Nejste přihlášen/a.
Zajímal by mě váš názor na závislost na potravinách. Myslím na konkrétních potravinách. Já byl kdysi na uzeniny a došlo to tak daleko, že jdouce městem, musil jsem si zakoupit klobásku do ruky, nebo aspoň páreček, kabanos... Kávu piju 35 let, ale zjistil sem že se bez ní obejdu. Ano, mám na ní chuť, ale nelezu kvůli tomu po stropě. Jednu dobu jsem držel řízenou hladovku opakovaně několikrát. To třeba 4 dny nejíte nic a pak trochu a pak zase tři dny atd. A víte na co jsem měl při tom nejvíc chuť? Na pečivo. Uzeniny bych oželel za kousek kvalitního chleba. Jak šel čas, rozhodl jsem se zhubnout a přejít na zdravou stravu. Inu roky tlačí a člověk má strach z nemocí. Jedu v tom už nějaký pátek a dnes jsem si uvědomil, že jsem závislý na zelenině. Šel jsem na poštu a celou dobu jsem si říkal kde koupit papriku, rajčata a zeleninový salát. Vůbec sem si neuměl představit, že se bez toho vrátím domů. Takže závislost je vytvořena. Nechybí mi uzeniny, jen pečivo a zelenina. A co vy?
Já takhle nemůžu být dlouho bez uzeniny a taky bez sycených nápojů. Uzeniny moc nekupjeme, ale prostě po pár dnech bez nějaké uzeninové dobroty jsem nepoužitelný :D Řeším to kvalitní šunkou, a jednou týdně si jdu na svačinu k jednomu řezníkovi, který dělá domácí uzené, že už cestou k němu sliním :D Dál miluju sodovku, hooodně bublinkovatou až řeže na jazyku, tu si dělám doma v sodastreamu.
Závislost mám na mase. Neexistuje den bez masa - nemohu se dojíst. A to nejlépe několikrát denně. Nemám ráda sladké, nepotřebuji pečivo, miluji maso, vaření jídlo, polévky, sýry a zeleninu.
Nejste v tom sama. Take mam zavislost na mase, ale aspon jsem z jidelnicku na cas vyskrtnul veprove...
A pak uz snad jen kvalitni alkohol. Mozna mam slusny nabeh na alkoholismus, ale uz jsem si overil, ze kdyz nechci, tak pit nemusim a nemam z toho nasledky. Jen mi proste to jidlo vic chutna, kdyz ho zapijim vinem, a lepe se mi relaxuje se sklenickou whisky v ruce.
Mi se chutě velice mění. Celý život pro mě nemuselo existovat mlíko a sýry. Dnes piju mlíko a jím sýry hodně. Bez masa jsem se neobešla, ale dnes zas až tak nemusím. Neumím žít bez polévek. Bez polévek oběd neexistuje. A kyselé zelí, to taky musím mít stále doma. A z něho polívku, segedýn, ke knedlíkům jen na špečku a cibulce, zahuštěné bramborovou zásmažkou, pod kuřetem, na bramborách s nakrájenou klobáskou a zalité smetanou s paprikou, upečené v troubě, v závitcích z bůčku. Když už vůbec nic jiného, tak překrájené, přisolené a přislazené s olivovým olejem jako salát. Ne že bych po zelí vzdychala, ale občas si uvědomím, že bez něho nemůžu být.
Já mám mlíko taky rád, moc mi chutná, když je pěkně vychlazené. No jenže stačí víc jak decka a končím na záchodě v křečích, takže radši nic.
Já v pubertě pil mlíko litr denně, několik let. Ale to bylo ještě kvalitní mlíko. Dnes už mi nechutná. Jen k některým potravinám. Třeba k bramboráku mlíko miluju.
Ringo, potěšil jste mě.Manžel totiž celý život zapíjí bramboráky mlíkem. A já mu to celý život vyvracím. Že se určitě po**re, přece s mastnému bramboráku se sklenice mléka nehodí. Stejně na to nedal, jí to tak dál a zatím se mu ta nehoda nestala. Tak nevím,něco na tom asi bude. Jsem ráda, že není trhlý sám.
Jinak: chutě se mění. Pokaždé jsem si něco oblíbila - moc. Byla to třeba česneková pomazánka se sýrem, šunkové koleno, zelný salát s křenem...poslední dobou česnekové kroužky Roll on. Jenže vím, že u mě je to dočasné. Šílím po tom třeba měsíc, dva a pak to vyšumí. Jenom kvalitní tatarský biftek s topinkou - ten mohu pořád a vždycky! Jaga.
Pokud jako potravinu uznáváte i pivo, tak se hlásím k závislosti. Je v něm dostatek živin i vitamínů, takže jinak nepotřebuji k obživě nic zvláštního.
Snídám nesladkého turka, pokud je možnost, jinak nic. K obědu jedno nebo dvě piva a k tomu teplé jídlo, téměř jakékoli, nejsem vybíravý. A k večeři pár pivek, k tomu někdy jen nějakou maličkost.
Pravda, někdy si mé tělo "řekne" o doplnění něčeho co mu pravděpodobně začíná scházet a dostanu chuť na něco, co jinak nevyhledávám. Pak jsem schopen "sežrat" na posezení třeba dvě čokolády, kilo paprik, anebo špalek špeku. A zas mám na čas klid...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.