Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi americkou a britskou angličtinou

Od: rekkyn odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda by mi někdo nevysvětlil jaký je rozdíl mezi americkou a britskou angličtinou?
Mohl bych si někde obě poslechnout abych byl trošku v obraze?

Děkuji mockrát za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je snad málo filmů v původním znění?

hodnocení

0x

Rozdíl je ve výslovnosti nebo ve slovech (stejného významu), které používají.

K té výslovnosti např. slovo tanec...tedy DANCE se v britské angličtině čte dáns a v americké déns.

Zkuste třeba tyto stránky, je tam možnost přehrávání výrazů. :)

helpforenglish.cz/...

praivo*
hodnocení

0x

Pusť si Top Gear UK a US a uvidíš...

kami95
hodnocení

0x

Já myslím, že je rozdíl hlavně v přízvuku a výslovnosti..taky mají asi své slangové výrazy a nářečí, tak jako my..

hodnocení

0x

Doporučuji zkusit GTA SA, tam je americká angličtina jako řemen :) Rozdíly jsou v některých slovech i v celkové skladbě vět. Americká angličtina mi připadá taková jednodušší a pocitově trochu zkomolená ve srovnání s klasickou britskou. Co se týká různých akcentů, pobavilo mě svého času toto video:

fam
hodnocení

0x

Nic proti nikomu, ale americká angličtina je chudší, třeba na frázová slovesa, na mně působí i málo spisovně. (Co je slangové vbritské není slangové v americké někdy). Výslovnost se rozpozná brzy: američané (s širší bradou) "šířeji" vyslovují. V americké nenajdeme nesrozumitelné dialekty.

japato

spíš v mnoha věcech, gramatice atd zjednodušená, což je jen dobře, proto také ve světě jasně dominuje (cca 10% britská : 90% americká)

rekkyn
hodnocení

Děkuji mockrát, udělali jste mi v tom pořádek ;) pěkný nový rok

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Je to už několik let, co jsem si koupil v českém knihkupectví slovník rozdílných slov mezi američštinou a angličtinou. Bohužel jsem ho při stěhování někde ztratil. Byla to dost tlustá kniha, odhaduji tak 200 stran. Neni zde jen rozdíl ve výslovnosti, ale velké množství slov se úplně liší.

taneznama
hodnocení

0x

Jde o výslovnost ale i některá slova jsou scela jiné.třeba svetr Britskou angličtinou jumper a Americkou sweater..Americká mi přijde docela lehčí ale většinou se vyučuje Britská...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]