Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik zedníkovi na hodinu?

Od: patronka* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, sousedi si nechávají dělat drobné stavební práce na chalupě od soukromých zedníků (UK) a libují si, že berou jen 150,- na hodinu práce. Denně dojíždějí, jídlo ani pivo nedostávají. Další detaily neznám, ani mne to nezajímá, ale ráda bych věděla, kolik se dnes běžně platí řemeslníkovi hodinová mzda. To jen pro moje vnitřní uspokojení, abych si mohla říct ( pokud se letos k nějaké práci dokopu ), "tak dneska jsem to měla za...".Předpokládám, že se jedná o nezdaněný výdělek, já bych si daně taky neodečítala *smich*. Patronka

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x

ja beru 160,- bez FA. a 180,- - 220,- na FA za hod

jabraka*

To je běžná cena,souhlas.

JB

Zkratka FA je prosim zkratka ceho? (nechce se mi to hledat):-/

hodnocení

0x

Upřímně řečeno "hodinová mzda" se mi moc nelíbí...

U hodně malých akcí...na 3-4h dejme tomu...ale u větších a velkých akcí bych to řešil jedině smluvní cenou dle rozpočtu...co je mi do hodin..., leda bych neměl co dělat..a stále stál zedníkům za zadkem, jestli se neflákají. Pokud bude dohodnutá cena "XY" Kč za přesně určenou práci, pak je mi zcela jedno, že budou na obědě 3h...a během dne si 5x půjdou dát kafe...a 20x zakouřit.

V mém oboru se mi to nelíbí ani z mého pohledu...neb třeba 350Kč/hod. je hezká částka, ale zákazník neví jak dlouho jsem práci opravdu dělal...a na druhé straně, čím rychleji budu dělat, tím víc jsem "sám proti sobě".

buss

Tak, v jeho zájmu je to natahovat, tudíž i zdržuje další, pak kvalita. Lepší třeba počítat metry a pod., objem práce. Představte si kopáče v hodinovce... A může jít vydělávat dál. Slušné firmy tak dělají i rozpočet, nakonec se lze i domlouvat.

aaaaaaaaaaaa
jak kdy, my teď něco stavěli, pevná suma 180tis nebo materiál a 200 na hod. Vzali jsme hodinovku a vyšlo to na 165

olaf71*
hodnocení

0x

zedník z UK*andel*

lidus*
hodnocení

0x

U nás na vesnici kde máme chalupu bere zedník 300/h a budete se divit je o něj velký zájem. Vodí sebou dva helfry pro ty 100/h, pijí pouze pivo 11st, svačina + oběd + svačina je samozřejmá. My je neměli, vše děláme svépomoci ale oba sousedi ano.

olaf71*

Dobrej zedník je drahej,ale že bych si ho cenil na 300KČ/HOD. Ta svačinka a pivka, to je pozůstatek z časů (zlatých,kdy to stálo za ho...), Doufám, že mu platili i za tu hodinu co prožral.*smich*

stribrnak*

Já si teda osobně myslím,že nedávat zedníkovi kč na hodinu,ale domluvit předem dannou sumu za odvedenou práci,at ji dělá den nebo dva.

patronka*
hodnocení

Já si taky sjednávám cenu za dílo, proto právě nevím, kolik si můj oblíbený zedník účtuje na hodinu a on to taky asi nedělá.Jenže v tomto případě se zřejmě jedná o různé práce, které si většinou lidi dělají sami Někdo to neumí, nebo se mu do toho nechce, nebaví ho to a nebo prostě nemá čas, ale má peníze. Já nikoho neodsuzuji, to je pozůstatek minulosti, kdy každý dělal všechno a třeba i blbě a na toho, kdo si nechal všechno udělat se pohlíželo jako na nemakačenka. Tak by to asi i mělo být, aby každý dělal jen to co umí opravdu dobře. Patronka

krkovicka*
Vždy když k Vám příjde zedník,dejme tomu na obkládání záchodu.Koukne,přeměří a zhruba vypočítá materiál.Nikdo neví,zda zdi nebude muset srovnat a taky kolik obkladaček praskne.Než vše zaschne,bude se Vám po dobu 3 dnů věnovat,než vše bude dokonáno.Taky vše musí navézt autem a když si veme pomocníka tak si ho platí on sám.Jak říkám-udělat si předem cenovou nabídku,kde vše uvede i se zakončovací prací.Až vše vykoná,vyinkasuje peníze tak pak teprve si dokážete spočítat kolik hodin u Vás strávil a kolik to vychází na hodinu.
patronka*
hodnocení

Tohle jsem na poradnu už asi jednou psala, ale teď se to zrovna hodí. Zedník mi před patnácti lety napočítal 7 m2 obkladu, ale já koupila jen 6 a ještě metr zbyl. To byl šikulka. Nakonec šel ale účet přepsat a od té doby mne nezdraví, což je mi srdečně jedno. Patronka

krkovicka*
Vždy je lepší si dvě-tři kachle nechat.Kdyby se něco v budoucnu zase bouralo,tak ať jí nahradíte.
patronka*
hodnocení

Nějak Vašemu příspěvku nerozumím, vždyť přece píšu, že mi zbyl asi metr, tím mám na mysli metr čtvereční obkladu, to je při rozměru 15x15 cm přibližně 40 obkládaček. Já musím počítat s výměnou stoupaček, to by dvě či tři kachle nezachránily.

krkovicka*
Vždyť píšu,že je lepší když zbyde.Pro budoucí generace patronko.

hodnocení

0x

anebo takhle,co?*smich*

potřebuji udělat "toto" do týdne: zvládneš to? ano?ne?za jak dlouho to uděláš? kolik za to chceš?

no a já ANO-NE!

popřípadě hledám levnějšího "fachmena"

doplněno 23.07.11 09:07:

no samozřejmě i "rychlejšího" *hi*

patronka*
hodnocení

Jen aby ten nejlevnější a nejrychlejší fachman taky byl nejlepší, nebo aspoň skoro nejlepší *smich*. Patronka

23.07.11 10:43

*zed*

krkovicka*
To jakože na mě?
jaryk

Teď jste si opravdu nabehla, rychly a levnejsi neznamena lepsi. 250 kc za hodku pro dobreho zednika norma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]