Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Béčkový horor?

Od: jackk* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, co to znamená béčkový horor? Slyšel jsem i pojem jako céčkový horor, tak by mě zajímalo, čím se to třeba liší...Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nízkorozpočtový :)

naihonn*
hodnocení

0x

Většinou se tím myslí kvalita hereckých výkonů anebo, že filmaři měli k dispozici jen hodně málo finančních prostředků. Tedy béčkový znamená druhořadý a tudíž s malým rozpočtem na natáčení, ale i tak může být někdy kvalitní, céčkový a dokonce existuje i Z movie, to už znamená i to, že kvalita je hodně dole proti ostatním. Ale jo, tohle základní rozdělení bude opravdu v tom, že filmy, které se udělaly co nejlaciněji a měly být jen jako taková výplň času, si získaly tohle označení.

I vysokorozpoctovy snimek muze byt beckovy ci dokonce ceckovy.

Je to spise o kvalite snimku (rezie, scenar, herecke vykony) nez o penezich. I kdyz je pravda, ze to jde mnohdy ruku v ruce, neni to pravidlem.

Stejne tak mnoho nizkorozpoctovych snimku muze byt a take je prvotridni kvality.

naihonn*

To už tak bývá, že význam slov se postupem času může dost změnit. Původně béčkový bylo hlavně o tom, že producenti o ten námět neměli zájem a bylo na ten film málo peněz, což se může a nemusí podepsat na kvalitě. Ale protože se dost často podepíše, tak se ten termín začal později dávat i do souvislosti právě jen s tou kvalitou. To je logické no. Takže to ale pořád nejde brát obráceně, béčkový nemusí znamenat horší kvality, obzvlášť pokud se mluví o nějakém starším filmu. To už céčkový, to je jiná, tam se podle mě právě zdůrazňuje i ta špatná kvalita.

jackk*
hodnocení

Tak děkuju. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]