Nejste přihlášen/a.
Ahoj měl bych pár otázek takže ať je v nich přehled tak je odčísluji. Hledám hlavně tak trochu čajomily, kteří rádi popíjejí pravé ať už japonské nebo čínské čaje, ale může se samozřejmě připojit každý. Takže otázky:
1) Čajové sítko - Otázka zní. Škodí opravdu nerezové/kovové sítko čaji? Já, když potřebuji scedit čaj, tak používám bambusové sítko, ale chtěl bych jsi koupit japonskou čajovou konvičku a v ní se nachází nerezové sítko. To je důvod proč se ptám.
2) Čajové moře - používá se čajové moře i při japonském čajovém obřadu? Vím, že v čínském ano ale nemohu najít zda je to i v japonském.
3) Třísloviny - jak to snimi je někde jsem četl/slyšel, že jsou prospěšné poté zase, že jsou škodlivé, ovlivňují chuť čaje,...
4) Voda - o vodě pro přípravu čaje jsem taky něco načetl... Ale našel se opět kámen úrazu a to ten v jednom zdroji psali že by se voda neměla nechat převařit a v druhém by se zase měla převařit a nechat odstát. Tak jak to děláte vy?
5) Co dělat aby se z čaje (zeleného, bíleho, oolongu,...) nestal zdraví škodlivý čaj? Normálně má příznivé účinky na zdraví, ale prý může i škodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.