Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou mám pocit, že humor se příliš nenosí. Minimálně tedy ne na televizních obrazovkách. A to, co se tam za humor pokládá, je ve většině případech trapné, vulgární, hloupé (od amerických komedií po některé pořady české výroby). Nevím, proč platím tak vysoké koncesionářské poplatky, když z veřejné televize už sleduji prakticky občas jen ČT24 a tam se opravdu taky moc nenasměji? Nebo, že bych ten smysl pro humor ztratila já sama? Jak jste na tom vy? Také vám chybí "baviči" typu Vladimíra Menšíka, Miroslava Horníčka, Jiřího Wimmera, Luďka Soboty, Miloslava Šimka apod.?
Já jsem na tom úplně stejně. Vadí mi komedie, kde se aktéři pitvoří, kopou do zadku, jsou vulgární, suroví. Máte pravdu. Pěkný, inteligentní humor se úplně stratil. A nejen z obrazovek. Chybí mi něco podobného jako byl Dikobraz. I vtipy se vytratili. Už jsem si říkala, že jsem nějaká divná, že se vůbec nedovedu zasmát, zařehtat. A když se objeví fakt chytrý vtip, tak je to zázrak.
A z legrace jsem si říkala, že stáří je fakt smutné.
Milá Eulálie, ono toho k smíchu tady moc není. Chybí mi humor vámi uváděných bavičů, chybí mi Slilvestry a spousty českých písniček, nesnáším ty spousty anglických slov a u některých pochybuji, že ten kdo je používá zná i význam. Chybí mi doba kdy to tu stálo všechno za h...jak se dnes říká ale lidi k sobě měli blíž a uměli se bavit. Těším se na staré pořady, miluju staré komedie a pohádky, to co se nám předkládá nyní jsou EFkové filmy západu. Bohužel mám pocit, že dnešní lidé by humoru Menšíka a Horníčka nerozuměli.
Není to pravda,humor udržují na svých programech bratři Slováci a mají tam i náš český docela v oblibě.Máme kabelovku a sledujem je.
No ano, to máte pravdu a já s vámi souhlasím. Proto jsem napsala, že škoda platit koncesionářské poplatky České televizi. Slovenské programy sleduji též, slovenština je u nás z televize slyšet málem častěji než čeština, vyjma jejich nedabovaných českých pořadů. A to jsme všichni doma Moraváci jak polena. A dost dobře nechápu, proč v českých televizích se slovenské pořady dabují?
Ono to dabování tak nějak bylo i u Slováků,jsem rád že je to přestalo bavit,snad to zanikne i u nás.
Smutné hlavně je to, když někdo očekává zábavu jen od televize. Když ještě televize nebyla, tak se lidi taky dovedli pobavit a zasmát a "baviče" k tomu nepotřebovali. Naštěstí je televize dobrovolná, dá se vypnout, případně vyhodit a odhlásit. Patronka
Pokud je vaše odpověď, Patronko, směřována ke mně, tak vězte, že pravdou je, že zábavu nečekám pouze od televize, ale dovedu nalézt i jiné způsoby zábavy a rozhodně se neumím nudit. Mně šlo hlavně o to, kam se ztratil humor jako všeobecně. Takže něco jako řečnická otázka
Ne, opravdu to není směřováno k Vaší osobě, ale jistě sama podobných lidí znáte také dost. Jenže humor, jaký provozoval třeba Sobota a pod. by u mladší generace nejspíš neprošel, ani já už bych to asi nebrala. To bych ale zbytečně zabíhala do jiných témat. Nezdá se mi, že by humor zmizel úplně, jen se změnila jeho podoba. Patronka
Také mi chybí naši baviči Menšík, Šimek, Grossmann, Sobota, měla jsem moc ráda i scénky Bohdalové s Dvořákem, někdy pobavili i Kaiser s Lábusem, pokud to nepřehnali. A králem byl Felix Holcman - vzpomínáte na jeho scénku s Ivou Janžurovou, jak si kupoval lístky do kina? Je to škoda, že podobné scénky už dneska nejsou. Minulý týden mě televize potěšila pořadem Návštěvní den - bylo to k narozeninám J. Grossmanna Jinak na "dvojce je každou neděli od 19 do 20 hodin opakování pořadu "S politiky netančím" ještě když to bylo s M. Šimkem. Bohužel dneska je v televizi tak maximálně těžkopádný, upocený a rádoby vtipný pan Novotný, občas Šíp a Uhlíř - ten je z nich tak ještě nejlepší. A namachrovaného Leoše Mareše vypínám. Ještě, že mám možnost volby.
