Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak trávíte dnešní štedrý den

Od: pepab odpovědí: 33 změna:

Otázka je jasná. Mě čeká jen zabalit zbytek dárků, a přežrat se. Pak si otevřu lahvinku dobrého pité, nějakou whisky a relax u TV.

A jak to máte dneska vy?

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

my za chvíli začneme vánočně zdobit byt, stromeček... pak si dáme slavnostní večeři, přípitek a půjdeme se projít... po návratu zapálíme svíčky, rozsvítíme dekorace, dáme si cukroví a další dobroty a asi koukneme na nějakou pohádku...večer si budeme povídat, poslouchat vánoční písničky a užívat si klídku...

doplněno 24.12.13 10:50:

ta večeře bude samozřejmě až se setmí - ještě ji musím dovařit... po večeři zazvoní zvoneček a půjdeme pátrat po dárcích pod stromeček... až pak se jde na procházku...

laik*
Zdobit stromecek na Stedry den? *sok*
jumba

U nás se také zdobí stromeček na Štědrý den. A co si pamatuji, tak to nebylo jinak. Když jsem byl mrnous, tak jsem šel s babičkou a dědou ven. Většinou sánkovat. Když jsme přišli domů, tak už Ježišek měl stromeček nastrojený.

Možná Vám to přijde divné, ale stromeček se odjakživa (až na poslední dobu) strojil na štědrý den. To proto, že ho i s dárky večer přinášel Ježíšek. Děti na štědrý den do pokoje už od rána nesměly, aby neviděli tátu (nebo někoho jiného), jak ho strojí. To až nynější hektická doba nutí rodiče strojit stromeček i několik dní dopředu. A není to dobře.

JJ. Přesně tak. Na štědrý den. Co si pamatuju byl obývák od rána zamčenej když otec zdobil stromek (prý je tam ježíšek) a ke stromku/dárkům se šlo až večer.

martinaa*

U nás jedině na štědrý den, ráno u nějaké pěkné pohádky.:)

doplněno 24.12.13 17:21:

Aha, a abych odpověděla na dotaz.. ráno ono zdobení a pohádky, pak nějaký rychlý oběd, opět pohádky, před chvílí jsme se vrátili z návštěvy hřbitova a už se připravuje večeře, po které následuje již tradiční rozbalení dárečků a příjemné posezení u přeplněného stolu a Popelky:).

hodnocení

0x

Poprvé v životě letos uvidím zlaté prasátko. Je to tak, nemohu polykat. Ani mluvit. Nachladila jsem se a sedí to někde mezi uchem a krkem.

Chci věřit, že nejhezčím dárkem bude mírná úleva.

Pepo, když dáme naši konzumaci dohromady a zprůměrujeme, tak se dostaneme na normál :).

fribble*

Mám dobrou radu - rum. Chce to kloktat a nevyplivovat. Ne že by to pomohlo, ale po půllitru je vám to tak nějak jedno!

pepab
hodnocení

To je mi líto. To je jedna z věcí, ze které mám na vánoce strach. Že budu nemocný a člověk si to vůbec neužije :(

S tím rumem opatrně. Nejlépe do horkého čaje. A pár krát zopakovat.

Děkuji za spoluúčast, i fribblovi. Ano, čaj, spíš s medem než s rumem. A hlavně čas mi určitě pomůže. Nechci nikomu kazit náladu dnešního dne. Bude líp. Musí být :)

Zdravím. Taky jsem nemocná a doma ležím. A chuť na jídlo nemám.

doplněno 24.12.13 17:29:

A sedí mi to v uchu. Tak to jsme na to podobně.

No tak za tuhle cenu bych to prase snad radši oželel. I kdyby mělo mít "ty velký žuby nahoru". *smich*

hodnocení

0x

Stromek je nazdobený, budu se celý den nudt u PC, možná televize, ale v ní nic není. Večer řízek a bramborový salát, pak otevřít dárky, u kterých již předem vím, co v nich bude a pak zase PC. V podstatě den jako každý jiný, až na ten řízek a salát a na to, že v televizi nic kromě pohádek není a toho stromku v obýváku.

Správně, den jako každý jiný. Pro mě trochu pracovní, teď jsem vložil otázku ohledně spreje.

pepab
hodnocení

Máte v roce aspoň jeden-dva dny klidu? Nebo je pro Vás každý den pracovní. Já to beru i tak, že si přes Vánoce důkladně odpočinu.

