Nejste přihlášen/a.
Pekny vecer, dneska rano vyrazel pritel s rodinou do Svedska. Cestou je cekal trajekt, po dojeti na misto urceni se mi mel ozvat sms. Naposledy se vsak ozval kolem treti, od te doby mlci a nyni je jeho telefon dokonce vypnuty, nemuzu se dovolat ani dopsat. To same telefon jeho mamy... telefon taty sice zapnuty je, ale na sms, zda jsou v poradku, neodpovedel.
Jsem napul silena ze scenaru, co se mi prehravaji v hlave, mam strasny strach... klepu se, jsem roztekana, chce se mi brecet a doma chodim jako lev k kleci... a zrejme asi muzu jenom porad cekat, ze?
Věřím, že je to nepříjemná situace.
Mohou být technické problémy s mobilními telefony (třeba při plavbě na lodi - nevím, zda tam je dostupnost).
Pokud znáte podrobnosti jejich cesty (s jakou společností a kdy se měli přepravit trajektem), možná by šlo pokusit se zjistit, zda auto dané registrační značky se nalodilo podle plánu resp. zda tam nedošlo k problému.
Pokud by došlo cestou k autonehodě, nemusíte hned myslet na nejhorší - třeba jsou někde v nemocnici a nemohou odpovědět. Možná byste zítra mohla zkusit dotaz na český konzulát v Berlíně.
doplněno 07.08.11 21:13:Ještě dodám: dříve, když nebyly mobilní telefony, tak člověk neměl zprávu několik dní - a také to musel vydržet.
Martino, klid. Jel jsem trajektem dvakrát a vždycky jsme měli obrovské zpoždění. Dokonce podruhé jsme se ani NEMOHLI dostat včas, protože byla fronta asik 30km. No hrůza. K tomu se přidá mořská nemoc, blbnutí operátora apod. a je to...
P.S. Třeba ještě vychrupuje v síti (na trajektech bývá, kvůli té mořské nemoci)
Martino, chápu, že je to hra o nervy, ale třeba není signál, nebo museli mobil vypnout, nebo mu došla baterka, nemusí to být nic vážného. Já si to prožila před týdnem, když byla dcera v Rusku, tak jeli v noci mezinárodním rychlíkem z Moskvy do Petrohradu, byly jsme domluveny, že jakmile se vlak rozjede, zavoláme si mobilem, aby nám řekla nějaké informace. Jen jsme začaly hovor, tak za pár vteřin ticho. měla jsem strach, zda je někdo v kupé nepřepadl, nebo podobné věci. Musela jsem čekat až do druhého dne a pak mi dala o sobě vědět. Taky jsem byla celá nesvá a dobře to dopadlo. Věřte, že se Vám přítel i s rodiči ozve hned, jak to bude možné. - stařenka
Milá paní Martinko.Tak,tak, bojíme se o své milé.Ale moji synové,ted i vnoučata.mi stále říkají.Babi, kdyby se nám něco stalo,tak by jsi to věděla během pár minut.V dnešní době každou nehodu máte hned v televizi na internetu ve zprávách.Nebojte se z mobilu se jim nic neztratí a budou vědět, že jste je bombardovala,jak říkají moji vnuci.A jak budou moci,tak Vám dají vědět.Také nemám ráda nejistotu,zabavte se zatím,něčím důležitým.A přeji Vám at dostanete brzy odpověd.
Dekuji za precteni a uklidneni, dnes napsal tchan, ze pritel jeste nema aktivovany roaming. A nenapadlo ho dat mi vedet prave pres tatu. Takze jste meli pravdu - byla to blbost, banalita, ktera dokaze radne vydesit... ted je plno zprav o havariich trajektu, prave u Svedska uz od patku ledoborce vysekavaji z ledu par desitek uvizlych trajektu, tak jsem mela strach.
Dekuji
Martinoo, Váš přítel se vydal za hranice a neměl aktivovaný roaming?!
Vy se tady nervujete, a on je tak "inteligentní"? Fakt, to musí být opravdová láska!
Tak to se mi snad jen zdá...
Zapomnel na nej tata, ktery to mel zaridit, zapomnel i na tu mamu. Proto jsem se nemohla dopsat ani jednomu, tat ma aktivovany stale, jezdi hodne za hranice. No, ani jsem na nej nebyla moc nastvana...
Ale nebojte, laska to je
Ježišmarjá, Martinoo, některý věci člověk musí udělat sám a nebo je alespoň zkontrolovat. Takhle jste o toho svýho měla "jenom" strach. Ale jestli mu tatínek zařizoval i cestovní úrazové pojištění s podobnou zodpovědností tak potom potěš p*del...
...ale hlavně že se Vám našel!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.