Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikce o banánech

Od: shaki* odpovědí: 8 změna:

Prosím ví někdo kde vznikla pověra že hadi koušou do banánů a ty pak mají jedovatou špičku?Dcera to zaslechla a odmítá jíst celý banán,jak ji zbavit téhle staré pověry?Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

řekněte ji jinou pověru že se z banánů děla efedrin a z něj pak perník

raadek*
Nemusí se vůbec bát. Nanejvýš v trsu bude exotický pavouk.

jabraka*
hodnocení

0x

Měl jsem přítele,který pracoval několik let v Ghaně.Tam je banánů habaďůra a nikdo nežere špičku,protože ji nenakousl had,ale do ní občas píchne nějaká exotická moucha a její larva není příjemná k svačině.

JABRAKA

marenka*
hodnocení

0x

Já bych to neřešila, špičku odřízla a je to. Co tím získáte, když jí budete nutit?

klusik*
hodnocení

0x

Jo, tak to vám nezávidím, zbavit se těchto "hoaxů" trvá občas i léta, bohužel :/ A nějaký supr-trupr-univerzál návod, jak na to, to bohužel neznám :-/ Ale jsem zvědav, co tu kdo napíše, protože znám pár lidí, kteří tohle také pořád řeší (a spoustu dalších ptákovin) ;)

kosak*
hodnocení

0x

My zas vždycky jenom ukousli tu špičičku a zbytek banánu se hodil do koše. Ale to tenkrát ještě nebyl internet a všechnu komunikaci provozovali báby na vesnici ve formě klepů a pomluv, takže je pravděpodobný, že se někde pocestě ztratil paket.

klusik*

:-D Nojo, no ;) Báby určitě nekontrolovaly paritu, to bude tím :-D

hodnocení

0x

Jojo, na tu zvěst o špičce banánu si živě pamatuji. Někde někdo oficiální povídal, že nějaký hmyzák naklade do špičky banánu jedno vajíčko, které potřebuje na své vylíhnutí a vývoj projít zažívacím traktem živočicha. *hi*Dodnes mám s tím problém a kousek špičky pečlivě prohlédnu. Fakt! A to vím naprosto jistě, že tato zpráva byla krávovina. S odpuštěním! *cert* Takže špičku banánu odkousněte vy, jako jsem to odkousávala svým dětem já. A je to!*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]