Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vše o čaji vč jeho přípravy

Od: raski* odpovědí: 1 změna:

Ahoj měl bych pár otázek takže ať je v nich přehled tak je odčísluji. Hledám hlavně tak trochu čajomily, kteří rádi popíjejí pravé ať už japonské nebo čínské čaje, ale může se samozřejmě připojit každý. Takže otázky:

1) Čajové sítko - Otázka zní. Škodí opravdu nerezové/kovové sítko čaji? Já, když potřebuji scedit čaj, tak používám bambusové sítko, ale chtěl bych jsi koupit japonskou čajovou konvičku a v ní se nachází nerezové sítko. To je důvod proč se ptám.

2) Čajové moře - používá se čajové moře i při japonském čajovém obřadu? Vím, že v čínském ano ale nemohu najít zda je to i v japonském.

3) Třísloviny - jak to snimi je někde jsem četl/slyšel, že jsou prospěšné poté zase, že jsou škodlivé, ovlivňují chuť čaje,...

4) Voda - o vodě pro přípravu čaje jsem taky něco načetl... Ale našel se opět kámen úrazu a to ten v jednom zdroji psali že by se voda neměla nechat převařit a v druhém by se zase měla převařit a nechat odstát. Tak jak to děláte vy?

5) Co dělat aby se z čaje (zeleného, bíleho, oolongu,...) nestal zdraví škodlivý čaj? Normálně má příznivé účinky na zdraví, ale prý může i škodit.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stav se v nejake Dobre Cajovne a tam Ti radi a dobre poradi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]