Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, možná jsem nějak mimo, ale přijde Vám normální slavit Štědrý den za pomocí petard nebo světlic? Toto se začalo rozmáhat před pár lety a mám pocit, že jsou pro někoho Vánoce jen přípravou na Silvestra. Chtěl bych tedy znát názor moudrých lidí (ale, klidně i těch ostatních). Tak, hezké a snad klidné Vánoce všem, děkuji za případné reakce a zdravím!
Samozřejmě, že ne. Vánoce jsou svátky klidu a pohody a ne dělání bordelu.
Dokonce už ani nešílím s uklízením. Co jsem nestihla, to je mi fuk. Přece se neuhoním.
Dokonce ani neuznávám, že se musí povinně přiťukávat alkoholem. Proč, když ho nemám ráda. Je přece spoustu jiného a dobrého pití, než je alkohol.
Přeji klidné svátky.
Před lety jsem se přistěhoval z Jeseníků k Brnu a na štědrý večer jsem se nestačil divit co ti olíni tady předvádějí , petardy světlice hulákající mladí opilci no prostě tupani . U nás na horách na štědrý den krásný klid večer venku ani noha až na půlnoční no paráda . Na důchod valím zpátky nahoru .
doplněno 23.12.13 12:16:Ještě doplním že v obci je to zakázáno obecní vyhláškou ,kterou má obecní policie hlídat a jeden z jejich členů vždy kousek od našeho na křižovatce pořádá 24.12 . večer manévry co k tomu dodat .
fakt? Kolem dokola jsem toto vubec nevidel , ze by nekdo oslavoval stedry den petardama a svetlice ... krom snad 12letych decek, Tady je na stedry den klid a pohoda ...
Dobrý den, asi máte zatím štěstí, že jste to nezaregistroval. Já už ano. A jak je vidět nejsem sám.
Ale, já nevím, zda to bouchají děcka. Ostatně, jejich rodiče jim to snad vysvětlí, že to k Vánocům nepatří - pokud se již dříve někde neválí po alkoholu pod stolem. Vždy si vzpomenu na film Pelíšky, kde je vidět ta jiná úroveň, jak se dají (mají) ctít nebo slavit Vánoce. Jsem neznaboh, ale toto nepovažuji za hezké. Zdravím!
Velmi dobrá připomínka. Myslím, že kvůli tomuto (a zároveň nabývajícímu šílenství z dárků už v říjnu a předháněním se ve velikosti stromečků a množství "blikátek") si lidé v poslední době přejí KLIDNÉ svátky. Nic lepšího si totiž opravdu v dnešním světě nemůžete přát.
Pro mě osobně je to nepochopitelné, my Vánoce slavíme opravdu v klidu, na stromečku máme voskové svíčky a hlavní pro nás je, že si na nás blízcí vzpomněli. Pro mě Vánoce znamenají dojetí. Miluju, když mě někdo obejme a řekne, jak se na mě těší v Novém roce. Petardy s touto atmosférou nemají nic společného, ale na druhou stranu, jestli chceme prožít skutečně klidné Vánoce, nesmíme se nad nimi rozčilovat
Takže, přeju vám všem, chytrým lidem, abyste si odpočali od práce - skutečně odpočali, k čemuž tyto svátky mají sloužit.
Tady už to asi týden sem tam práskne. Předevčírem nějaká kanonáda, asi někomu spadla sirka do jeho "silvestrovského kufru".
Tyhle blbosti nechápu ani na Silvestra. Důvod, proč by někdo měl z ničeho nic způsobit lekavý kravál, který je slyšet kilometry daleko, mi fakt uniká. Co z toho kdo má? Zapálí patronu, která vybuchne. A? Nějaký přínos? Může mít někdo radost z toho, že způsobil ohromnou ránu? Leda psychopat. Vadí to některým lidem, vadí to naprosto všem zvířatům. Všimli jste si, kolik je na Nový rok mrtvých ptáků v ulicích? A nebude to mrazem. Až posledních pár let si všímám, že to je taková vlna kolem (a hlavně na) Silvestra. Jakože odmítám skoro veškeré daně, na pyrotechniku bych narazil spotřební daň takovou, aby se cena aspoň zdesateronásobila, a prodej bych kontroloval stejně, jako prodej tvrdých lihovin.
Bene, přijde ti normální, že si pivaři před svátky nakoupí zásobu nějakého lepšího piva, ale do svátků ji stihnou vypít? A někteří ne jednou? Mně to připadá úplně stejné, prostě na tu pravou chvíli nevydrží čekat, nedá jim to neochutnat, u petard nevyzkoušet. Tady je to kolem svátků běžné a neřeším to. Já jsem tu zvyklý vídat klasické ohňostroje několikrát do týdně po celý rok a jenom si říkám, kolik peněz asi zase vyletělo do vzduchu. Ale lidé se baví různě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.