Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silvestr - jak se tesite?

Od: hop® odpovědí: 31 změna:
Zdravim a preji krasny vecer (nebo vecirek) :)
Napadlo mne tema, jak se kdo z nas tesi na zaver roku a prichod roku noveho.
Sam za sebe sebekriticky uznavam, ze v techto chvilich se ze me stava neprijemny morous. Silvestr pro me neni duvod abych chlastal vic nez jindy, prelom letopoctu pro mne nic neznamema, ohnostroje me spise irituji, kdyz slysim ten bordel a VIM, jak ten hluk vnimaji nasi chlupati kamaradi...
Nepiju sumive vino, uz z principu, pokud nekomu nevadi, ze si s nim o pulnoci tuknu pivem, ma u me male nezanedbatelne
plus!
Ale spolecensky "povinne" pulnocni pripijeni, tukani sklenickami, potrasani pravicemi a vseobecne libani - vse jen proto, ze je zrovna svatej Silvous, to je podle mne dost na palici..
Jak tak nad tim premyslim, asi zustant doma, v klidku, odspuntuju si neco dobreho, rad pohkidam kamaradum a kamaradkam jejich chlupate milacky, do pelisku se mi vejdou...

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zdravim Hope, Silvoše bych rada slavila, kdybych mela kde a s kym... Ale vypada to, ze budu doma, sama se svou nudou.
hop®
hodnocení

Anzi, to fakt nemate nekoho, s kym nekam vyrazite? Anebo s kym si aspon u sklenicky nezavazne pokecate? !
Kamaradku, coz o to, ale nechci "obtezovat". Ma svuj program. Nechci byt za krena. Jinak nikoho. Doma dusno, budu holt na poradte, no...
hop®
hodnocení

Anzi, to fakt nemate nekoho, s kym nekam vyrazite? Anebo s kym si aspon u sklenicky nezavazne pokecate? !

hodnocení

0x

silvester nikterak neprozivam , dam nakou tu pulku , kouknu na ohnostroj a jdu spat :)

hodnocení

0x

u nás to je tak, že to moc neprožíváme, oba děláme na směny a jak vyjde sivestr volno tak si ťuknem třeba v devět a jdeme spát, takových probdělých nocí za ten rok mám spoustu proč by mezi ně měl patřit i silvestr jak jsem k tomu doma a mám postel?

vis*
hodnocení

0x

Těším se, protože jsem na Silvestra v práci, celou noc. Tentokrát to naštěstí vyšlo a Vámi uvedené "povinné" společenské počínání tak mohu s úsměvem ignorovat.

uska*
hodnocení

0x

Souhlas, nemám ráda povinně nadělat chlepíčky, chuˇtovky, šampáňo, třepání pravicí, prostě nenám ráda co by člověk měl dělat, když to dělají všichni. My otevřem šampáňo tehdy, kdy máme na něj chuť, chlebíčky také nedělám jednou do roka. Když slaví všichni, já budu klidně na suchu.

Za to vzpomínám na loňský srpen, kdy jsme si nazdobili venku živý smrček jako na vánoce a slavili jsme u ohně venku údajné vánoce. Vzniklo to z hecu, bylo nás požehnaně a ještě, že bydlím na samotě, jinak by mě asi nechali spoluobčané odvést do blázince. Moje drahá polovička mě přiběhla popřát NOVÝ ROK na běžkých s kulichem na hlavě, po krásném zeleném trávníčku.*smich*

majsterjoe*
hodnocení

0x

A to ja zase chlebicky a jednohubky muzu. Ale. Nejradeji bych Silvestr stravil doma, o samote, prave pri tech chlebickach, u pocitace kde bych si pustil stare silvestry, mensika a podobne porady. Do toho bych tak nejak zrekapituloval cely letosni rok, co se mi povedlo, co ne, a jak to zlepsit v roce pristim. protoze kdy jindy nez na konci roku ze.

