Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde vlastně žijeme?

Od: jakell® odpovědí: 31 změna:

Ahoj. Nedávno mě napadla taková, až filozofická otázka. Když tedy žijeme na planetě Zemi ta je ve Sluneční soustavě, ta je v galaxii Mléčná dráha, a tak dál a najednou jsme u Vesmíru a ten je v čem? Potom následuje otázka v čem je to v čem je Vesmír? A pak tu je v čem je to, včem je tamto, v čem je Vesmír? Přece všechno je v něčem, ne? Bageta je v žaludku, ten je v tělě, to je v bytě, ten je v domě, ten je ve městě,...

Takže se vás ptám, kde vlastně jsme?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

A pak si dáš otázku,která trápí generace.:Co bylo dříve,slepice,či vejce?

JB

Ani jedno nebylo dříve, ani vejce, ani slepice.

praivo*

Vejce. V otázce není napsáno, že jde o vejce slepičí.

jake377*

Řekl bych, že vejce, protože jedinec se nemůže změnit v jiný druh, ale až jeho potomstvo během vývinu v matce - vejci (rozuměj, samička si vybere samce s upřednostňovanými vlastnosti ale až potomek bude mít tyto vlastnosti a od jistého bodu se ten potomek dá považovat už za jiný druh). To znamená, že úplně první slepice, která by se za slepici považovat dala, se vyvinula až ve vejci.

No zpět k otázce. Co je to vesmír? Je to nekončený prostor. Uvedu to na příkladu: napište mi čislo, které není v intervalu (mínus nekonečno; nekonečno). Pokud takové číslo najdete, můžete přemýšlet nad tím, v čem je vesmír.

doplněno 13.01.14 22:58:

Hlavně tu nechci rozvinout debatu o evoluci. Toto je zkrátka moje dedukce z toho, co jsem se naučil ve škole a co si ještě pamatuji, pokud jsem řekl o teorii vejce hloupost, nebude mi dělat problém to tak přijmout.

luke237
hodnocení

0x
Kdyz leze moucha po velkem nafukovacim plazovem balonu, kde je konec balonu? Mouse se take zda nekonecny, protoze nevidi konec a nikdy tam nemuzu dojit.

hodnocení

0x

Zajímavá otázka, na kterou nikdo nezná správnou odpověď. Já si myslím, že Vesmír je umístěn v prostorovém nekonečnu. Nekonečno už nemůže být součástí dalšího nekonečna, protože je jenom jedno. Každý na to má vlastní názor. Moc o tom nepřemýšlej, nebo se z toho zblázníš !

hodnocení

0x

Jen jediný by Vám dal na tuto otázku přesnou odpověď.

Nikdo ho nikdy neviděl, někdo v něj věří, jiní ne, mnozí o něm pochybují.

Třeba na něj někdy v životě narazíte.

Tady na poradně Vám nikdo nejspíš odpovědět nedokáže.

Každopádně je to krásné přemýšlení, ne? :)

hodnocení

0x

A je to vůbec důležité? ;)

hodnocení

0x

Najdi si teorii strun a řádně prostuduj...

A pokud to alespoň částečně pochopíš (obrázky dělají divy) ...

Koukni na teorii ztráty času z našeho vesmíru spojenou s teoretí co bude až čas dojde a jak si to vůbec vysvětlit aby člověk pochopil to jak se může vytrácet čas...je to celkem na dlouho a celkem dost uvěřitelné...

Kdo ví co bude...

Hangar, nemáš nějaký odkaz na tu teorii ztráty času z našeho vesmíru, docela by mě to zajímalo.

Bohužel ne, jsou to části knih, jiných teorií a snad na discovery o tom několikrát mluvil jeden šedivý japonec který většinou vede hlavní řeč u cest na mars, lodí budoucností atd...

pt®

O cestě na Mars si tedy také myslím, že se jedná o velmi drahou sebevraždu. cs.wikipedia.org/... - pt

doplněno 15.01.14 14:12:

sedesatka.cz/...

Je to cesta za poznáním...i já měl jakési myšlenky... u všech objevů zemřeli lidé..bohužel...

Ať už Galilio za své přece se točí anebo první kosmonaut ve vesmíru Komarov...padli, ale otevřeli dvěře někam dál...

Já naprosto s nadšením sleduji cestu marsovského vozítka která podle továrního plánu měla trvat 3 měs a dnes je to 10 let a něco kdy malý kousek techniky z veliké dálky stále pracuje na téměř 100% ... a aby to mohlo vozítko dělat...

Je třeba se na věci dívat z více úhlů...

pt®

Galileo odvolal, proto nezemřel a pokračoval ve své práci. Stále si myslím, že život na Marsu je utopie. - pt

Mno jo, omluva... já tak nějak omýval mistra Husa...

Stejně jako kdosi řekl létat do vesmíru bude k níčemu, koho by to kd zajímalo..

Nikdy nebude létat něco co je težší než vzduch -Lord Kelvin

Rádio je neuplatnitelný nesmysl, kdo by chtěl vysílat reklamu která cíleně nedojde k zákazníkovi...

Energie produkovaná atomem je velmi slabá. Každý, kdo očekává nějaký významnější zdroj energie z transformace atomů, je snílek.” (Ernst Rutherford, britský fyzik, nositel NC, 1933

Vždy to byla utopie než někdo...