Ježiši :)) Snad si nemyslíte že su workoholik. To bych se nasmál :)) Ale když se snad něco stane tak ať sou vánoce nebo ne tak to přece musím spravit. Zvlášť když jde o teplou vodu. Asi patříte k typům co dělaj od pondělí do pátku , víkend a svátky musí být volný. Co hasiči, policie, záchranná služna a pod.?

hodnocení

0x

Včera jsem tady měla vnoučky a ti mi parádně nazdobili stromeček bakeliťáček. Udělala jsem obrovské množství salátu, povedl se a v krabici dala mladým, spolu s dárky do auta, když si pro kluky přijeli. Dnes jsem se sprchla, udělala si krásnou hlavu a byla s Dorotkou na dlouhé procházce, pohledat sněženky. Vykoupala jsem ji, ostříhala ofinku a kolem pacek. Udělala jsem si bezva kafe a mám bene. Odpoledne, kolem 16té hodiny pojedu k mladým, busy už vím. :D Nejkrásnější vánoce jsou s dětmi. Ježíšek klukům už nechal doma králíčka, protože se narodil dříve a tak jsou kluci zvědaví, jestli, přece jen, náááhodou, ještě něco bude. Ale neví to jistě. Ale prožívají to fest. :D Nejkrásnější vánoční ozdobou jsou děti. Marná sláva! :D Nedovolte ničemu a nikomu, aby vám pokazil hezký den, hezkou chvilku a prožijte ho v klidu, pohodě a s láskou. Všem přeje babka z Ostravy

kami95
hodnocení

0x

Nějak moc to neprožívám, chytají mě spíše deprese, takže se na to snažím nemyslet..jinak se k nám sjede celá rodina a před večeří odjedou..

wogoos*
hodnocení

0x

6-17 hodin pracovně. Zítra to samé a pozítří zase. Inu není každý den posvícení /Štědrý den/.

vis*
hodnocení

0x

Původní pohanská oslava slunovratu byla ukradena křesťany, aby posléze transformovala v nezřízené obžerství a nakupování. Naštěstí zítra i pozítří pracuji, škoda, že ne také dnes. Jinak je vcelku pohoda, není důvod kazit si náladu vánocemi. Ale otázka zněla jinak: takže snídaně, psaní knihy, oběd, psaní knihy, surfování, sex, večeře, spánek.

uska*
hodnocení

0x

Počasí nic moc, sněhu málo a fučí vítr. Ale když z okna vidíte na lidičky co se prohání i v tomto počasí na sjezdovce, tak jsme neodolali a vyrazili taktéž. Teď jsme se vrátili, bolí mě celý člověk, stromek nastrojený od včerejška, na večeři chybí jen dodělat rybu. Jsem spokojená a zjistila jsem, že neumím lenošit. Přímo se těch svátku bojím, nic nedělání není pro mne.

Teď jsme měli zasloužený kafé s vánočkou, v 17 hodin bude večeře, ve 20 hodin je u nás půlnoční, tak se půjdeme podívat na výzdobu kostelíčka. Všichni prožijte vánoce v pohodě, obyčejně se říká - jaké si to udělám, takové to mám.

majsterjoe*
hodnocení

V Ostrave jsem byl dnes odpoledne v kratasech a lehke mikine venku. Snih leda v pohadce. To je jediné co mi ted chybi.

hodnocení

0x

Asi už je pozdě, ale ráda bych se zeptala, v kolik hodin vlastně má být ta večeře. Já si sto let myslela, že kolem osmnácté hodiny. Kamarádka se tady se mnou včera dohadovala, že prý v Čechách se jí o dvacáté hodině, aby prý to vyšlo tak akorát na odchod do kostela na půlnoční. Je to pravda? Já teda do kostela nepůjdu, mám to daleko a bude tam plno lidí a to mne nebaví. Tak si to hezky užijte, já jdu smažit řízky. Čekám syna za hoďku. Jinak budu sama, protože on ihned po jídle vypadne. Takže pro mne to bude také takový normální den. Ale náladu mám přece jen trochu jinou, jenomže to je vnitřní pocit, vidět to není...

Rozmlouvám v duchu s mrtvou maminkou a se svými zvířátky, kteří už mne také opustili. Takže spíše brekavá nálada...

majsterjoe*
hodnocení

Suzy, my v rodine jsme jedli kolem seste, pak ke stromecku.

Pro me je novinka, ze pry nekteri usedaji ke stolu pri vychodu prvni hvezdy ktera se objevi na obloze po setmeni.

Jojo. U nás se taky říká, že se má sedat k večeři jak vyjde první hvězda. No ale stihneme to málokdy :)

Večeříme většinou tak mezi 17.h. a 18.h.

I když jednou jsme večeřeli až o půl osmé, to když jsme na Štědrý den spravovali s bráchou topení.

Suzy, taky mám brekavou náladu dneska. Bolí mě hlava, nemůžu nic dělat, mám virózu, tak si brečím. Už bilancuju jako na konci roku.

