asi tak nějak.
Słownik języka polskiego uvádí tvar kurde a slovo charakterizuje jako żartobliwe przekleństwo (žertovná nadávka).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.