Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu patří stromy u potoku?

Od: mimonicek odpovědí: 6 změna:

Mám takovou otázku při úterní bouřce nám za domem spadli na el.vedení dva stromy takže od večera a následný den nám vůbec nešel proud-voda,no hrůza,je to fakt něco když najednou to co je samozřejmost tak není,ale k věci bydlíme těsně u potoka a ty stromy rostly hned u toho potoka a padli sousedovi na jeho louku,před příjezdem hasičů začal merčit,ale stál jen vzpozdálí / to asi aby mu to nenaúčtovali/a díval se jak to likvidují s těch drátů jen co odjeli okamžitě vyrazil s motorovkou.Zajímalo by mně komu patří ty stromy hned u toho potoka?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

mám zkušenost, že kolem naší zahrady tekl potok a stromy , které byly okolo nám zasahovaly do pozemku. chtěli jsme je ořezat, ale museli bychom mít povolení od rybářů, kterým potok patřil. takže bych hledal tam.

jirbar*

Není třeba se nikoho ptát. Stačí dodržet požadavek §127

business.center.cz/...

cepagis*
hodnocení

0x

Stromy jsou toho, na čím rostou pozemku. Čí je to pozemek zjistíte nejjednodušeji a bezplatně na www.cuzk.cz . Potok většinou patří do nějakého povodí, takže pakliže jsou dostatečně blízko koryta, je možné předpokládat, že je spravuje povodí nějaké řeky, což bývá státní podnik, takže státu.

fran
hodnocení

0x

Myslím, že vodní toky spravuje povodí. Alespoň u nás potok čistili od překážek, naplavenin, a k nám vběhli s nabídkou, zda nechceme probrat trochu přilehlé vrby, které jsou navíc a vůbec se trochu starat.. Nejsem si jistá, zda potok protékající soukromým pozemkem je rovněž majetkem vlastníka, přijde mi to divné. Možná do určité velikosti, ale i tak, co hráze, co splašky...nějak se to určitě hlídá (?) Majitel pozemku obec u nás automaticky zve lidi z povodí, nebo snad chodí sami. Ale možná že skutečně dříví patří vlastníkovi

hodnocení

0x

komu patří pozemek, toho jsoi i stromy, bez ohledu na to, kdo obhospodařuje prostor.

OK?

hodnocení

0x

Docela by me tohle take zajimalo.Mame pozemek,kolem potoka.Jednou jsme se museli dohadovat s mistnimi myslivci,kteri u nas zacali tezit,pak to prodavaji.Resila to i lesni sprava a policie.Jedni rikali,ze do nejake vzdalenosti od vody je to povodi,presto,ze je pozemek nas,Druzi radeji delali,ze nevedi.a nakonec nam navrhli,ze se rozdelime napul,aby nebyly spory mezi mistnimi lidmi.Skutecnost jak to je jsme se nedozvedeli,jen nam bylo jasne,ze policie a lesni sprava,myslivci,se nakonec vsichni dobre znali a kamaradickovali se.nic proti nimrodum,ale u nas to tak bylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]