Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citlivost zubu na chlad

Od: fd odpovědí: 10 změna:

Ahojte, myslíte, že když mám zub z hodně velké části vyvrtaný a mám tam danou nějakou speciální výplň, že bych na něj měl pociťovat chlad?(zkoušel jsem přiložit kousek ledu). Jde mi o to, že po spravení tohoto zubu, mě začal bolet a hodně vysoko na dásni mně jakoby opuchl, nijak extra to nebolelo, myslel jsem, že to mám po tom zákroku, ale tak mě postupem času napadlo, neodumřel mně nerv? Nebyl to žádný váček, jen prostě opuchlé okem neviditelné, pouze sem to cítil, když jsem pohnul rty. Trvalo to asi 2 dny. Od té doby je zub v klidu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vis*
hodnocení

0x

Zub jakoby vyvrtaný je jakoby předurčen jakoby k zániku. Jakmile je jednou jakoby opravený, nebude trvat jakoby dlouho, než jakoby odejde. Nemyslím si, že by jakoby odumřel nerv, to bude jakoby něco jiného. Se zánětem to jakoby funguje tak, že se projevuje jakoby v etapách. Nejdříve jakoby trochu bolí, pak bolest jakoby ustoupí, aby se později jakoby projevila jakoby silněji. Doporučuji jakoby znovu jakoby navštívit jakoby zubaře, aby se na to jakoby podíval a sdělil jakoby resumé. Asi jakoby takhle...

doplněno 05.03.14 09:59:

Nebo co?

výtka
Upozornění od sys strejc 05. 03. 2014 09:31:46
Uklidněte se!
fd
hodnocení

Děkuju, že si tu dal někdo takovou práci s odpovědí, ale opravdu to nebylo nutné.

lendak*
hodnocení

0x

je to bohužel pravda...hluboko vyvrtaný zub a vyplněný kompozitem už je mrtvý zub...pokud tedy byly čištěny kanálky tak byl vytažen i nerv...opravovaný zub už je prostě vždy citlivější a vždycky už je oprava časem stejně k ničemu a zub se rozlomí..zvlášt ten který hluboce vrtaný a je hodně namáhaný při kousání...zub č.5,6..ty oscházejí nejdřív

fd
hodnocení

Nene vytržený nerv nemám, pouze ho mám vyvrtaný a vyplněný ne obyčejnou plombou, je to přední zub, takže to ani jinak nešlo. Zubař říkal, že kaz byl těsně u nervu, tak musel vrtat hluboko z toho usuzuji, že jsem tu dáseň měl nateklou z toho- že to bylo podrážděné. Ale i tak mám obavy z toho jestli přece jen ten nerv neodešel, když na ten zub necítím chlad.

vis*

Může to znít paradoxně, ale mrtvý zub často bolí na poklep.

jm*
hodnocení

0x

Pokud Vám zub reaguje na to, že k němu přiložíte led, tak není devitalizovaný. To, že zub je truchu citlivý po zaplombování je někdy běžné, i dva týdný může být citlivost. Poku by Vás bolel intenzivně, bude nespíše zánět nervu a zub se musí devitalizovat.Odstranit nerv, vyčistit a kvalitně zaplnit kořenové kanálky, což je trochu finančně náročné,ale vyplatí se to. Je nutné zub zaplnit až po špičku kořene. Rada, že devitalizovaný zub stejně praskne,je nesmysl. Pokud bude kvalitně uděláná posendodoncie a endodoncie, zub Vám může sloužit po celý Váš život. Při malém defektu lze zaplombovat,při větším se zub ošetří korunkou.

doplněno 05.03.14 10:49:

MNrvý zub může reagovat na poklep jen v případě, kdy je již prasklý kořen, nebo nekvalitně provedena endodoncie.

fd
hodnocení

nereaguje na led, proto jsem se ptal, jeslti když ho mám z velké části vyplněný,(byl to "skrytý kaz", mám svoji už jen přední část zubu, zezadu ho mám celý vyvrtaný až téměř k nervu) bych měl pociťovat chlad, přiložením toho ledu nebo jeslti se může stát, že ten chlad necítím, když mám pod nervem zubu tu výplň.

vis*

Zub také může odumřít pod náporem příliš velké výplně. Specielně přední...prošel jsem tím osobně.

fd
hodnocení

jsem objednaný k zubaři, ale až za měsíc, na opravu dalšího jiného zubu, ale i tak chcu znát názory někoho. Nevíte, co se s tím zubem může stát, kdyby se to tak nechalo a byl opravdu mrtvý? Prý často zešedne, ale to až po vytržení nervu, já tam nerv pořád mám a teď ještě ke všemu zaplacenou výplň, která by se musela odvrat, aby se teda mohlo provést vytržení nervu atd.

jm*
hodnocení

0x

Pokud když přiložíte led ke krčku zubu a zub vůbec nereaguje, jak píšete,tak zub Vám odumřel. Tedka následuje to jak jsm psal, endodoncie a posendodoncie. Čekat měsíc je dlouho,zavolejte stomatologovi. Co nejdříve se musí kanálky vyčistit a zaplnit. To je velká šance na záchranu zubu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]