Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máte někdo zkušenosti s tim, že poloha hlavy vůči světovým stranám ovlivní kvalitu spánku a člověk se pak cítí víc svěží a vyspán?
Přímo konkrétní světová strana na spánek vliv asi nemá, ale člověk se nejlíp vyspí tak, jak je zvyklý. Když někde ulehnete jinak a máte možnost (velká postel), ve spánku se mimovolně otočíte do navyklého směru. Mám zkušenost z mládí, kdy jsem ulehl pod širákem do brázdy na poli a ráno jsem se probudil napříč přez brázdy (což rozhodně nebylo pohodlné) směrem, na který jsem byl zvyklý z domova. Vzhledem k mému pozdějšímu tak trochu kočovnému životu (ubytovny) se tento úkaz ale postupně téměř vytratil.
Mám jeden dar, jakmile příjdu do místnosti hned řeknu kam bych si nikdy nedala hlavu na posteli, už jsem tak spoustě lidí co nemohli spát přestěhovala postele a všichni si to pochvalují, sestra ta leží hlavou v nohách a od té doby spí bez problémů. Snažila jsem se vyzkoumat zda na to mají vliv světové strany a nemají.
Já mám hlavu na západ, ale hlavně spím tak, abych viděla na dveře. Jinak bych neusnula, i když ve spánku člověk nekouká. Ani hlavou, ani nohama ke dveřím, pěkně bokem. Pak spím jako dudek. Jo a manžela musím mít za zády. Na jeho straně, blíž ke zdi bych neusnula.
Já mám hlavu na jih, dveře vedle postele (otevřené dokořán, se zavřenými bych měla pocit, že se dusím) a manžela po levé ruce...
doplněno 27.07.11 20:32:Uléhám na levou stranu a po chvilce se obrátím na pravou, kde během minuty usnu jako špalek. Jinak to neumím - vyzkoušeno v hotelích, na školeních, na dovolených,... Světová strana nehraje roli.
Sice to na levou stranu ani nezkouším, ale spím taky jenom na pravé. Před sebou psy, za sebou manžela.
Světový strany na spánek asi nemají vliv.
Já třeba musím ulíhat na pravej bok, zádama ke zdi a nohy směrem do rohu místnosti. Když sem jezdil po montážích tak sem se několikrát musel dovolovat v kanclu ubytovny abych si mohl přesunout postýlku tak aby mi poloha vyhovovala. Někde to pochopili až po 2 nočním přešlapováním po chodbě a vyhulené 20 cigaret.
To Liduš .. s hlavou v nohách, to bych nevydržel ...
Ezoterici, senzibili a podobní uvádějí sever, jiní zase jih, tedy ve směru siločar (co na to mozek?).
Jenže ti co o tom neví spí jak mají situovány postele a nevadí jim nějaké světové strany. To spíše lékaři říkají spát na zádech, že se tak nezatěžují orgány (a asi je klidnější spaní, nezatížené některé svaly ..?) a je to asi přirozenější. A je to též vhodná poloha pro relaxaci, usnete při ní.
Na zádech? To mi nejde. Spím stočená na boku a nedělám si srandu, až na tu spodní ruku opravdu ve stabilizované poloze. Horní ruka pod bradu, spodní noha natažená, horní pokrčená. (no, ty jsou taky trochu obráceně
)
já se ptám jenom kvůli tomu, že se mi teď blbě spí a kdyby stačilo jenom otočit postel, to by bylo fajn
Stoffi, a co takhle jen na zkoušku přehodit polštář na druhou stranu, nemusíš otáčet celým pokojem...
Krásné periferní čtení, Mařenka napsala "zá...", tak hned asociace, že na záchodě se mi většinou nespalo nejlépe!
Světové strany nijak záměrně neřeším, ale na konto této otázky jsem začal přemýšlet, "kudy" vlastně spím, a zjistil jsem, že standardně hlavou k jihu, nějak to vyžaduje umístění pelíšku, jak doma tak na chaloupce...
Jinak ale kvalita a vydatnost mého spánku bývá většinou závislá na množství vypitých piv. Pokud jich je přiměřeně, spinkám jak miminko. Pokud jich je méně či více tak to není ono...
Lujsi, ještě jsem na točenym a věřím, že doma budu spinkat kdekoliv a nebudu řešit světové strany!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.