Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik dni můžu nechat kapra bez mražení

Od: mija* odpovědí: 9 změna:

Dnes v noci jsme museli zabit kapra,začalo byt nejisté zda by přežil do rána.Po rozporcováni jsem ho dala na balkon, mám na vás dotaz jestli ho musím zamrazit a nebo v pohodě vydrži třeba jen v lednici do 24.prosince. Díky za radu

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Já bych se asi bála, nechat ho v lednici, ikdyž by byl nasolený. Já bych ho naporcovala a šoupla na mražák. A přendala na Štědrý den ráno do lednice a úplně ven v poledne. Asi by v lednici vydržel, ale byla bych strašně nejistá a pořád bych na to musela myslet a čichala bych a zkazila si hezký den. To za to nestojí. ;)

 

hodnocení

0x
avatar bruno2

Na stránkách o zpracování kapra je uvedeno:

Vykuchaného případně již naporcovaného kapra můžete při dodržování určitých pravidel skladovat i několik dní. Sladkovodní ryby vydrží čerstvé při teplotě 0 °C až 4 °C zhruba čtyři dny.

Rozhodně není vhodné kvůli skladování v řádu dní kapří maso zmrazovat, protože neodborným zmražením dochází k zhoršení jeho kvality.

Pokud není dodržované teplotní rozmezí vhodné pro skladování chlazeného kapřího masa (0 až 4 °C), dochází k jeho znehodnocování. Při vyšších teplotách dochází k množení mikroorganismů a následnému kažení.

Nevhodné jsou i teploty nižší, při kterých dochází k pomalému zmrazování kapří svaloviny doprovázené tvorbou krystalů ledu v buňkách kapřího masa, které následně narušují strukturu svalových buněk. Po rozmrazení pak z kapřího masa vytéká buněčná šťáva a maso ztrácí svoji původní konzistenci. Z tohoto důvodu není vhodné kapří maso doma neodborně zmrazovat.

Těmito radami se řídím každý rok, kapra mívám v lednici nebo na balkóně (dle venkovní teploty) 3 dny a maso bylo vždy výborné.

doplněno 22.12.13 07:49:

A ještě ten odkaz: trebonskykapr.cz/...

mija*
hodnocení

Moc děkuji...tato rada mne hodně potěšila,ted jsem musela vzbudit manžela at jde klepnout dalšího.Koupili jsme je včera dopoledne jako čilé rybky a do 24h takové nadělení a to byly ve vaně v prádelně v chladné mistnosti z vypnutým ústředním topením.Hezké svátky přejí.

Stačila změna teploty, málo kyslíku, nebo kapka saponátu. Ale teď už je to jedno. Chutnat bude i tak.
pb®

A divíte se? Včera jsem šla okolo kádí a plavaly tam, jestli se to tak dá nazvat, samé polochcíplotiny. Kádě přeplněné, ryby se tam sotva vešly, hodně jich bylo už břichem vzhůru, žábrami hýbly jen občas. Taková ukázka týrání zvířat. Ještě že mám tátu rybáře, který mi každoročně těch pár porcí dá. Ano, sice kapr není vylačněný a je zmražený, ale vím, že si nekupuju přidušenou napůl chcíplou a domlácenou rybu. Klidně bych ho dala na mrazák a den předem vyndala a namočila do mléka nebo piva, kvůli odstranění pachu rybiny.

 

hodnocení

0x

Na 2 dny bych jej v mém případě strčil do lednice do nulové zóny, kde je teplota lehce nad nulou.

 

fribble*
hodnocení

0x

V tomhle počasí vykuchaný kapr vydrží tři dny i na tom balkoně, pokud na něj nejde slunce, vždyť je venku větší zima než v lednici. Zabalit do folie a něčím přiklopit kvůli sýkorkám, ty ho taky rády.

 

kurizek
hodnocení

0x

nasolený v lednici do štědrého dne vydrží

 

pt®
hodnocení

0x

"mija", manžel včera také připravil a naporcoval kapra. Dobře prosolil a je v lednici, ne na mrazáku. V úterý ho dobře properu od soli a slizu a pak obalím a smažím a je moc dobrý. Potom, ale pokud zbydou porce, dávám již na mrazák. - pt

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kapr v lednici

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]