Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zůstat nebo odejít?

Od: bflmpsvz* odpovědí: 23 změna:

Dobry den,

je mi 21 let, mam 2 leteho syna a s pritelem spolu zijeme uz asi 5 let. Nas vztah byl z prvu hezky, kazdy by nam mohl zavidet,ale posledni dva mesice se jen hadame, uz doslo i k tomu ze me nekolikrat uhodil. Jednoho dne jsme se strasne pohadali a on me opustil, odesel ke svym rodicum. Jenze jeste ten vecer se ke me vratil s tim ze me stale miluje a ze bez nas nemuze zit a ze uz se to vickrat nestane. Chtela jsem mu to vsechno odpustit, na vsechno zapomenout uz hlavne kvuli nasemu synovi ale i kvuli tomu ze ho miluji. Neubehly ani dva tydny a pohadali jsme se a opet me uderil a to jen kvuli tomu ze jsme mu nechtela vyhovet. Nevim co uz mam delat, vim ze se to bude opakovat porad, ale bojim se ho opustit kvuli nasemu synovi, nechci abby vyrustal bez otce protoze sama vim jake to je. Prosim o jakkoukoliv radu. DEkuji vsem

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hansschuman*
hodnocení

0x

Už jenom pro Vaše dítě doporučuji celou věc nahlásit na příslušném oddělení Policie České republiky. Teď Vás bije, zítra může zbít Vaše dítě a pozítří může všechny pozabíjet.

S pozdravem

Hans S.

hodnocení

0x

Není jiný řešení, než okamžitě odejít.

doplněno 22.07.11 00:14:

Chlap kterej je schopnej uhodit ženskou není chlap, ale normální ubožák, kterej nestojí vůbec, ale absolutně vůbec za jakýkoliv přemýšlení.

hop®
hodnocení

0x

NE kvůli synovi zůstávat, právě PŘEDEVŠÍM kvůli synovi odejít. Ženská může zůstávat a vycházet za účelem udržení rodiny s chlapem, který chlastá, který je líný, který hraje automaty, pokud ostatní podmínky tomu vztahu nahrávají (pokud si na své koníčky vydělá...).

Ale ženská nemůže být s chlapem, který je schopen na ni vztáhnout ruku! Tato situace by nemusela skončit dobře, lepší bude i pro děcko, když bude vyrůstat v klidu bez vlastního táty, než v psychickém stresu a fyzickém ohrožení! Rychle pryč, pak odpočinek a hledat náhradního hodného tatínka! :)

pu®
hodnocení

0x

Jako žena jsem chtěla okamžitě reagovat slovy UPALUJTE! a říct k tomu pár slov - s jakou radostí zjišťuji, že pánové už řekli vše za mě, za což jim děkuju. *placni* Pro vás - pryč pryč a ještě jednou pryč, synek stres pozná a lépe mu s otcem nebude.

amusine*
hodnocení

0x

Sakra těžká situace, je mi to moc líto, čím si procházíte. Milovat a vázat se k mužskýmu, který se chová násilně, se může stát peklem. Ženská ráda věří slibům "že už nikdy", ale to bude věčnej kolotoč! Jestliže to udělal opakovaně, jak se Vám líbí představa, v tomhle strávit budoucí život? Nevím jak se chová k vašemu synkovi, ale i kdyby na něj nikdy ruku nevztáhl, dítě tomu co se děje mezi rodiči přihlíží a velmi negativně ho to poznamená. Vnímá to. Dejte na rozum a seberte všechny síly k tomu odejít! Ostatně jeho cenu a spolehlivost už vidíte z toho, že ON byl schopen Vás opustit (odešel k rodičům). Odejděte od něj. Pro sebe a svého malého synka potkáte mnohem lepšího a milujícího tatínka. Držím Vám palce, ať to zvládnete.

doplněno 22.07.11 01:49:

