Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava vysavače - šlo by to?

Od: praivo* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

při čtení vedlejší diskuze mne napadlo, co je vlastně tak drahého na vysavačích s vodním filtrem? Principiálně mi vysavač s vodním filtrem přijde stejný jako běžný mokrosuchý vysavač s nádobou naplněnou až kousek pod filtr...

Takže se ptám: Myslíte si, že by bylo možné napodobit vodní filtr tím, že bych prostě naplnil svůj mokrosuchý vysavač vodou až několik cm pod spodní hranu filtru a zakryl část toho filtru, aby vzduch nešel přímo z hadice do filtru, ale musel okolo něj a tedy kolem vody? Předpokládám samozřejmě použití voděodolného filtru.

Neberte to jako vážnou úvahu, prostě mě to jen tak napadlo :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

0x

Neni problem mam to tak na chate kvuli vysavani popela koupil sem prumyslovej vysavac takovej klasickej 15ookč v baumaxu naplnil vodou a je to uplne super bez prachu...

hodnocení

0x

Myslím, že teď po Vás pujdou hoši o Rainbow - takhle veřejně odtajnit jeich know-how !

Kdo jim teď bude ty jejich předražený verky kupovat? *smich*

praivo*
hodnocení

Na Rainbow to nemá, ale na ty levnější "vodníky" možná ano.

P.S.: Prosím o tykání, nesnáším, když mi lidi vykají ;)

hodnocení

0x
Drahý Rainbow vysavače jsou stavěný tak že se voda ještě tlakem vzduchu roztáčí do víru, takže se k tomu efektu smáčení prachu ještě přidává efekt cyklonových vysavačů. Po předváděčce toho drahého krámu jsem stejně upravil soudkovou rowentu a fungovalo to.
doplněno 05.02.14 17:39: Teď to vypadá že jsme se domluvili :)
praivo*
hodnocení

Tobě se povedlo udělat i ten vír?

hodnocení

0x

Problém vidím v IP vysavače. U běžného vysavače se může voda dostat do elektroinstalace. Něco jimého je pak u vysavačů, které jsou určeny pro vysávání tekutin.

praivo*
hodnocení

S tím problém nemám:

praivo*
hodnocení

Tak to vypadá, že to asi brzy vyzkouším :) Nevíte někdo, jaká je maximální vzdálenost mezi filtrem a hladinou, při které to ještě jakž takž funguje?

medwed*

Tak ono ty levny prumyslovy vysavace maji pojistku proti nasati vody samozrejme se tam dava jen asi cca 10cm aby hladina byla nad nasavaci trubici a ten efekt víru se tam uděla to taky neni problem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]