Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem nové wc kombi. Vše jsem snad smontoval správně, ale zbyli mi tyto dvě tyčky se závitem a maticemi. Májí cca. centimetr v průměru a já nevím kam přijdou. Napadlo mě někam k připevnění vršku nádržky, neboť ta jen leží volně na nádržce, což mě přijde divné ale nevím. Pokud někdo víte, co s tím, poraďte prosím...
myslíte víko nádržky? to se nešroubuje,protože ho drží knoflík splachování přišroubovaný
doplněno 23.07.11 10:24:v návodech bývá rozkresleno, co vše sada obsahuje a mělo by to tam být, spíš si myslím, že je to něco, co není vždy potřeba a pokud máte vše funkční, tak to schovejte jestli se na to někdy nepřijde
Jo, to mě nanapadlo. Já mam doma na tohle málo stisknout páčku/stisknout až dolu páčku, jako spoušť na foťáku při předostření .
To mě napadlo, dokonce to tam i pasuje, ale když to našroubuju na to tlačítko zespodu, tak je to moc dlouhé, to se musí zkracovat?
jelikož to má závit po celé délce, tak je to štelovací podle potřeby a ta matice bude aretace. přece jste k tomu musel dostat návod na sestavení splachovací a napouštěcí mechaniky
No, právě že jsem dostal sice v češtině, ale tak stručný návod, až to hezké není. Splachování jsem našteloval, uříznul jsem to tak zhruba a došteloval. Teď mě trápí, že mi pořád pod bočníma šroubama u nádržky teče z jedné strany voda. No teče, kape. Ale z druhé strany ne a to si myslím, že tu co teče mám utaženou více než ta co neteče. Těsnění mám uvnitř nádrže a venku. Jak moc můžu utahovat? Mám strach, aby něco neprasklo
Tu nádrž odmontuj, vyndej i středový vypouštěcí ventyl. Vše dobře vysuš do sucha, třeba fénem. Pak ven tmel, medvědí h...o, abych byl slušný. Vše pod těsněním natři tmelem. Nezapomeň to potřít tmelem i šrouby, které procházejí zkrz těsnící gumový kroužek a vše smontuj dohromady. Mělo by to přestat téct.
Tak než jste odpověděli, naštval jsem se, vše rozebral, pořádně dotáhnul plastovou matici co držela splachovač a dotahoval jsem šrouby s těsněním co to šlo a zatím to neteče, jestli ještě začne, naštvu se a všechno rozsekám a vyhodím Ba ne, pak bych to asi utěsnil vašima radama. Děkuju moc
jenom pro upřesnění, ta nádržka asi byla plastová a koupil jste to rozebrané? já kupoval vždy komplet porcelán a vždy bylo smontované, a pokud kapalo ze šroubu, který spojuje nádrž z mísou, tak jedině v případě, že se šroub rosil vlivem teplot. dneska uznávám jen závěsné wc (geberit)
des...nezlobte se, ale nesouhlasím jen z toho důvodu, že pokud použije nějaké čističe do nádrže, tak sádlo a vazelina jde do háje a teče to dál. A co se týká sádla, tak to se dává na smažaní a nebo na chleba. Na mazání, těsnění a pod. bych to nedal ani za nic. Již jsem to pak musel po takových rádoby opravářích a machrech, čistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.