Myslím, že v nitru ale tohle sama cítíte. Odejít je JEDINÁ možnost. Není to snadné, ale přijde doba, kdy budete moc ráda, že jste to teď dokázala. Vím, o čem mluvím...

jakubdeda*
hodnocení

0x

Dnes jedna facka,zítra první modřina,příště zlomená ruka.A co potom bude dál?Neudrží se před chlapečkem,ten všechno bude vidět,bude plakat,stresovat.Vy nakonec budete muset vyhledávat psychoše,protože to nebude zvládat.Jednou, až chlapec vyroste a bude vás chtít bránit,tak uhodí i jeho.To chcete,aby syn vyrůstal v takovém prostředí?Jestli máte ráda své dítě,tak od toho bouchače odejdete.Bude se to jen zhoršovat.To je jak s opilci,slibují,že už nebudou pít,ale sliby chyby,nepřestanou.Jednou by syn Vám to vyčetl,jaké měl dětství a poznamenalo by ho to.Říkat,že zůstáváte k vůli dítěti je špatně,ale odejít k vůli dítěti je dobře!Nevím zda je ten můj názor správný,ale já to tak cítím.Jakub

doplněno 22.07.11 07:28:

A už jen to, že vás tluče k vůli sexu je hnus.Nejste fackovací pytel a otrokyně když si vzpomene.Kdyby jste byla nemocná a nemohla mu vyhovět třeba měsíc,tak vás přizabije?

hodnocení

0x

Proboha, děvče nešťastné, na co ještě čekáš? Ty VÍŠ, ŽE SE TO NÁSILÍ BUDE OPAKOVAT, ale přesto pořád čekáš, jako ovce na porážku. Bič a pryč! Nahlásit policii /domácí násilí/, pokud on bydlí u Tebe, dát mu kufr s jeho věcmi přede dveře a vyměnit zámek! Ať si ti jeho rodiče svého slavného synáčka nechají u sebe, třeba od něj taky občas nějakou slíznou. Nic s tím neuděláš, jeho agresivita se bude stupňovat, vidí, že to zkusil a nic se mu nestalo, takže jednou by mohl ublížit i děcku. Vidíš toho kolem sebe málo? No a jestli je byt jeho, budeš muset odejít Ty. Já vím, lehce se to radí, hůř realizuje, ale budete mít se synkem konečně klid. Jsi fakt hloupá, promiň, ale Ty chceš, aby synek nevyrůstal bez otce. A že vyrůstá v napjatém ovzduší plném hádek a násilí, to Ti nevadí? Jak se asi bude utvářet jeho osobnost, když žije v takových podmínkách? Ale ať nás třeba utluče, jen když synek nebude vyrůstat bez otce - tak jsi to myslela, viď/. Blahoslavení chudí duchem!

Rychle začni jednat, už včera bylo pozdě. A neboj se, není konec všemu a určitě potkáš jednou někoho, kdo se k Tobě i k chlapci bude chovat úplně jinak. Malý zase bude mít tátu a na uřvaného hrubiána si už ani nevzpomene.*mala*Jaga.

eulalie*
hodnocení

0x

Přítel, který vás bije, není muž do nepohody. S ním vás asi nečeká nic dobrého. Proč si myslíte, že když ho opustíte, že zůstanete sama? Možná nějakou dobu, ale určitě by se časem našel muž, který by měl rád i vašeho syna. Váš přítel je možná ještě poměrně nezralý a nezvládá svoji roli otce rodiny. Víte, když vaše dítko uvidí, že vás přítel bije, jaký mu asi dáte příklad do života? Úplně stejně se pak on bude chovat v dospělosti. Nemyslete si, že když přítele opustíte, končí vám tím život, právě naopak, třebas právě začne vaše lepší životní etapa. Věřte, že to bití je opravdu na pováženou. Domácí násilí nikdy nekončí jedinou fackou, ale většinou se stupňuje. Tak pozor na toto.

