Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volné pokračování filmu Leon, hl.r. Jean Reno

Od: jirkadoprava* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, nevíte někdo jestli existuje volné pokračování filmu Leon? Hlavní role Jean Reno a Natalie Portman z roku 1994.

Několikrát mi někdo tvrdil že ano, ale nikdy nevěděli jak se to jmenuje.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
jirkadoprava*
hodnocení

Já tedy moc anglicky neumím, ale je to jen recenze filmu Leon, o pokračování se tam nic nepíše?

martinaa*

Vždyť to tam je:) Pokračování zatím neexistuje, ale uvažovalo se o něm (článek je starý 3 roky). Scénář měl psát sám Besson pod názvem Mathilda.

Nicméně to nevypadá nijak zářně, zde je Bessonova scénáristická filmografie csfd.cz/..., kde se o žádné Mathildě nepíše.

Žánrově podobný je film opět od Bessona, Colombiana.

doplněno 31.12.13 13:03:

Moje chyba, update jsem přehlédla:)

Nikita i Colombiana jsou zmíněny jako velmi volná pokračování, nicméně s jinými herci a příběhem...

doplněno 31.12.13 13:11:

Právě...já mám raději "pokračování"coby pokračování se stejnými herci...:) Škoda, že Mathilda nevyšla.

doplněno 31.12.13 13:41:

Jirko, vše nej do dalšího roku i Vám:).

luke237

Clanek byl naposledy aktualizovany letos v lete, takze v nejhorsim pripade je stary 6 mesicu.

Pise se tam, ze prava ted uz vlastni jina spolecnost, nez pro kterou puvodni reziser pracuje a v tom je ten problem. Puvodni reziser se mezitim podilel na 2 podobnych filmech, jako melo byt pokracovani Leona. Temi filmy jsou Colombiana a Nikita.

luke237
Pokracovani Leona melo byt (a scenar je tak i napsany), ze ta holka vyroste a jde pomstit smrt rodicu. Presne v tomto duchu jsou i Colombiana a Nikita. Tedy je to jiny pribeh a jine postavy, ale kostra pribehu je stejna. Nic blizsiho k pokracovani Leona v soucasne dobe neexistuje a ta Colombiana asi bude to volne pokracovani, o kterem lidi mluvi.
jirkadoprava*
hodnocení

Tak díky moc všem za vyčerpávající odpovědi.

A ta moje angčina... spíše tedy nic, než nic moc*zed*.

Vše nelepší do nového roku.

doplněno 31.12.13 13:46:

A té Mathildy je fakt škoda, Leon je krásný film, třeba se to ještě povede*plac*

luke237
Leon byl natoceny v roce 1994. Zrovna vcera nebo predevcirem jsem videl "No Strings Attached" (2011) s Natalie Portman a Ashton Kutcher a Natalie od doby Leona hodne vyrostla *smich*

maw*
hodnocení

0x
Besson sám chtěl natočit i pokračování Leona, které by bylo zaměřeno na starší Mathildu. Stačila maličkost – počkat, až bude Natalie Portman trochu odrostlejší. Jenže osud tomu chtěl, že musel Besson mezitím odejít z produkční společnosti Gaumont, která drží původní práva na Leona a odmítla mu je poskytnout. Besson proto později zrecykloval koncept na Leona 2 jako film Colombiana z roku 2011.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]