foo*
hodnocení

0x

netěšim, vždycky mi přistane na autě x bouchaček a různejch zápalnejch kravin jak to lidi kidaj z oken :/ taky pro psa to neni nic pěknýho

kami95
hodnocení

0x

No já na silvestra i když nevím proč, nikdy nikde ani pařit nebo tak s přítelem nebo s kamarády nebyla, vždy doma s našima a sem tam příjde sestra s děckama, poslední dobou každoročně..no se sestřinou rodinou si vůbec nerozumím, její přítel je ožralec a mlátí ženy, s fotrem si taky nerozumím, mama sleduje televizi a na stole jsou chlebíčky..už teť když si vzpomenu, nejraději bych utekla..a taky že jo..máme odlehlou chatu, tak mě napadá, že si tam půjdu s flaškou něčeho dobrého sama, a oslavím příchod nového roku sama..pěkně v klidu, lepší než se dívat doma na ten xicht..kamarádi a kamarádky jsou se svými příteli, takže už těch společenských akcí moc není, takže si to asi vyřeším po svém..bude to to samo jak doma..televize a občerstvení, akorát, že budu mít klid..snad..

loretta*
hodnocení

0x

Silvestr a dobu před ním z duše nenávidím...už od začátku prosince plno debilů střílí jako o duši (jednou mi takový malý hajzlík - sotva 8 let to mělo - střelil petardu pod nohama a měl z toho děsnou srandu)...a samotný silvestr je jen přehlídkou namol ožralých amatérských pyrotechniků a já se jen bojím, aby mi někdo z těch *ehm* nepodpálil bundu nebo dokonce barák, protože jak mají problém s rovnováhou, tak to pálí všude kolem sebe...asi největší borec byl nás soused, který je teda "velmi inteligentní" i za střízliva, když dal do ruky svému 10letému synovi římskou svíci (nebo co to bylo), která má být pevně upoutaná např. ve sněhu apod...město už ohnostroj z finančních důvodů nedělá :(

doplněno 28.12.13 15:40:

mmch, občas kolem proběhne nějaký zmatený psík, který je vystrašený k smrti...co dodat - štastný nový rok

lidus*
hodnocení

0x

Nemám rádá řízené veselí, bavit se dokáži kdykoli kdy se sejdu s přáteli. Silvestr- ráno upeču maso (bůček) aby bylo pro ty co se na chvilku zastaví, celý den popíjím s každým kdo příjde, dobré víno (sliovici ne, to bych byla na šrot), odpoledne jde manžel na nohejbal a já obejdu sousedy v domě, my "staří" večer hlídáváme vnoučata, letos hlídám kocoura, večer u TV spíš nějaký film DVD, jednohubky s česnekovou pomazánkou + ananasem, hodně opražených mandlí. Šla bych klidně spát ale o půlnoci zde bývá dost rachot, no a prvního ráno uvařm čočku na kyselo + vejce (nebo uzené) a válím se u pohádek (zatím žádná kloudná nebyla, mimo staré klasiky), po obědě jdeme nakrmit kačeny a labutě ale jen když není zima jelikož mi na vozíku mrznou nohy.

amadeus*
hodnocení

0x

Jelikož neslavím Vánoce, tak je pro mě Silvestr svátkem číslo jedna. Už po mnoho let jsem se neopil, ale vždy jsem se dobře bavil. Je to jeden z mála dní v roce, kdy mají téměř všichni volno a čas se sejít na party a užít si společný čas.

Nicméně letos to vypadá dost bídně. Jsem v cizí zemi, cizím městě, mnoho přátel zde nemám a asi jsem prošvihl možnost zaletět si na Silvestr domů. Tak mi asi nezvbývá než koupit si na poslední chvíli letenku někam do tepla k moři a oslavit to tam.

jumba
hodnocení

0x

Já pojedu s přítelkyni do Harachova běžkovat. Vrátíme se večer. Půjdeme popřát kámošům. Potom popřeji její mamince, sourozencům. Skončíme u nás, pokecáme s babičkou, bráchou a segrou ( rodiče budou u známých). Doprovodím přítelkyni domů. A půjdu spát, protože 1.1.2014 jedu do Brna- Tuřany na závody, kde poběžím 21,1km.

Nikdy Silvestra neslavím. Alkohol nepiji a vždy na nový rok jezdím někam na závody.

