Nejste přihlášen/a.
Je tu někdo meteorolog? Podle čeho se určí, jak rychle a jakým směrem bude příští den foukat na určitém území vítr?
Meteoroligií jsem se zabýval na vojně,docela mě to bvilo,ale žádný užitek jsem z toho nezískal.
Ale pochopil jsem to,že skutečně se povětří řídí tlakovými útvary - tlakovými nížemi a tlakovými výšemi.
Jak už podotkl kolega Hejkal.
Existuje proudění,způsobené rozdíly teplot především nad mořem a to způsobí cirkulaci,která se projeví známým cyklonem.Z pohledu družic je jeho tvar dán spirálovým pohybem u tlakové níže.Ramena spirál pak umožní předvídat rychlost ,směr i sílu větru tam,kam se tlaková níže pohybuje.Tam,kde je tlaková níže obzvlášť energeticky nabitá,vytvoří cyklon velké síly.vznikne tornádo.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.