Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem vysokoškolák a obvykle trávím prázdniny na nějaké brigádě v továrně. Ale příští rok bych to chtěl změnit a vyrazit dělat něco užitečného - strašně rád bych se stal dobrovolníkem v Africe. Pomáhal např. učit děti, stavět vodovod apod. Hledal jsem snad všude, ale pořád narážím na dva problémy - první je ten, že hledají jen studenty medicíny (a to já nejsem) a druhý jsou finance. Za měsíční pobyt dobrovolníka obvykle požadují částku 60 000 Kč a na to opravdu nemám. Nevíte někdo, prosím, o nějaké organizace, která zařizuje (levnější) dobrovolnictví v Africe.
Byl bych Vám vážně vděčný. Je to můj velký sen.
Přeji Vám pěkný den
Promiňte, píši jen svůj názor, nic víc, ale když je to tak finančně nákladné, být Vámi, nedrala bych se tam. Já vím, každý má nějaký sen a rád by si ho splnil, ale Vy jim tam jdete dobrovolně nabídnout svou práci, pomoc a takto horentně za to budete platit? Udělejte to raději jako jiná léta, najděte si zase v továrně brigádu a vydělejte si nějaké peníze. Však se Vám budou při dalším studiu hodit.
Omlouvám se, tuto radu jste určitě slyšet nechtěl, ale zdá se mi jedinou rozumnou. Jaga.
Zkuste se poohlédnout po archivních článcích z Reflexu - rubrika Na vandru, nebo tyto články vyšly i knižně - Na vandru s Reflexem. Jsou to právě zážitky z cest, ne zrovna turistických. Minimálně příjemné počtení a spousta hodících se informací. Pár článků právě s Afrikou tam bylo, ale obávám se, že ten poplatek se zásadně nezmění při vyřízení kýmkoliv. Ale třeba to pomůže nasměrovat kde začít vyřizovat nebo najdete něco jiného
Asi bych ale začala někde v Čechách, navázat kontakty, zjistit zda na to mám - zkuste stránky www.dobrovolnici.cz .Tady je zrovna jedno info dobrovolnici.cz/... sice z r. 2009, ale je na něj uvedený kontakt, zkuste mu napsat, třeba vás nasměruje
Hodně štěstí
Dobrý den,
je mi 20 let a studuji právnickou fakultu. Umím dva jazyky - angličtina (B2) a francouzština (B1). Již čtyři roky dělám dobrovolníka - pracuji s mládeží. Jsem vedoucí pěveckého sboru, divadelního kroužku. Letos připravuji hudební festival. Mám tedy již zkušenosti s koordinováním lidí, získávání různých finančních prostředků z organizací. Mám za sebou i pár mezinárodních výměn (Finsko, Anglie), které jsem organizoval jako hlavní vedoucí. Mám vřelý vztah k dětem (5 let jezdím jako vedoucí na dětské tábory), avšak nebojím se i práce (každý rok chodím na brigády do strojních firem).
Máte pro mě nějaké informace anebo Vás jen zajímá více informací o mě?
Přeji Vám pěkný den
Je pekne, ze starost o deti na tabore nevnimate jako praci Mate nejaky email, kam bych vam mohla napsat?
Jste tam jeste?
Jestli chcete jet nekam jenom na par tydnu jako dobrovolnik, tak to za tech 60 tisic rozhodne stoji - dozvite se hodne o tom, jak ti lide skutecne ziji a privezete si domu jiny pohled na svet. Tech 60 tisic to stoji proto, ze tem lidem za par tydnu stejne moc nepomuzete, takze je to spis takova zajimava dovolena. Coz je teda jenom moje zkusenost a zkusenost mych znamych, nemuzu samozrejme soudit za vsechny. Krome projektu, kde pomahate lidem, probihaji i ruzne konzervacni projekty - napr za zachranu koralovych utesu atd. , coz je podle me uzitecnejsi, protoze Africani se vetsinou nepotapi (vetsina z nich ani neumi plavat ) navic prirodu berou jako nebezpecnou, takze nekde neco zachranovat je vetsinou ani nenapadne.
Tohle je pekny projekt, co delala jedna slecna jako diplomku: beyondgoodintentions.com/... V 10 kratkych epizodach tam analyzuje efektivitu ruznych typu charitativni pomoci. To dobrovolnictvi tam ma taky.