bflmpsvz*
hodnocení

Vsem moc dekuji za odpovedi, ted jste mi alespon potvrdili ze nedelam chybu. Sveho pritele opustim, uz se to neda dal vydrzet. Potrebovala jsem jen nazor okoli zda to citi stejne jako ja. Sice ho miluju ale co je moc to je moc. Jsem rada ze jste mi odpovedeli, opravdu mi to pomohlo. Nebudu mit zadne vycitky ze jsem udelala svou zivotni chybu a ze by s nim skoncila kazda zenska. Ja sice vim ze me miluje nebo si to alespon myslim ale kdyby me tak moc miloval jak mi rika tak by na me nikdy ruku nevztahl a jeste k tomu za sex. Na syna ruku nevztahnul a nikdy mu to taky ani nedovolim. Bojim se jen toho jak to budu sama zvladat vychovavat sve dite, hlavne po financni strance. Byt je muj takze pritel bude muset odejit. Snad vse dopadne dobre a ja a muj syn se budeme mit dobre i bez taty. DEKUJI KAZDEMU ZA ODPOVED

jakubdeda*

Jakub.Nemáte rodiče,kteří by vám pomohli ,třeba penězi?Vždyt je to také jejich vnuk.Ale i kdyby jste musela žít s minimem tak to bude lepší,než se nechat mlátit.Jen nevím ,jak to bude s tím vystěhováním.Měl by tam někdo u vás být a vše co je jeho mu vystěhovat a vyměnit zámek.A hlavně se nenechte znovu od něj oblbnout.Hernajs já bych mu jednu vrazil*bum**bezim*.Moc vám přeji ,aby všechno dopadlo dobře a vy a chlapeček byli štastný.

bflmpsvz*
hodnocení

Pane Jakube,

vím,že každý by požádal o pomoc své rodiče,já to však udělat nemohu. S mojí matkou moc vřelé vzathy nemáme a ani se skoro nevídáme, ale svého přítele opustím tak či tak. Budu na vše sama ale to nevadí, všechno se dá nějak zvládnout. Snad to dopadne dobře, aspoň nebudu ve stresu každý den a můj syn se nemusí dívat na naše každodenní hádky a na to jak mi ubližuje.

jakubdeda*

Nejsem pán (17let),jsem jen obyčejný kluk.A tak ho raději vystěhujte, když nebude doma.A nemáte kamarádku?Mám strach, aby ten hulvát nebyl agresívní,až mu to řeknete.Víte je asi něco jiného,když se necháte mlátit a něco jiného,když ho vykopnete.Bude se bránit,bude prosit a když neuspěje, tak může být zlí.Hodně štěstí.Jakub

Také si myslím, že by bylo dobré, kdyby u toho byl někdo další - když se s ním budete rozcházet o samotě, je možné, že se zase "neudrží", protože vás tak moc "miluje" *bzum* ale když u toho bude ještě někdo, ani nepípne - znám to z vlastní zkušenosti - ti, co se vytahujou na nás, na holky, jsou ve skutečnosti zbabělci...

lidus*
hodnocení

0x

Zdravím Vás. Jsem ochotna odpustit v podstatě cokoli ale ruku by na mě manžel vztáhl jen jednou, jen jednou by mi sprostě vynadal a víckrát už by možnost neměl. Šla bych okamžitě a nebo ještě líp on. Na co ještěě čekáte až jednou v afektu vezme nůž? Myslíte si snad, že nepříjde den kdy si své mindráky nezačne léčit i na synovi? Utečte dokud je čas a začněte žít bez toho aby vás partner fackoval.

