Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co tě nezabije tě posílí

Od: polinek* odpovědí: 11 změna:

může mi někdo dát odpověď svým poznáním ,,co chce říct tohle nemožné pořekadlo? Bez extrémů?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkráceně. Když se ti něco těžkého podaří překonat, tak se z toho poučíš a vyjdeš silnějši, zocelí tě ta. zkušenost a příště už podobné problémy překonáš snáz.

buss
hodnocení

0x

Per aspera ad astra. Prostě když vydržím průsery, prohry tak se už nemám čeho bát. Co mají říkat ti, co prožili koncentrák, boje za války, krachy v podnikání, odešla n-tá ženská či opačně, prožili jiné krizové situace a nepodlehli ... Prostě se člověk otrkává, stává se odolnějším. Není nemožné, je pravdivé. Ale potvrdí ho jen život.

marenka*
hodnocení

0x

Nezabil mě manžel, posílila mě ta zkušenost v tom, že dalšího jsem si vybrala velmi dobře. Nezabila mě dřina ve špatné práci, vybírala jsem příště líp. Nezabil mě exekutor, už se umím odvolat, dovolat svých práv, takže další až přijde, budu chytřejší.

Prostě někdy má člověk takové starosti, že má pocit, že to nezvládne. Když ty samé přijdou za nějaký ten rok znova, je to už brnkačka.

polinek*
hodnocení

marenko...já si myslím,že je ta druhá volba o štěstí,,hlavně ten partner. Mne osobně soustavné nezdary byť psych.,nebo fyzické by poslaly k zemi a neposílily.Člověk opakuje své chyby tak nějak nevědomně ale stále se trápí..tím pádem nejásá. že to zvládl.Trápí se stejně jako poprvé.

Já nemohu nějak s tím příslovím souhlasit ,,nějak mi to nesedí.Jak může beznohého posílit když je něšťastný? Je to podle mne určitá zoufalost si něco dokázat. ..ale posílení v tom nevidím.Na nohy ho to nepostaví.

hodnocení

0x

Všechno už bylo řečeno, jenom přidám ze svého pohledu: jsou v životě situace, které mohou méně odolného jedince zabít (i obrazně, prostě se pod tíhou okolností zhroutí a přestane fungovat), ale pokud ty situace překoná, příště je připraven se jim postavit. Pokud ho to nezabije, vyjde z boje posílen.

hodnocení

0x

Ahoj polínku. Není to pořekladlo, ale hlubokomyslnná úvaha o životních záhadách, něměckého filozofa a básníka, Friedricha Nietzche. Bohužel, dnes se z jeho myšlenky stalo "klišé", a někteří lidé ho už ani správně nevnímají. Ale musím podotknouti, že ti, kteří Ti až doposavad odpověděli, vesměs pochopili logiku jeho myšlenky. Ano, je to tak. Pokud se v životě setkáš s tak těžkým problémem, který se Ti bude zdát nesnesitelný, a k nepřežití, ale Ty se s ním nakonec dokážeš vyrovnat, a překonáš ho, to utrpení, kterým projdeš, Tě obohatí o poznání sama sebe, a Ty budeš určitě silnější pro příště. Ale to je filosofie, ta se dá těžko vysvětlovat. Snad se mi to alespoň trochu podařilo, bez těch extrémů. :) Ale je vidět, že Tě úvaha filosofa oslovila, jinak by ses neptal na vysvětlení. Jsi na dobré cestě!

terix
hodnocení

0x

Tohle je mé oblíbené motto, protože je pravdivé a v podstatě mě "utváří" celý život... Člověk podělá hodně věcí, stane se mu hodně nepříjemností - ať už vlastní vinou nebo cizí. Ale pokud je přežije, vyleze z nich silnější a zkušenější. Konkrétněji se to dá říct např. takhle: něco jsem zvrtala, byl z toho průser - vím, že příště je potřeba udělat to jinak, líp. Měla jsem bouřlivý rozchod s bývalým - i když si člověk myslel, že je to konec světa, tak ejhle, přežila jsem to. A teď vím, že je lepší se zachovat v daných situacích tak a onak, že je potřeba dávat si pozor na tamto a na tohle...

Jednoduše řečeno - špatné situace, které člověk překoná, mu dají nadhled a zkušenosti do budoucnosti...

eulalie*
hodnocení

0x

Ale to není nemožné pořekadlo. Když zdoláte v životě různé překážky, budete se cítit opravdu silnější. Získáte nad spoustou věcí nadhled a hned vás tak něco neporazí. Vezměte si příklad z různě zdravotně postižených lidí např. po úrazu, kdy jim byly amputovány končetiny. A ti lidé se nevzdali a dál žijí svůj život a třebas závodí jako paraolympionici.

polinek*
hodnocení

děkuji všem za odpovědi...ale mám ještě jedno přísloví"...Nikdy neříkej nikdy"...vím o spoustě věcí co neudělám .nikdy.

eulalie*

Ano, člověk ví o hodně věcí v životě, co by nikdy neudělal. Ale je tomu opravdu tak? Co když budete někdy v situaci, která vás zrovna konkrétní činnost donutí udělat? Dám příklad - žena se dušuje, že by si nikdy nezačla románek s mladším mužem. No a co se po čase nestane? Tady vlastně stane - najde si přítele o dva roky mladšího. Proto se říká: "Nikdy neříkej nikdy..."

pt®

Je to i o síle charakteru, co člověk dokáže ustát. Příklad z historie "Jan Hus", který šel na smrt. Ale ve vypjaté situaci, jako je válka, hladomor, to člověk udělá věci, o kterých si myslí, že by nikdy neudělal. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]