Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísní rodiče-jak vyřešit silvestr s přítelky

Od: petr12345 odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

jsem ze čtyřčlenné rodiny a moji rodiče jsou strašně přísní. Je mi sedmnáct. Doma musím bývat nejpozději v deset, přes to nejede vlak. Nejsou zvyklý na nějaký kluby, přespávání apod.

Nedávno jsem si taky našel přítelkyni. Chtěli bychom být o SIlvestu spolu (pravděpodobně u ní doma, rodiče má v pohodě). Jenomže to mi moji rodiče samozřejmě nedovolí chtějí, abych byl doma... Asi s tím nijak nepohnu abych nakonec nemusel být doma..
Moje otázka taky je - chodívali jste přes večery někam nebo jste bývali třeba do deseti, jeddenácti už doma v mém věku...

Každopádně děkuji všem za jakoukoliv radu, neřeknu kdyby mi bylo patnáct, ale v sedmnácti se mi to zdá docela síla, aby mě rodiče takhle drželi. JDe hlavně o to, že na to nejsou vůbec zvyklý, aby takhle nědko chodil pozdě domů nebo celý den nepřišel a přišel až druhý den někdy... :) :/

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

foo*
hodnocení

0x

tohle jsem nikdy nepoznal.. už v 15cti jsem chodil domu někdy k ránu, teď se vracim třeba po dvou dnech.. do klubů nechodim, ani "nechlastam" jen jsou v tom vždy ženy.. zkuste případně ukecat přítelkyni aby byla ona u vás.. lepší než nic asi

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Mela jsem to stejne. Ale obcas, kdyz byla nejaka akce tak se to dalo domluvit.
Dokud ti neni 18, tak to od rodicu pochop.
Daldi otazka je - predstavil si svoji pritelkyni rodicum?

kami95
hodnocení

0x

Já si ve tvém věku taky dělala naprosto co jsem chtěla, ale zkus jim navrhout, aby přítelkyně byla u vás?

dobrman*
hodnocení

0x

Já jsem tedy také měla "přísný režim, u mě to byl problém i v 19. Ale dalo se to skousnout.

Jak píší ostatní, pozvala bych přítelkyni k vám domů, rodiče by o vás měli přehled a vy byste byli spolu. Na to by snad rodiče mohli přistoupit, ne?

amadeus*
hodnocení

0x

Ja mam nastesti dokonale rodice. Tata kvuli zdravotnim komplikacim prosvihl velkou cast meho detstvi a kdyz se uzdravil, tak se mnou jednal jako s dospelym i kdyz mi bylo 14. Dal mi jasne najevo, ze mam veskerou volnost, ale zaroven plnou zodpovednost sam za sebe a za sve chyby - nepomuze mi z zadneho pruseru. No a ja diky jeho pristupu nikdy zadny velky pruser neudelal a zaroven jsem si mohl zustavat kdykoli, kdekoli a jak dlouho jsem chtel.

Ostatni rodice s jejich pristupem nechapu. Delaji z deti neschopna a nesamostatna individua, ktera nejsou pripravena na opravdovy zivot.

hodnocení

0x
Teda to je dnes mládež. Ani nedokáže usměrnit rodiče. Řekni jim,zže jestli někdy chtějí vidět vnoučata, tak ať už ti do života nekecaji.

hodnocení

0x

Abych odpověděl na otázku. Ve tvém věku jsem neměl potřebu být pozdě v noci pryč z domu.

A jinak. Co kdyby se tvoji rodiče poznali s rodiči přítelkyně? Vím, že je to dost pozdě, ale jak píšeš, že jsou rodiče přítulky v pohodě, třeba by si udělali zítra po obědě procházku (jestli jsou ze stejného města) a stavili se u vás a pokecali s rodiči, že na Tebe dohlédnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]