Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je na obrázku

Od: jarahosek* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

koupil jsem nové wc kombi. Vše jsem snad smontoval správně, ale zbyli mi tyto dvě tyčky se závitem a maticemi. Májí cca. centimetr v průměru a já nevím kam přijdou. Napadlo mě někam k připevnění vršku nádržky, neboť ta jen leží volně na nádržce, což mě přijde divné ale nevím. Pokud někdo víte, co s tím, poraďte prosím...

Co je na obrázku

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stoffi*
hodnocení

0x

Jestli to patří k vašemu záchodu, tak na něm musí bejt někde ploška, která zapadá do fešného ukončení na pravé straně tyče nebo matky. Levá strana je nevzhledná, ta přijde jenom do nějaký díry skrytý...

olaf71*
hodnocení

0x

myslíte víko nádržky? to se nešroubuje,protože ho drží knoflík splachování přišroubovaný

doplněno 23.07.11 10:24:

v návodech bývá rozkresleno, co vše sada obsahuje a mělo by to tam být, spíš si myslím, že je to něco, co není vždy potřeba a pokud máte vše funkční, tak to schovejte jestli se na to někdy nepřijde

moji
hodnocení

0x
Zachod je sestaven, ale nefunguje, resp. nesplachuje, co?!?
Tohle se totiz montuje na spodni stranu splachvaciho tlacitka smerem do nadrzky a prenasi to stisk splachvaciho tlacitka na splachvac.
stoffi*

tam se potřebujou 2?

moji
U nekterych typu ano.
Tlacitko byva pulene a jednou pulkou (prenesenim 1 tyckou na splachvac) splachnes malo a druhou pulkou (prenesenim 2 tyckou na 2 cast splachovace) splachnes hodne.
stoffi*

Jo, to mě nanapadlo. Já mam doma na tohle málo stisknout páčku/stisknout až dolu páčku, jako spoušť na foťáku při předostření :-D.

jarahosek*
hodnocení

To mě napadlo, dokonce to tam i pasuje, ale když to našroubuju na to tlačítko zespodu, tak je to moc dlouhé, to se musí zkracovat?

olaf71*

jelikož to má závit po celé délce, tak je to štelovací podle potřeby a ta matice bude aretace. přece jste k tomu musel dostat návod na sestavení splachovací a napouštěcí mechaniky

jarahosek*
hodnocení

No, právě že jsem dostal sice v češtině, ale tak stručný návod, až to hezké není. Splachování jsem našteloval, uříznul jsem to tak zhruba a došteloval. Teď mě trápí, že mi pořád pod bočníma šroubama u nádržky teče z jedné strany voda. No teče, kape. Ale z druhé strany ne a to si myslím, že tu co teče mám utaženou více než ta co neteče. Těsnění mám uvnitř nádrže a venku. Jak moc můžu utahovat? Mám strach, aby něco neprasklo:(

jarahosek*
hodnocení

A ještě mám jednu otázečku pokud se podíváte na tento obrázek, je tam to označené šipkou a to jde posunovat nahoru a dolů. To už vůbec nevím co by to mohlo redukovat. A já si přijdu jako totální idiot, co ani neumí namontovat novej hajzl:( Ach jo... To bude víkend

xxxx*
hodnocení

0x

Tu nádrž odmontuj, vyndej i středový vypouštěcí ventyl. Vše dobře vysuš do sucha, třeba fénem. Pak ven tmel, medvědí h...o, abych byl slušný. Vše pod těsněním natři tmelem. Nezapomeň to potřít tmelem i šrouby, které procházejí zkrz těsnící gumový kroužek a vše smontuj dohromady. Mělo by to přestat téct.

des*

Místo mH stačí vazelina nebo sádlo.

jarahosek*
hodnocení

Tak než jste odpověděli, naštval jsem se, vše rozebral, pořádně dotáhnul plastovou matici co držela splachovač a dotahoval jsem šrouby s těsněním co to šlo a zatím to neteče, jestli ještě začne, naštvu se a všechno rozsekám a vyhodím:) Ba ne, pak bych to asi utěsnil vašima radama. Děkuju moc:)

olaf71*

jenom pro upřesnění, ta nádržka asi byla plastová a koupil jste to rozebrané? já kupoval vždy komplet porcelán a vždy bylo smontované, a pokud kapalo ze šroubu, který spojuje nádrž z mísou, tak jedině v případě, že se šroub rosil vlivem teplot. dneska uznávám jen závěsné wc (geberit)*palec*

xxxx*

des...nezlobte se, ale nesouhlasím jen z toho důvodu, že pokud použije nějaké čističe do nádrže, tak sádlo a vazelina jde do háje a teče to dál. A co se týká sádla, tak to se dává na smažaní a nebo na chleba. Na mazání, těsnění a pod. bych to nedal ani za nic. Již jsem to pak musel po takových rádoby opravářích a machrech, čistit.

jarahosek*
hodnocení

Díky, napadlo mě, kdyby to teklo, vysušit to a jak to dotáhnu, tak objet okolo toho těsnění silikonem. Co vy na to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]