Stejné je to s českými filmy. Nemám ráda vulgárnost ani srandu za každou cenu, spíš něco jemnějšího a tak mi vyhovují filmy typu "Postřižiny", "Vrchní prchni", nebo "Musíme si pomáhat". Za nejhorší český film považuji Kameňáky, je to bezduché, trapné a o ničem. Pana Trošky si vážím, dělá nádherné pohádky, ale tady asi kapku šlápl vedle.
Pořád čekám, že někdo objeví baviče, jako byl pan Menšík, ale: 1/ asi se takový ještě nenarodil 2/ pokud by se i narodil, tak k té legraci máme čím dál míň důvodů. Jaga.
Tady byl dotaz na humor v TV, kam zmizel. Takže připomínka pořadu S politiky netančím a "humoru" paní Bubílkové je spíš potvrzením chybějícího humoru v TV, nikoli důkazem že přece jen nějaká sranda v TV je. To je stejné, jako kdyby si někdo stěžoval, že v televizi nedávají žádné kulturní pořady (čili nějaké pjekné pjesničky) a druhý ho přesvědčoval odkazem na nějaký pořad s Maxim Turbulenc nebo s Evou a Vaškem.
Částečně to může být náhoda, že nejsou zrovna takové osobnosti v umění.
Částečně můžeme spekulovat o příčinách; docela často se uvádí postřeh, že v totalitních režimech se zábavnému umění daří lépe než za svobodnějších poměrů. Vedle zábavy z doby normalizace, která poskytla řadu kvalitních nadčasových děl, máme příklad i z české historie z doby rozkvětu kinematografie za protektorátu, kdy vznikly prakticky ty nejlepší staré komedie (Kristián, Přednosta stanice, Hotel Modrá hvězda). Proč tomu tak je, to by museli vysvětlit povolanější, než jsem já.
Televizi nemam, koncesionarske poplatky neplatim, zabavit se umim jinak, nez placnout sebou do kresla a cumet cely vecer na televizi.
Humoru kolem sebe vidim dost.
Chce to jen na chvili od te televize odtrhnout oci, zvednout se a jit se bavit po svem.
Pro Axus:víte,když jste do odpoledne v práci,posléze přijedete domů,mezitím musíte ještě vyzvednout ratolesti ze školky,a samozřejmě nakoupit,poté doma uvařit,vyprat,vyžehlit,vytřít,vyluxovat,postarat se opět o děti,taky o zahradu,a v neposlední řadě i o manžela,jste rád,když si večer sednete k té "bedně,"uvaíte si třeba kávu,a čekáte,že budete alespoň z části pobaven a uvolněn od té celodenní dřiny,ale ať přepnete kam přepnete,všude jen násilí,vraždy,drogy,zkrátka jeden velkej hnus(((Fakt,kde jsou ty časy,kdy to stálo za h...I lidé se dříve navštěvovali,bavili se mezi sebou i sousedé,kteří si navzájem pomáhali,a dnes?!Závist,zloba,faleš
Vsak ja to nikomu neberu. Kazdy, at se bavi po svem.
Jen sem napsal, ze to jde i bez TV.
Ale je to presne o tom, co sam(a) pises. Cilem celeho "umorneho" dne je dostat se k televizi.
Já nesnáším Comeback,jak tam Dejdar dělá ze sebe hnupa.To si raději pustím DVD.Jinak moc těch bavičů neznám,protože u nás asi už nejsou.Babička si ještě pouští scénky ze silvestra,jak tam je právě Dvořák,Bohdalka,Menšík,Náhlovský a jiné.Pak si pouští písničky z nějakého pořadu co dříve bylo" Z babiččiny krabičky" nebo tak nějak a ještě Eva a Vašek:D.
Asi před týdnem dávali večer v televizi vzpomínkový pořad o Paní Simonové a panu Chladilovi. To bylo nádherných písniček! To jsem si panečku zavzpomínala! Kéž by takových pořadů bylo víc, ale dnes se nad nimi dost lidí ošklíbá a hanlivě je nazývá "totalitní". Ale byly krásné. Jaga.
babajaga ano, dokonce i můj muž co poslouchá spíš Lejdy GAGA a jakési jí podobné to semnou sledoval a žasnul jak hezké jsou to písně a jaký krásný měl Milan a Yveta hlas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.