Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik sekund rozmrzne 1l ledu

Od: junisko odpovědí: 15 změna:

Za kolik sekund rozmrzl 1 l vody z vodovodu (zmražený v plastovém sáčku) při pokojové teplotě (24 °C)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Za hodinku? Dvě? Vynásob minutami a pak vteřinami. Asi tak. :D

figurek*
hodnocení

0x

Jestli to má být školní úloha na tepelný přestup vzduch-led a na skupenské teplo tání při rozdílu teplot 24°C, pak se jedná o dosazení do základních vzorečků.

Jestli to není školní úloha, přidej pár údajů.

Jaká je teplota ledu?

Jaké je složení ledu? Jsou v něm bubliny nebo ne?

Jaký je materiál sáčku a jaká je jeho tloušťka a tepelná vodivost?

Jaké jsou rozměry a jaký je tvar sáčku? (čím větší plocha povrchu, tím rozmrzne rychleji a naopak)

Jaké je umístění sáčku? Letí ve vzduchu nebo leží na talíři nebo v misce z kovu či plastu?

Jaká je vlhkost vzduchu v místnosti? (toto není vtip, ale jedna z hlavních veličin, se kterou se musí při tepelných přestupech počítat)

Může se vzduch kolem sáčku pohybovat?

atd. Dalo by se vymyslet ještě deset dalších otázek.

Jestli to není školní úloha, pak ti ji dobře spočítá tak snad leda nějaký vědeckovýzkumný ústav.

ok®
hodnocení

0x

vyzkoušej to pak pisni, také by mě to zajímalo

otisk

zítra bude odpověď na www.vyhrajzazitek.cz :)

hodnocení

0x

Budu typovat 18 540 vteřin, schválně, o kolik jsem se seknul. :D

jofa*

Jak již bylo výše napsáno, záleží nejvíce na síle ledu. Pokud to bude litr rozlitý ve velkém sáčku na placku, tak to může být tak za 1,5 hodiny. Pokud to bude hrouda ledu, tak 4-5 hodin. Tady musí být dány parametry ledu ze kterých se bude zhruba vycházet.

doplněno 27.12.13 10:17:

Tazatel musí zadat rozměry (tvar) ledu. Podle tvaru či plochy ledu budou i hodinové rozdíly.

doplněno 27.12.13 13:19:

Je to podobné, jako kdybych se zeptal za jak dlouho se odpaří litr vody při 24°C. Dejte ji do sklenice a bude tam týdny. Rozlejte ji na plochu ( nepropustnou) a bude tam hodiny.

zabu

Já bych to tipnul ještě o polovičku víc. Ono se to nezdá. Vemte si kuře z mrazáku, jak dlouho trvá než povolí.

otisk

... skoro o polovinu je to 9 640 sekund *kafe*

pepan23
hodnocení

0x

Mohu se prosím zeptat, kdy končít tato dnešní otázka?

Tahle dnešní otázka nezkončí nikdy. Po čase nás to přestane bavit, tak nikdo neodpoví. Po delší době ji někdo vyhrabe a odpoví a někdo jiný přidá svoji myšlenku. ;) Anebo začneme být na sebe protivní a některý ze syslů to utne. Uzavře. Prozatím ne :D

praivo*

Asi o půlnoci, ale nevím, nekouřím a podmínky se mi číst nechce.

vyhrajzazitek
hodnocení

0x

Kdybys to raděj nehledal na netu a poctivě si to vyzkoušel... *nevi*

zabu
hodnocení

0x

Tak znáte někdo odpověď? Ten odkaz je na stránky s registrací, nikoliv s výsledkem. Rád bych věděl, jak moc jsem se seknul. Dík.

hanher*
29.12.13 13:23

9640s

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]