Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemuzu urcit tuto nadhernou kobylku

Od: yabasta66 odpovědí: 9 změna:

Tuto kobylku jsem vyfotil na PP Ondrejovsko, ve Frystaku u Zlina ve vysce cca 633 m.n.m. Nemuzu ji urcit, nikde na netu jsem ji nenasel.Diky za pomoc.

Nemuzu urcit tuto nadhernou kobylku

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Teda, kobylka je nádherná, takovou jsem ještě neviděla :)

Podle googlu by to mohla být kobylka smrková:

naturephoto.cz/...

martinaa*

Jj, kobylka smrkova:) Krasna:)

yb66

lidka*
hodnocení

0x

Tak ta je skutečně zvláštní a ještě jsem ji nikdy neviděla. Pohledala jsem a možná by to mohla být tato krasavice:

macro-world.cz/...

doplněno 06.07.11 12:12:

Vidím tam sice trochu odlišnosti, ale to může být jiným úhlem focení. Ta moje je sice z Mexika, ale třeba ji sem někdo nelegálně propašoval. :) Zde jsem ji našla: macro-world.cz/...

doplněno 06.07.11 12:15:

Díky spider, už to vidím. Přiznám se, že jsem to zelené bříško přehlédla a soustředila se na tu kresbu nahoře. *hi*

Ne, to není ona. Hledaný druh má výrazně zelené bříško, jinou stavbu těla a jinou kresbu na těle.

1jara*

Kde se u nás vzala?

yb66
hodnocení

ne, ta to nebude.ted mne mrzi, ze jsem ji nevzal do krabicky a nezanesl odbornikovi. Posilam jeste jednu fotku shora. vsimnete si dlouhych tykadel a kratkych krovek. Jinak to zbarveni je fascinujici. jestli to neni nejaky jizni druh, kt se v ramci migrace presunuje na sever.uvidime, snad nekdo jeste poradi.zatim diky

Nemuzu urcit tuto nadhernou kobylku #2
reeve*

Jen na vysvětlenou: Dlouhá tykadla (delší než tělo) jsou znakem všech kobylek (na rozdíl od krátkých tykadel, která patří sarančím) a krátká (ještě nevyvinutá) křídla jsou příznakem nymfy, tedy nedospělého jedince (to platí pro všechny rovnokřídlé, tedy pro kobylky, saranče i cvrčky).

hop®
hodnocení

0x

To je můj mladší bráška... ;)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]