Silvestra neslavím,nevím proč bych měl,nevidím důvod k jásotu,k pití,každý rok ho trávím v práci a kdyby kolegové nepočítali poslední sekundy nahlas,ani bych nevěděl,že padla půlnoc.

Jen mi to připomene,že jsem zase o rok starší a že nás opět nečeká nic dobrého.

eulalie*
hodnocení

0x

Netěším se, proč taky? Pes bude celý večer štěkat, protože nemá rád dělbuchy, se kterými lidi otravují už odpoledne. To zase bude večer, fuj. Přiťuknutí pivem mi přijde fajn.

korina*

Silvestr , ježíš co jich už pamatuji. Celý život jsem dělala v restauracích a kavárnách, tentto den jsem z duše nesnášela. Lidi přišli nastrojeni , motýlka, nadělané vlasy a přála bych vám je vidět po půlnoci opilé , někteří pokecané vínem nebo kečupem, křičíc na sebe, ženy ztratily glanc a na chodbách se tulily k muži a vůbec jim nevadilo že to není ten její. My je rychle skasírovali než se kolem třetí vytratili. hudebníci bili do svých nástrojů o sto šest. A ten binec , toho skla litovala jsem uklizečky , ty už přicházeli aby to bylo na poledne uklizené.Mám na ty silvestry teda vzpomínky to vám řeknu...

hodnocení

0x

Silvestr, jedinný den v roce kda má cenu pít a je i chuť pít šampánô...

PS: Nejsem zlý..ale pes v paneláku, měl by být zvyklý... a pokud ne..pes do paneláku porstě nepatří...

Nějaké chlebíčkování..mísy..to je podle mého úsudku na hlavu...sklenička na "soalvení ježíška" a čabas...

loretta*

pokud má někdo psa jen v bytě, tak dobře...ale kolik je d**ilů, kteří je vezmou s sebou na náměstí do té nejhorší situace a ještě se tomu smějou...a v poslední době si začali lidi, kteří po generace bydleli v panelácích, stavět domky na vesnici, a můžu garantovat, že těm je u pr*ele všechno...a ti psi to fakt prožívají hrozně...nejlepší je, když ráno najdete zbytky z těch rachejtlí tak 1m od kotce

hodnocení

0x

Už z hluboké totality nesnáším jásání a veselení se na povel. Proto ani Silvestr mi mnoho neříká. Manžel jede v 17,30 na noční. Nadělám mu chlebíčky, aby to přežil. A k obědu předtím budu vařit kolínko.A spoustu ostrého křenu ze zahrádky.

A tak budu sama. TV na Silvestra bývá už mnoho let neobyčejně trapná. Tak si pustím něco podle své chuti, většinou staré české filmy a pana Menšíka.

Až dám babču spát, udělám si sama po sebe tataráček. Manžel ho nemůže ani vidět, ale bude v práci, proto mohu popustit uzdu svému obžerství.

Pak se půjdu možná na chvíli projít okolo dědiny. Co bych dala za to, kdyby mě mohl doprovázet chlupatý pejsáček. Ale zatím není a nejde to. Záleží na tom, zda babča bude klidně spát. Pokud ne, budu mít pohotovost.

A jestli vydržím do půlnoci, sednu do auta a zajedu k dědovi / 5 km/ do práce na vrátnici popřát mu hezký Nový rok. Vezmu s sebou láhev hruškové mattonky, tu máme oba rádi. Šumivé víno, stejně jako Hop, nemám ráda. C na tom ti pijáci mají? Leze to do nosu a chuť veškerá žádná.

Tak to vidíte, jsem také jedna z těch, které nebudou na Silvestra pít, ládovat se, posléze zvracet. A věřte, že mi to nebude chybět. A sice vůbec.

Tak všem hezký rok 2014. Jaga.