petula00*

Těžké rozhodování a těžká životní zkušenost na prahu soužití dvou lidí které spojuje děcko.Většina tady radí"odejít".Asi to tak dopadne,ale kdo z nich zná všechny proměnné toho vztahu.Protože jste vyslovila otázku tak zřejmě nejste ještě stoprocentně rozhodnita odejít.(i když jste to už naznačila v průběhu diskuse).Udělejte poslední pokus.Pouze jeden vážný rozhovor(víc jich nesmí být)kdy mu dáte na vědomí,že pokud nezmění své chování ODCHÁZÍTE.Pokud slíbí,že se polepší vyžadujte to.Při sebemenším náznaku recidivy ODEJDĚTE.Přeji Vám klid a dobré rozhodnutí.

doplněno 22.07.11 11:06:

Jak se k celé věci staví jeho rodiče?Zkuste zaangažovat je.Co vaši rodiče?

dahlia10

Ano, zní to rozumně dát mu ještě šanci, ale já osobně tomu nevěřím. V těchto případech je otázka času, kdy se to stane znova. Samozřejmě je tu i druhá stránka věci a to sama tazatelka (nevíme proč, jak a co)...ALE ať se děje, co se děje, v každém případě si má člověk vážit sám sebe Jak říká jeden můj známý - skvělý to doktor - pokud neznáte své meze, lidi vám je ukáží!Možná, že právě dostáváte lekce, aby jste našla k sobě úctu, kterou jste někde ve vztahu nejspíš ztratila. Přeji hodně sil a štěstí v rozhodování, ať je jakékoliv.

fran
hodnocení

0x

Příklady a názory stejně "postižených"z Bílého kruhu bezpčí jsou třeba tady:

domacinasili.cz/...

fran

ještě jednou odkaz z BKB - příklady podobných situací

a snad lépe: domacinasili.cz/...

bflmpsvz*
hodnocení

Dekuji vsem co mi davate rady, a take bych chtela odpovedet na vas nazor kde uvadite ze by jsme si meli vazne promluvit a dat si jeste sanci. Odpoved zni : tento rozhovor uz probehl a bylo to potom co jsem asi tyden chodila s modrinou na ruce, rekla jsem mu ze mu dam jeste jednu sanci a ze mu verim ze se zmani. No zadna zmena nenastala. Ted se akorat bojim ze kdyz s nim zase zustanu a dam mu tedy dalsi sanci ze se nic nezmni a po nejake dobe se to bude zase opakovat. Opravdu uz nevim co delat.

dahlia10

Vždycky máš na výběr, vždycky!...a svůj život si řídí člověk sám. Tak si představ dvě cesty: jedna zůstat a druhá jít a pak ten pocit.

Nakonec budeš vědět, jen to nenech dospět do stavu, že to pocítíš opět a zase fyzicky na vlastním těle, dokud Ti to nedojde a pak už nebudeš přemýšlet a prostě půjdeš.

Pozoruj své dítě, třeba Ti ono samo dá odpověď.

borax*

Nečekejte, jděte pryč! Žádné další šance! Jen ho utvrdíte v tom, že to co dělá je vpořádku, kecy o tom jak vás miluje a že se to nebude opakovat jsou jen ty kecy a nic víc. To že ho milujete je vpořádku, takový cit se nedá zastavit jak voda z kohoutku, ale z toho se dostanete a budeta šťastná, že jste odešla včas. Nebude jiný. Utíkejte kvuli sobě a kvuli synkovi, ten hlavně vidí, že mlátit ženskou je normální a to si ponese do života jako vzor. Přece nechcete aby byl taky takový. A jak píší ostatní, je to otázka času až zbije i jeho.

Držím Vám palce ať to uděláte co nejdřív, protože není jiné cesty.

jakubdeda*

Budete dávat další a další šance,až nebudete mít žádnou šanci ji dát.

sisinka*
hodnocení

0x

Dobry den,vse se bude jen dokola opakovat,nedavejte mu uz zadnou sanci a pryc od nej.Preci nechcete,aby vas chlapecek prihlizel tomu nasili.Ten chlap ,,ubozak,, se uz nezmeni!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]