Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kytaru pro začátečníka?

Od: snehulda* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, můj muž už hodně dlouho mluví(ano jen mluví a skutek utek) o tom, že by se chtěl naučit hrát na kytaru. Nic pro to samozřejmě ale nedělá-ch ti chlapi! :D. V březnu má narozeniny a já jsem se rohodla mu koupit kytaru. POradíte mi s výběrem? Co za značku a za jakou cenu se dá pořídit nějaká ta střední třída :)děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Kolik mu je roků? 25-40-50? Má vůbec trochu hudební sluch? Jinak to jsou vyhozené peníze. Ale budiž. Jsou akustické a elektrické kytary. Zřejmě akustickou. Pokud chcete něco koupit, kupte něco levného.

doplněno 13.01.14 11:43:

Taky je potřeba, aby v začátcich měl nějakého učitele, nebo někoho kdo to umí. Držení, prstoklad a další a další.

olaf71*

já začal skoro ve 40 letech, bez hudebního sluchu,ale s nadšením :-D

olaf71*
hodnocení

0x

zajímavá otázka, stejně to řešila moje exmanželka. chtěl jsem se na stará kolena naučit hrát na kytaru,ale chtěl jsem elektriku. koupila mi sama od sebe nějaký set kytary a comba za cca.pět tisíc, ale já za chvíli poznal, že jsou to vyhozené peníze, ne že by mě to nebavilo,ale že jsem nebyl spokojený se zvukem. za pár měsíců jsem to prodal a koupil lepší kytaru a combo Behringer. za pár měsíců jsem se namlsal a šel do ještě lepšího aparátu hybridu Marshall + efekt Boss MT2 a na to moje mlácení mi to stačí :)

bylo by dobré si ujasnit, co chce hrát, jestli akustiku,elektroakustiku,elektriku. určitě je lepší začít na akustiku, ale já na to šel podle svého.

figurek*
hodnocení

0x

jestli vám můžu doporučit, pak se nejdříve poptejte po známých, jestli někdo nemá nějakou kytaru a nebyl by ochotný vám ji na těch pár zbývajících měsíců půjčit. Poznáte, jak na tom váš manžel je, jestli u kytary vydrží nebo ne. Mohlo by se stát, že ho kytara přestane bavit a v tu chvíli by byl z vašeho dárku neskladný kus dřeva, který končí někde ve skříni. A hlavně vám radím : na nákup si sebou vezměte někoho, kdo na kytaru hrát umí. Chce to jít do obchodu, sednout si, naladit a vyzkoušet aspoň deset kytar, zahrát na ně a dobře poslouchat. Solidnější kytara stojí kolem 3000,-.

buss
hodnocení

0x

Napřed mu půjčte, když ji koupíte máte záruku že nebude ve skříni a furt povídat že jednou...?

kami95
hodnocení

0x

Koupila bych nějakou použitou, protože když se k tomu sám ještě nedokopal tak je velká pravděpodobnost, že ho to velmi brzo přestane bavit a vyhozené peníze..

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Pro totálního lajka by opravdu měla stačit nějaká levná. Levná, ale dobrá, naladitelná. Já mám českého Párkra za asi 4-5 litrů a pořídil bych si něco jiného. Známí jeli Jičínem a vedle rest. U Rumcajse v bazaru koupili perfektní pádýlko za 400 Kč. Slzy se mi derou očíčkama ještě teď, při vzpomínce jak je perfektní a že není moje. Třeba v Semilech mají v hudebninách mutiinstrumentálního prodavače a ten předvede a dovede zahrát na jakýkoliv nástroj. Většinou jsou v těch krámech lidi, co tomu rozumí a dobře poradí. Moje první stála v r.1975 160 Kčs. A byla starší.

jofa*

Inspirace pro manžela. break.com/...

doplněno 23.01.14 17:12:

Do půl roku to zvládne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]