Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se nejvíc prodavá na aukru

Od: rfffffffffedededed odpovědí: 8 změna:

Dobrý den co se nejvíce prodává - nakupuje na aukru.cz?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Sleduj nějakou dobu končící aukce s příhozy a budeš v obraze :)

lui*
hodnocení

0x

Fffffffffffffšechno.*smich*.

ozmo*
hodnocení

0x

tak ono se tam prodá skoro vše problém je v tom, aby o to potencionální klienti měli záje a aby o ten daný výrobek byla docela velká poptávka. Já tam prodával dikoše, kterému z půlky rupnul display a tak jsem ho nakonec prodal za neuvěřitelných 303 korun + poštovné. Ale spíše tam nakupuji, co potřebuji. ale i tak mohu aukro vřele dooučit *smich* (nejčastější věta při poztivním komentu). ozmo

hop®
hodnocení

0x

Asi fakt cokoli. Jako na trhu, bazaru, akorát na Aukru je to spolehlivější. Ne levnější. Několikrát jsem nakoupil za velmi rozumnou cenu, ovšem díky uzavřené aukci jsem získal kontakt přímo na e-shop prodávajícího, kde měl identické zboží ještě levnější.

Další záležitostí je přihazování, občas se cena vytočí až na cenu zboží nového. Tomuto se bráním tím, že si zvolím své maximum, a už nezasahuji, buď to vyjde nebo ne...

cepagis*
hodnocení

0x

Z mé pětileté zkušenosti prodeje: na Aukru se dá skutečně prodat všechno (co není v rozporu s pravidly). Nejlépe se asi prodává elektronika a starožitnosti. A naopak nejhůře knihy (ty běžné) a oblečení. Vysvětlovat proč snad nemusím. Z cenového hlediska se nejhůře prodávají levné nové věci - v případě že nelze uskutečnit osobní odběr prodražuje takové nákupy poštovné. Takže například prodávat levné mucholapky za pětikorunu a dát za nejlevnější poštovné 40Kč je nerentabilní, když si takovou věc můžete koupit v každém obchdodě. Platí, čím exotičtější věc, tím větší šance na úspěch v prodeji. A v tom je kouzlo internetových aukčních portálů. Když se budete chtít zbavit nějaké starožitnosti a postavíte se s tím v neděli ve Vysočanech na burzu, možná to někdo koupí. Ale kolik lidí tam Vaši starožitnost potká? Většina lidí tam jde na "čumendu"... a naopak, na Internetu si kategorii starožitnosti může prohlédnout kdokoliv nejen z ČR. Kdysi jsem slyšel (možná pohádku, nevím zda je to pravda) jak vznikl eBay. Jakýsi americký programátor se nudil a naprogramoval algoritmus aukce. Tu umístil na web a jelikož nebylo co dražit, našel v šuplíku nefunkční laserové ukazovátko. Cena nefunkčního ukazovátka se vyšplhala hodně nad cenu nového, prodejce se tedy dražitele optal, co z toho má... a ten mu odvětil, že prostě sbírá nefunkční laserová ukazovátka. A o tom to je. Každá věc má svého kupce. V případě prodeje: Je dobré předmět co nejlépe popsat, aukci správně načasovat (nejlépe se prodává v zimních měsících, naopak o dovolených je mrtvo), správně načasovat i hodinu (konec aukce ve tři ráno je zcestný) atd... a z osobní zkušenosti: Kolikrát dám na Aukro naprostý nesmysl, který bych jinak vyhodil. A on se vydraží od koruny třeba za dva tisíce. A naopak, věc, o které si myslím, že bude trhák, se neprodá ani poněkolikáté...

hop®

Cepagis: Obsáhlá a vyčerpávající odpověď, měl bys bod! *palec*

Kamarád taxikář říká - každé auto má někde svého kupce. Já mu na to říkám - ANO, na každý prase se někde vaří voda... :)

ozmo*

tak to musíte mít alespoň 260 pozitivních kometntářu ne? Jinak eBay je i česky jen tak pro zajímavost.

cepagis*

Proč zrovna 260?*smich* Třeba jich mám mnohem víc... S tim eBay máte pravdu, nicméně čekal jsem pompéznější nástup na český Internet než jenom prostý překlad stránek. Jsou i jiné aukční servery, ale Aukro má drtivou většinu českého trhu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]