Nejste přihlášen/a.
Pekny den, pomaham kamaradce s pruzkumem do seminarky na PrF. Poprosim Vas - z jakeho zvirete mate fobii, ktereho se nejvice bojite nebo stitite? Existuje zvire, ktere byste zaziva nikdy nevzali do ruky? Dekuji
Jiné
Nevim, zda v pripade odpovedi JINE stojis i o co jine se jedna.
Dal sem tedy jine a je to meduza. Ne ze bych mel primo fobii, ale jine zvire, ktereho bych se dotkl mene radeji mi nenapadlo.
ahoj, myslím že to třídění je hodně hrubé... pavouk je přece také hmyz, ne?... hodně lidí se štítí třeba myší a krys, to tam není...
aha...na mysi a krysy jsem zapomnela A mysleno hmyz jako komari, ovadi, kobylky
Vetsi trideni neslo, anketa nema vic policek...
Psi
ze psů!
panickou hrůzu. Ne z toho že mě pokoušou, ale jejich blízkost, olizování, přibližování. Cizí psi jsou pro mě problém. Samozřejmě pes tchýně mě poslouchá a nedovolí si mě olíznout, ostatní kámoši psa odhánějí ode mě.
Pokud přijede zákazník se psem, neobsloužím ho, nastupuje můj kolega, psí táta...
Zdali bych se nedotk nějakého zvířete, nebo nevzal ho do ruky... asi nedokážu odpovědět...
Zvířata mám rád na pekáči (některé)
Nevadí mi žádné zvíře. Mám respekt ze psů puštěných na volno a bez košíku. Nemazlím se z cizí kočkou, pokud to není nutné nesáhám na včely a vosy. Nebylo by lepší zadat dotazník na vyplnto.cz?
Mozna bylo Ale adresu jsem neznala a tady se pohybuji rada
Ovsem pokud to nekoho zaskocilo nebo je mu dotaz neprijemny, omlouvamse
Myslím, že fóbii ani strach nemám ze žádného zvířete, s kterým jsem se zatím setkal. Občas ale vidím fotky různých potvůrek, kdy bych asi zaváhal, jestli si je mohu oblíbit.
Některá zvířata na omak příliš nevyhledávám, třeba slimáky a některý hmyz.
Mívám zdravý respekt třeba před koníkem, uvázaným psem (pokud po oslovení nezačne vrtět) anebo sršním hnízdem.
Ale jinak si myslím, že jsem schopný rozumně spolužít s téměř všemi tvory!
Sákryš, takhle krátce po probrání a ještě před kafem jsem v té poslední větě viděl jiné slovo. A říkal jsem si, kdo by to do něho řekl...
Hezký rejpanec, nicméně já jsem o sobě NIKDY netvrdil, že jsem NORMÁLNÍ! Nemužeš vědět, co dělá luční kobylník po nocích...
Pavouci
Doplním otázku martiny: existuje zvíře, které byste zaživa nikdy nevzali do ruky? Já musím doplnit, že pavouka bych do ruky nevzala ani ZA MRTVA. A basta. Jenom ty dlouhonohé popadnu za nohu, ale takové ty tlusté, tmavé, křižáky... a už mám husí kůži, jen o nich píšu. Vezmu do ruky jakoukoliv žábu, myš, hada, držela jsem v mládí za hlavičku i zmiji /já blázen/, nevadí mi netopýři, brouci, krysy, housenky, červi, chovali jsme 2 x laboratorního potkana a byl moc prima.
Ale pavouk - to je zloduch!Jednou /ještě zamlada/ jsme leželi večer v posteli a četli si. Já zvedla hlavu - byl na stropě! Tak dlouho jsem nutila manžela, aby vstal a zabil ho. Nechtěl, ale nakonec, chudák, povolil. Já pavouka ani nevynesu, ani nezabiju, jak strašně se ho bojím. Tak ho manžel zabil, pavouk spadl. A já hned jako policajt: Kam spadnul? Já tady spát nebudu. Manžel: Neboj se, spadl za postel, já to viděl. Tak jsem se uklidnila a pak usnula. Ráno jsem potřebovala smrkat, poodhrnu polštář a sahám pod něj pro kapesník.BYL TAM! Placatý, nohy vylisované kolem těla. Já zařvala, přelítla jsem manžela a chtěla se uvelebit na posteli za ním. Nevyšlo to, Přelítla jsem manžela i jeho postel. Pak byla úzká ulička s radiátorem /tenkrát ještě žebrovým/. Já se zapasovala na ležato do té uličky, do které jsem se nikdy předtím nevešla, při tom letu se mi vyhrnula noční košile a zadkem a stehny jsem jela po těch kovových žebrech. Vypadala jsem jako pokrájená a taky jsem opravdu byla. A manžel mě ještě huboval, co jančím, že byl mrtvej. Pro mě živej, nebo mrtvej, všechno jedno.
Jaga.
V této rubrice asi oblíbený nebudu, ale co máte téměř všichni proti pavoukům? Vždyť je to zvíře jako každé jiné a velmi užitečné. Co vám na nich vadí? Že mají více nohou (to má třeba moucha taky), že jsou chlupatí (to je kde jaké zvíře), že vás kousne (ale nekousne...).
Taky nechápu. Pavouci jsou krásní. Hadi taky. Myši - ty miluju. Na pavouky jsem tu v domě já, všichni ostatní by hned vraždili, naštěstí jsem pokaždé vybojovala, že budou žít (ale musím je odnést někam ven, na druhý konec dvora). Žaby a tak, to mi taky nevadí, jsou to zvířata, jako každá jiná.
Co ale nesnáším - hmyz. A tím mám na mysli ten dotěrný, otravný hmyz - komáři, muchy (hlavně masařky) atd. Ale to je spíš nesnášenlivost, protože na mě vždycky jdou (klíšťata i komáři).
Zvíře, které bych do ruky nevzala asi není. Možná nějakého velkého pavouka nebo jedovatého hada, ale to je spíš respekt, protože bych měla strach, že by udělal nějaký pohyb, já se leknu a ještě mu ublížím nebo udělám nějaký prudký pohyb, který ho vyprovokuje k útoku.
Tak vyloženě fobii na žádného živočicha nemám, nebo alespoň zatím o žádné nevím. Co bych ,ale do holé ruky nevzal to je potkan. Né ten laboratorní ten mi nevadí toho klidně můžu hladit, ale ten volně žijící v kanálech toho jedině tak lopatou.
Jen by mě docela zajímalo, kterej trouba vymyslel, že je had slizkej . Já ještě slizkého hada neviděl. Pravda v naší kultůře to pramení z Bible, ale proč zrovna slizkej?
Tak volně žijícího potkana bych do ruky taky nevzala. Ale nehladila bych ani volně žijící lišku, ať je jakkoli roztomilá. Tady jde o to, že je velká šance, že budou mít nějaké nemoci a tak. To je přece úplně normální, že by člověk takové zvíře v domě neuvítal. Není to fóbie, ale zdravý úsudek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.