Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červ z vodovodního kohoutku

Od: pontee* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,

stala se mi právě taková nepříjemnost při pouštění vody..

Peru, ve kbelíku, který mám postavený ve vaně a v jednu chvíli jak pustím studenou vodu na nejsilnější tak něco dolů šplouchne, já se podívám, 3 cm dlouhý černý červ. Tak buď do těch trubek pouští kdoví co nebo nejlépe je to z našich staletých rozvodů.
Jako ta fyzika toho procesu je zajímavá, protože jsem 2x napustila plný kbelík bez problémů, stalo se to až napotřetí, intervaly mezi napouštěním byly asi 3-4 minuty, po dvakráte jsem pouštěla z obou kohoutů, které byly na polovic puštěné, najednou. Až potřetí jen studenou, která byla maximálně puštěná.
Takže zaprvé- začerví se nám organizmy, za druhé, ten hnus, že já piju jenom vodu k kohoutku a za třetí- sprchování.

Ještě dodatek- jsme z velkého města. Ale toto je děs..

Prosím o Vaše názory a rady..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

No nevím, snad se vyjádří nějaký zoolog z oboru "červologie", opravdu netuším, jestli by nějaký podobný živočich preferoval jako svůj "bydlík" zrovna trubku téměř bez vzduchu a pod stálým nezanedbatelným tlakem. *nevi*

slonbonjohn*
hodnocení

0x

Že by pijavka?

hop®

Mladý Orgoj Chorchoj? *smich*

pontee*
hodnocení

Tak podle obrázku soudím, že by to mohlo být, ale přece kvůli tomu hned zítra nepozvu stavební firmu, že ihned kopeme vodu.. Ale co jiného s tím. Nevím, jestli se jít poradit do vodárny..:(

gumidek*
hodnocení

0x

Asi dost nepříjemný pocit. Napustím si červa do sklenice *haha*. Je zvláštní, že namáte na baterii perlátor. Já mám pákové baterie na vstupech jsou těsnění se sítky (k vůli zanesení kartuše) a v raménku mám perlátory. Každý vodoměr má vstupní sítko aby se nezanesl a nezasekl. To muselo být mládě (nějaká nítěnka) a pak rostl ve vašich trubkách do tlustého červa :D

Řešením budou těsnění se sítky. Dávají se do těch matic za baterií. akoupelnyatopeni.cz/...

Ale, co když ten červ narazí na sítko? To se pak bude postupně rozkládat? *sok* Také žiji ve větším městě, ale to se mi za celý život nestalo. Možná na ulici ve výkopu opravovali potrubí a pak ho namontovali i s červem *frajer*

pontee*
hodnocení

Máte pravdu, že v naší ulici se kopalo před několika dny vodovodní potrubí, ale bylo to o blok jinde, takže nevím jestli by to mohlo být ještě z toho..

No mně se to stalo z vodovodního kohoutu ve vaně, vyústění je takové ploché, dlouhé a na to nejde dát sítko. Už jsem uvažovala, když by pár dnů zůstal v normálním kohoutku, kde máme perlátory, to se asi bude rozkládat..

Já se bojím, kolik toho v těch trubkách je a- aby se to nedej Bože nemnožilo..:(

gumidek*

Sítka, jak jsem psal, se dávají do převlečných matic (tzv. holendrů). Přes jednu teče teplá a přes druhou studená. Celá baterie je za tyto matice přišroubovaná ke zdi. Pokud máte baterii na vaně, tak je v montážním prostoru pod vanou (taková dvířka) servisní malá šachta. Zde je napojení odpadu a hadicemi je vedena voda (tam jsou také matice a není problém tam dát sítko).

Připadá mi to jako hodně ojedinělý případ. Není čeho se bát. Také piju vodu z kohoutku. Jednou vodárna dělala cosi z dezinfekcí a voda 3 dny chutnala divně a teple (ne jako ze studánky). A přežil jsem. Nemyslete na to a díky sítku už nic nežbluňkne :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Že by hádě?
pontee*
hodnocení

Všecky tyto možnosti jsou strašné.. Všechna pohoda je ze člověka pryč.

hop®
hodnocení

0x

Upřímně řečeno, chápu Vaše rozhořčení a věřím. Ovšem, kdybyste měla sítko a tu havěť neviděla... Je to především psychický problém, na to se neumírá...

hodnocení

0x

*sok*,takže je to pravda! tak už je to i u nás!

jediné řešení je okamžitě rozkopat vodovodní řád a spálit zeminu v okruhu 50metrů!

*zed*

hop®

Kubinec, někde Vám upadla nula, pětset se píše "500"! :)

nene Hope, stačí těch 50 metrů! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]