Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak cestujete do práce?

Od: stread odpovědí: 16 změna:

ahoj budeme se stěhovat na venkov a já přemýšlim o nejlepším dopravním prostředku na cestu do práce budu to mít 50km tam a 50km domu, přemýšlim o skůtru co myslíte dá se jezdit 50km na skůtru? auto mam ale když si spočítam benzín tak to bych jezdil za hodně a autobusem bych musel dost přestupovat takže to spojení neni zas tak dobrý...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

na 125 ccm skůtru po okreskách si to dokážu představit, ale není to na celý rok. :) Záleží na odolnosti jedince - zima i kolikrát ráno v létě, déšť, vítr...

hodnocení

0x

Kolegyně jezdí na skůtru do práce 30km od března do října v pohodě, ale 50 je už celkem dost. Já bych volil mezi autem a autobusem. 50km na skůtru - to je tak hodina, 2x denně, 5x týdně, v nepohodlí a průvanu... zdraví je taky jenom jedno.

buss
hodnocení

0x

Jistě, i na kole. Ale co to tak kombinovat, část nějak a část dopravou. Z domu svým prostředkem a pak přesednout na výhodný spoj..

ertl
hodnocení

0x

50 km na skútru je hodně. Pokud se stěhujete na venkov, doporučuju co nejdříve se seznámit s místními a domluvit s někým, kdo má stejnou cestu do práce, spolujízdu autem.

Jinak opravdu asi kombinovat auto plus veřejná doprava.

olaf71*
hodnocení

0x

to chce porovnat vše pro a proti. skůtr 125 žere cca.4l.benzínu. pak záleží, jaké máte auto, jestli nepotřebujete nové,kolik žere, jestli by se vyplatilo LPG, nafťák. kolik času strávíte v hromadné dopravě, jestli se nevyplatí ten čas být raději déle v práci atd. nakonec můžete jezdit autem s někým na střídačku stejnou trasu. já osobně jezdím na LPG, ale mám to do práce jen 3 km.,tak to skoro celé stejně jedu na benzín

ladaadal*

125 žere 4l? To snad ne? Mě v chopperu žere 2l. Vždyť 800ccm mi žere 5,5, když to ženu nebo jedu v koloně.

Ale 50km denně na skůtru mi přijde taky dost. Záleží na nátuře a oblečení,

olaf71*

tak nějak vycházím z informací na netu, spotřeby jsou od 2 do 4l. , mě by to určitě bralo 4l. :)

ladaadal*

Nebuď pesimista, mě to žralo 2,1, když jsem měl skoro 130kg. Po zhubnutí klesla spotřeba o pouhou decinku *smich*

stread
hodnocení

tak já pracuju 15 dní v měsíci a 15 mam volno takže by se jednalo o těch 15 dní když koukam na IDOS tak mi to vypočítalo 3x přestup hodina a 54min jízdy což je dost autem bych tam byl za 40min podle mapy.cz jinak mam feldu a nevim jestli by bylo rozumné tam dávat plyn je stará 14 let

olaf71*

tak to by nebylo rozumné

k2

Tak vemte kus papiru, napiste si, kolik za ten rok najedete do prace km a kolik spotrebujete benzinu, to same u skutra(+jeho porizovaci cena), to same pro LPG(+jeho porizovaci cena).

Jsou to jednoduche pocty pro zaka ZS, a hned vite, jaka je navratnost jednotlivych variant...

hodnocení

0x

na 50km bych zainvestoval do kary a hodil to do LPG , nebo koupil diesel. Casem se to vrati ...

eulalie*
hodnocení

0x

Skutr je dobrý v létě. A co v zimě? Než přijedete do práce, bude z vás rampouch.

hodnocení

0x

nejidealnější stav je auto na LPG popř. diesla a k tomu aspon dva pasažery

Počasí je svině. Jezdil jsem 20 let celoročně na kole 12km tam a 12 zpátky ale po pětačtyřicítce jsem si pokorně udělal řidičák a jak napadne sníh vozím si zadek autíčkem. Jak se začnou hlásit klouby a dutiny tak si člověk nějaké hrdinství v plískanicích a mrazech rozmyslí.

mil®
hodnocení

0x

Pořád někam dojíždím. V současné době jezdím 30 tam a 30zpět. Mám ropáka, jezdím v průměru za 5.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]