Když jsem ještě držel vánoce (v dětství s rodiči i v dospělosti s vlastní rodinou), jedli jsme kolem 18:00. Po večeři ke stromečku. Do kostela jsme nechodili. Pak přišla doba, že jsme večeřeli dřív, abych se stačil ještě jakš-takš včas přemístit jinam. Tam už jsem ovšem nevečeřel. Bylo to náročné.

hodnocení

0x

Děti odrostly, rodina se rozpadla. Asi 8 let jsem trávil poněkud schyzofrenické vánoce na dvou místech zároveň. Bylo to vyčerpávající. Takže jsem před několika lety vánoce zrušil. Okolí to sice nechápe, ale vzalo to na vědomí. Od té doby mám v tyto dny skutečný klid a pohodu. Den, jako každý jiný.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak my jsme u nás baštívali tak různě. Podle velikosti-stáří dětí. Od asi 17 do 19 hodin. Když byly ty dvě starší malé, tak stromeček taky nosil Ježíšek a když už byly starší, tak mě zbavily té povinnosti ho zdobit a jen jsem ho přivezl a sestavil a ukotvil. A natahal žárovičky. Jeden rok nám všem bylo tak šíleně zle, že jsme si toho Ježíška posunuli o týden. A proběhlo to perfektně. Zítra jedu do krajského města za mladejma a v sobotu zase přijede dcerka s přítelem na takovou okrižní cestu po příbuzných. Začnou u mě. Heč. Pořád přeju hezké vánoce. Všem.

Humbuku, proč já jsem si pořád myslela, že vy jste úplně mladý, bouřlivý mužský?! :D A ono ne!

doplněno 25.12.13 10:32:

Magdon, to máte pravdu. Musím lépe volit slova. Sypu se popelem. ;)

Že se někdo dříve narodil a má několik vnoučat neznamená, že nemůže být "mladý a bouřlivý". ;)

qwe*
hodnocení

0x

Tak já jsem dnes dopoledne dospával deficit spánku z včerejší pracovní noci. Od 12:00 do 17:30 - řešení pracovních záležitostí. Poté cesta domů, rychlá hygiena, okolo 20:00 večeře, pak jsme se symbolicky svalili ke stromečku. Teď pokračuji v řešení pracovních věcí na PC a u toho se dívám na Pelíšky. Workoholik nejsem, zaměstnanec nejsem, snažím se být zodpovědným podnikatelem.

korina*

dobrý a požehnaný den ma Boží hod. Vánoce trávíme dle věku dětí a momentálního stavu v rodině.Dříve byl štědrý den pro mne od brzkého rána velmi náročný a byli jsme bez mobilů a počítačů, které by mne jen zdržovaly. Dnes je vše jinak.Mám tři dospělé děti z toho jedna dcera žije ve státech. Druhá dcera a syn žijí ve stejném městě jako já. Mám možnost , jelikož nejsem na nikom závislá , si jít a jet kam já si zamanu. NO ten včerejší den byl báječný.v 11 h. dopoledne jsem se přemístila i sdárečky , štrůdlem a bram. salátem domů dcery .TAm to hučelo a já popadla vnučku 2 a pul letou, 7 letého vnuka a přes velký vítr jsme došli k řece hodili asi tři rohlíky nadrobené a vraceli se do víru vánoc.dcera už byla s přípravami ve finále. Slavnostní oběd , dárky a kolem 4h. mě zeť odvážel domů, nebot jsem pila šampus a vaj. konak. Moje autíčko trčí u nic na parkovišti. BYla jsem ráda že mám klid a večer si přes skyp udělám s druhou dcerou a její rodinou. Rosvítila jsem si malá světýlka, zapálila svíce, nalila dobré čer. víno - merlota a zapla skyp.tam bylo vše ve velkým , ale bylo teprve dopoledne, Jelikož jsem tam několikrát byla tak jseem měla pocit že sedím u nich v kuchyni. Dcera vařila , 11 letý vnuk obaloval řízky a ryby, 9 letá vnučka připravovala cukroví na mísu, potom se vyloupl rozzívaný 20 letý ml. muž , nej. vnuk který se vrátil z oslavy narozenin kamaráda , zmizel v koupelně , ale později se zůčastnil přípravy vánoční tabule. A já si celou dobu povídala s dětmi , s dcerou, zeták byl v práci , vracel se až odpoledne. Já si potom volala s přítelkyněmi , nenechala jsem se vtáhnout do sentimentu, shlédla asi po čtvrté Pelíšky a dívala jsem se na ohnostroj a kolem pulnoci šla spát. Dnes přijde pan syn na oběd a odpoledne si pojedu pro auto . Počasí je jako na jaře, aspon nemám výčitky že jsem na chatě po stromech nerozvěsila ty koule pro ptáčky. tak hezké vánoce přátelé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]