3pol.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Dílo lidské a dílo Boží - cz.bibleserver.com/... - jen tak, k zamyšlení...

9. Jaký užitek má ten, kdo pracuje, ze všeho svého pachtění?

10. Viděl jsem lopotu, kterou Bůh uložil lidským synům, a tak se lopotí.

11. On všechno učinil krásně a v pravý čas, lidem dal do srdce i touhu po věčnosti,

"jenže člověk nevystihne začátek ani konec díla, jež Bůh koná."

hodnocení

0x

4/5 světa nemá co do huby a vy tu řešíte tohle.

Jiste. Kdyby to tu neresil, uz davno mohl ty 4/5 sveta nakrmit.

hodnocení

0x

Vesmir je vsechno. Proc by melo byt neco "kolem" vesmiru? Furt to bude vesmir.

Zijeme v existenci. V jsoucnu. Otazka je, kde se ta existence vzala...kde se vzala, tu se vzala, zacala existovat z niceho?

vesmir*

Existence se nevzala odnikud. Je to jen volba vědomí,které vnímá různé skutečnosti a ty pak rovná v čase. Důležité je to,že někdo vnímá.Vesmír nemůže existovat bez toho kdo vnímá.

kami95
hodnocení

0x

Vesmír je Bůh..nic dalíšho není..podle mě..

takjan*

Odpoví vám třeba Šeldon z bigbangu:)) A podle mé vnučky bylo první kuře..

Tomu sprominutím může věřit jen člověk s velmi omezeným pohledem na určité věci..nic ve zlém...

S názorem Kami95 lze samozřejmě polemizovat, lze s ním nesouhlasit, ale i souhlasit, lze k němu mít výhrady _ větší či menší, ale takovýhle odsudek mi přijde opravdu hodně nevhodný. Jak říkám, nemusíte ho akceptovat, může vám připadat nesmyslný, ale proč si myslíte to, co píšete, a ještě k tomu to bez jakýchkoli důkazá nebo sapoň argumentů zvěřejňujete?

hodnocení

0x

Řekl bych, že jsme zcela jistě kdesi v pr..., ehm, teda kdesi v někonečném prostoru, samozřejmě. Na tuto otázku nelze se současným stavem vědy přesněji odpovědět, lze pouze předkládat teorie. Zajímavější mi připadá třeba otázka "proč jsme". Je všechno jen náhoda, nebo jsme dílem nějaké vyšší inteligence, kterou někteří nazývají třeba bohem? Klasická makroevoluční teorie si totíž dost protiřečí, takže jak to je doopravdy?

gg*

Jsme v prostoru.

A skrzevá černé díry se dostaneme do antiprostoru s antihmotou.

Naše hmota se v černé díře mění na energii, která je v antiprostoru vyzařována antisluncem.

Naše slunce získává energii z antihmoty v antiprostoru.

Takže náš prostor má singularity společné s antiprostorem.

Černé díry a slunce.

vesmir*

Jsi to,co jsi schopen si uvědomovat a s čím se ztotožníš. Jsi dílem sebe samého jen jsi na to zapomněl. Náhoda je volba vědomí v zájmu celku. Náhoda je vzniklá vnímaná skutečnost,jejíž příčinu a zakomponovanost do celku bytí nejsme schopní z nějkakého důvodu zachytit.Bůh je to,že jsi. Kdyby jsi nebyl,neexistoval by ani Bůh.

hodnocení

0x

Ono taková obecně přijímaná představa je, že existuje jakýsi univerzlní "rovný"(Eukleidovský) vesmír a v něm všechno je. Třeba ten zmiňovaný plážový balon je dvourozměrná varieta, uložená ve třírozměrném prostoru. No, tady je to přirozené, taky ta moucha může z balonu odletět a přesvědčit se o tom, Ale jděme dál, představme si tu mouchu "úplně placatou", jako ře dvourozměrnou, pro ni je míč(resp. jeho povrch) veškerý vesmír, a v čem je, o tom může jen spekulovat. A proč by vlastně měl v něčem být? Ta moucha, pokud je dost malá, nepostřehne ani to, ře ten povrch není rovina. Až později, až bude daleko cestovat nebo bude schopna přesnějších měření, přijde na to, že její země tak docela placatá není, třeba zjistí, že součet úhlů v trojúhelníku není 180 stupňů, ale malinko víc; a co teď? Tak ted může buď rigidně trvat na tom, že Euklides je základ a vyspekuluje si třírozměrný prostor okolo, nebo usoudí, že okolo nic není a že prostě geometrie jeho prostoru je neeuklidovská. A co je pravda? My "víme", že okolo míče je třírozměrný prostor, ale když si představíme analogické úvahy v našem prostoru. Zkuste se podívat na Flatland, pomůže vaší fantasii.

No ale někdo tu mluvil o superstrunách, to je zase jiná opera a pracuje s mnoha dimensemi, ne pouze se třemi.

buss
hodnocení

0x

V nekonečnu ...

zabu
hodnocení

0x

Vždyť je to jasné. Naznačené to bylo ve filmu Muži v černém. Na konci prvního nebo druhého dílu, jak se kamera postupně vzdaluje od země, naší planetární soustavy, galaxie, vesmíru, až z něj je maličká kulička, se kterou si tam živá bytost hraje kuličky. Dokonalé. Lepší se neptat.

elisek1988*
hodnocení

0x

Také nad tím neustále přemýšlím :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]