Co se tyce Afriky - zalezi, kam byste rad - Afrika je tezka na cestovani, je tam horko, malarie, spousta breberek, svabu, cervu atd., nepitna voda, spatna infrastruktura, nam cizi nabozenstvi, v nekterych oblastech je to i dost politicky nebezpecne - na druhou stranu jak Africe propadnete, neni vam vetsinou pomoci budete se vracet dokud budete mit na letenku.
Jizni Afrika je civilizovanejsi, ale zase je dost rasisticka (ackoli mnoha bilym lidem to zase tak nevadi), Kapske mesto je uzasne, pobrezi stoji za navstiveni, poust taky neni od veci ...
Kdybyste mel zajem o spolupraci, tak mi napiste nejaky email, kam se vam muzu ozvat. Pred 6 lety jsem byla ucit anglictinu v Keni a dodneska tam mam urcite charitativni zajmy a aktivity (na pobrezi v Mombase), delam to pri praci a nemam na ne moc cas - cili nehledam dobrovolnika na leto, ale cloveka, ktery by se mnou chtel dlouhodobe spolupracovat. Muzeme se pripadne i sejit, tak trikrat/ctyrikrat do roka byvam v Cechach, v Evrope jsem vetsinu roku.
Mejte se a zdravim. Uzijte si prazdniny.
Vera K
Dobrý den, paní Věro,
Váš názor mě skutečně potěšil.
Uvědomuji si, že cesta po Africe nebude procházka růžovou zahradou, ale o to já opravdu nestojím. Opravdu moc toužím se do Afriky podívat, ale ještě více bych chtěl pro pár lidí tam skutečně něco udělat, neboť náš "těžký" život se s tím jejich nedá srovnávat.
Keňa by byla naprosto úžasná země. Jste šťastný člověk, že jste tam mohl být
Byl bych moc rád, kdybych se mohl více dozvědět o charitativních aktivitách, o kterým tady mluvíte. Cestovat bych mohl (většinou) jen přes prázdniny, ale zařizovat věci, vymýšlet a obstarávat můžu přes celý rok. Dlouhodobá spolupráce by byla jistě vynikající.
Můj email je caleb.mozzone@gmail.com a byl bych opravdu moc rád, kdybyste se mi ozvala/napsala více o Vašich zkušenostech a hlavně o aktivitách, o kterých tady mluvíme.
Osobní setkání by bylo také jistě velmi přínosné.
Děkuji za milou odpověď a aktivní přístup k mému "problému".
Také Vám přeji pěkné léto.
Caleb
Dobrý den,
jel bych vlastně do jakékoli země v Africe - mimo ten turisty obklopený sever.
Ovládám aktivně AJ, FJ na komunikativní úrovni (něco mezi B1 a B2).
Jak už jsem psal, několik let aktivně pracuji jako dobrovolník s mládeží, takže chápu jejich problémy, jsem rád obklopen jejich společností a trávím s nimi čas. Jsem energický, přizpůsobivý a rád vymýšlím nové věci.Nemám problém se přizpůsobit, zapadnout do nového kolektivu. A samozřejmě velmi rád cestuji.
Je mi 21 let.
Zdravim, taky se zajímám o pobyt v Africe, ráda bych ta na 4-6týdnu následující léto jela jako dobrovolník. Studuji ve Skotsku, takže angličtina by neměla být problém, Francouzsky se taky domluvím a učím se i čínsky (ale to mi tam asi nepomůže), v Srpnu jedu s organizaci ChildReach do Peru, takže by pro mě bylo nejlepší jet někdy po zkouškách v červnu/červenec... Nejraději bych jela pomoc se vzděláním (stavět školu nebo učit jazyky), budu ráda za jakoukoliv radu. Jsem limitovaná jen časem, podmínky vím, že nebudou růžové, ale to ani neočekávám. Prostopovala jsem celou Evropu a v hotelech sem nikdy nespala, vím, že to není Evropa ale proto se i těším. Za jakékoliv informace budu velmi vděčná. Šetřím na to už dlouho, tak snad mi to letos vyjde.
email: kwitko@email.cz
jeslti mi můžete poslat jakékoliv info budu ráda!
Dobrý den,
v rámci hledání dobrovolné práce v africe, jsem narazila na konverzaci,
kde jste nabízela jistému mladikovi případnou pomoc či radu ohledně stejného problému.
Je mi 25 let a pokračování ve studiu nevidím jako smysluplnou činnost,
chtěla bych odjed nejlépe do afriky minimálně narok a dělat cokoli, čím bych prospěla okolí a dále se tomu věnvat i v životě.
Pokud máte nějaké kontakty, u kterých bych mohla začít, byla bych vám vděčná.
adelagonda@email.cz
Děkuji za případnou odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.