Nejste přihlášen/a.
Doma jsem nasel ucet za plyn na nas dum z roku 1989. Neni tam toho mnoho uvedeno, jednoduchy papirek, narozdil od nynejsich uctu za plyn, ktere jsou neuveritelne zmatene. Moc se v tech jednotkach a cenach nevyznam. Zajimalo by me, jaky by byl prepocet na nynejsi ceny? A ta spotreba, v cem se to vlastne udava, jednotka?
Na dokladu stoji, pocatecni stav plynomeru = 5293, konecny = 12002, spotreba = 6789, sazba = 0.70 Kčs, celkem = 5202.30 Kčs
Děkuji
doplněno 25.07.11 10:43:Tak jsem se snazil trochu sam a zjistuju, ze prepocet na nynejsi ceny by vypadal zhruba takto, kdyztak me opravte:
6789 * 10.55 = 71623 kWh
A z uctu za posledni rok jsem si zprumeroval, ze cena za 1kWh byla zhruba 1.17 Kč, to znamená, že by to celkově bylo 83798 Kč.
Byly to uzasne casy co se cen energii tyce, zda se
Nevite, jake byly prumerne platy v te dobe?
A co se divíš? V roce 1978, (pak už jsem tu nebyla), byl rohlík za třicet haléřů, výběrové máslo za osm kaček, kilo mouky za dvě padesát, a tak dál, ale platy průměrného zaměstnace byly kolem tisícovky. Holt je to všechno jinak. S tím už nic nenaděláme, leda tak je vyhodit oknem z radnice, na ty vidle, ty ještě seženeme, s kopím by to bylo složitější.
Pro Dess, fakt už jsem tu nebyla, ale tos měl docela dobrý plat. To už se dalo docela dobře žít, protože tenkrát se ceny potravin, a všeho ostatního tak moc nelišily. Pamatuji se, když jsem se po té "sametové revoluci", dostala zpátky domů, na návštěvu, byla konzerva sterilizovaného hrášku za korunu devadesát. Ten Francouz, který mě sem tenkrát vezl, si to fotografoval v samoobsluze, a vůbec nepochopil ten přepočet. Tenkrát byl francouzský frank, našich pět korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.