Zdravím Liduš a Babku zOV: protože na Nový rok nesmí být na stole žádný pták, naložila jsem si dnes krásné hovězí na svíčkovou. To mi snad neuletí! *:D*

hodnocení

0x

Já se na Silvestra docela těším. Na oběd příjde jedna parta mladých, upeču kačenku se zelím a knedlíkem. Mladí půjdou někam ven. Já si udělám jednohubky s máslem, vajíčkem a ančovičkou. Tuhle kombinaci miluji. Dostala jsem maličké šampíko, už se chladí. Budu se povalovat u televize, o půlnoci budou všichni mladí volat a přát. A já jim. Poděkuji starému roku za to, že mě příliš netrápil a nový rok poprosím o shovívavost a laskavé jednání. Koukneme se s Dorotkou na ohňostroj, který střílejí vždycky z louky pod našimi okny. Pak nahlas řeknu: Zase o rok starší. Kdo ví, co ten nový přinese. A půjdeme spát. :D Běžte s pejsky vyvenčit ještě dříve, než začnou pořádné řachandy. Přeju jim, ať Silvestra přežijí bez šoků. ;) A vy si užijte hezké noci a smějte se jako blázni. Život moc důvodů k smíchu nedává.

doplněno 29.12.13 10:49:

Liduš, jojo, žádný pták nesmí na 1.1. přijít na stůl. Na Nový rok příjde druhá parta, až se budou vracet z hor. Udělám závitky, ne ptáčky :D Třeba ten rok 2014 bude dobrý a ke všem laskavý.

lidus*

Hlavně tu kachnu nedojídat 1.1. , jíst tento den opeřence prý znamená, že uletí štěstí a to, je přesně to co budeme všichni moc potřebovat.

doplněno 29.12.13 15:41:

Děvčata a kdepak máte tu čočku? Babička říkala čočka to jsou peníze a ty krom toho štěstí budeme potřebovat také.

martinhajek*
hodnocení

0x
Můj soused říká Silvestru "půlden". Už léta si ho pamatuje pouze do oběda, potom následují nesouvislé útržky odpoledne a večera a potom už jen novoroční ráno s bolavou hlavou...
Prvního ledna neví co z toho se mu zdálo a co ne :-D

Martine, o tom jsem jednou slyšela toto:

Kdyby skutečně mělo platit přísloví: "JAK NA NOVÝ ROK, TAK PO CELÝ ROK", bylo by většině lidí po celý rok špatně. *ua* Jaga.

hm*
hodnocení

0x

Tak jsem myslel, že přispěju do tématu, kde budou samé jásavé výkřiky, ... a jak to tu čtu, tady jsou snad všichni "nějací divní"?!

Připsat jsem chtěl právě něco ve smyslu, že slavit nejspíš nebudu nijak. Ale už ani nemusím, takových odpovědí je tu dost.

*placni*

lidus*

hm-ráda vzpomínám na porevoluční Silvestr v Brně na náměstí Svobody, všichni lidi mladí, staří jásali a objímali se, flaška slivovice kolovala po všech kdo si chtěl upít, všem bylo v tu chvíli celkem jedno zda je ten druhý z leva nebo prava. Lidi k sobě měli blíž, bylo jedno zda máte barák nebo byt a byli na sebe hodní. Dnes?, proč cosi oslavovat ldyž jsme se tu rozdělili na bohaté a chudé a ti co mají práci melou to svoje, že práce je dost, ti co mají 30 let si myslí, že v padesáti se máte učit skákat do rakve a ne oslavovat...Jsem trochu znechucená a na náměstí už nechodím, musíte tam dávat pozor aby vás neokradli nebo jste nedostal po hubě-třeba proto, že zpíváte to co se tomu druhému nelíbí.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravíčko, už asi sedmý rok strávím Silvestra pracovně, aby si lidi mohli zatancovat při živé hudbě:) A jelikož jsem si včera na lyžích vyhodila prst, tak bude více než veselo a bude asi potřeba i více alkoprotibolu*smich*.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Taky vidím spíš negativa a taky mě to nikdy nebavilo. Plno úrazů kvůli pyrotechnice, povinná zábava, chudáci zvířata, ožralové.

hodnocení

0x

Budu doma u televize, jako každý rok. Udělám si nějaké chlebíčky a vínečko k tomu. Nemám s kým slavit, tak budu sama. Kamarádky mají rodiny nebo svůj program.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]