Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl Kurt Cobain levák nebo pravák?

Od: anne* odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Mám takový dotaz, jestli byl Kurt Cobain (Nirvana) levák nebo pravák? Na všech obrázcích píše pravou rukou a celkem dost věcí tou pravou dělá, ale na kytaru hraje levou. Byl přeučenej levák?

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím, na kytaru hrál levou rukou, tak snad levák.

doplněno 25.07.11 11:52:

Psal levou rukou.

Jaroslav

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud na kytaru hral levou a vse ostatni delal pravou, mohlo se jednat o zkrizenou lateralitu. Sice se objevuje u minima lidi, ale tito lide pak maji obe ruce plne funkcni a ovladaji je daleko soumerneji, nez zaprisahli pravaci nebo levaci.

fenella*
hodnocení

Taky jsem si tuhle otázku kladla. Pátrala jsem na různých webech, dokonce i anglických, ale všude tvrdí něco jiného.

Co jsem si přečetla:

Byl levák, ale dříve se dost často přeučovalo na pravou ruku. Proto dělal dost věcí pravou rukou, ale hraní na kytaru mu levou zůstalo.

Byl pravák, ale protože jeho teta, která ho učila na kytaru, byla levák, tak se i on učil hrát levou rukou.

Byl zvyklý používat obě ruce. Levou hrál, pravou psal a nedělalo mu to problémy.

Byl pravák, ale hrát se naučil levou rukou proto, že chtěl být jiný. (Nebo prý měl nějakého oblíbeného hudebníka, který hrál levou rukou a Kurt chtěl být jako on).

A to je as tak vše, co si pamatuji... Jak to tak vidím, můžeme jen spekulovat, protože těžko říct, čemu věřit. I když mě samotnou by to zajímalo. :D

Jedině se podívat do nějakých knížek o Nirvaně, tam by to mohlo být vysvětleno.

leela*
hodnocení

PS: Nevím, proč si sem píšeš otázku Annie, když si se mě mohla rovnou zeptat, když jsme byly u mě doma. *smich*

krkovicka*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]