Nejste přihlášen/a.
Mám takovou trošku zajímavou otázku. A to je v jaké Zoo se vám líbilo nejvíce? (v ČR)
Jako brňák bych měla říct ZOO BRNO ( je hezká a stojí za prohlídku) ale upřednostním ZOO LEŠNÁ a Dvůr Králové, úžasná je i ZOO ve Vyškově - je taková malá, domácí, výlet vláčkem do dinoparku co k ní patří také není špatný. Doporučuji vyčkat na vláček, mají jich málo a jezdí i autobus ale to není ono.
Ahoj, liberecká ZOO je sice moc pěkná, ale já upřednostňuji ZOO v Jihlavě. Není příliš velká /třeba ve Dvoře Králové děti za chvíli "nemohou", přestane je to zajímat, když už to trvá dlouho./ V Jihlavě je pěkně upravená, výběhy jsou hodně přírodní - stromy, skály, kamení, pěkný je i model černošské vesnice a pro děti v neposlední řadě je atraktivní vysokánská kovová skluzavka - tunel. Krásná je expozice surikat, líbí se mi, že opice mohou lézt i volně po stromech ve svém výběhu a občas sedí nebo visí přímo nad návštěvníky. Ale pozor, aby "něco" nespadlo na hlavu. Dravá zvířata - tygři, leopardi, jsou pouze za silným sklem, dítě si může sednout či postavit se vedle a fotka vypadá, jako by tam žádné sklo nebylo. Dítě stojí prostě vedle tygra. Také mě zaujali psouni, ti jsou také vidět opravdu málokde. Letos ji s vnoučaty plánujeme zase.
Bohužel, nelíbí se mi ta ve Dvoře Králové. Je taková příliš rozlehlá, jakoby neskomponovaná dohromady. Navíc, pokud se tam opravdu vpustí návštěvníci s auty /do safari/, budou ta zvířata z rámusu a výfukových plynů opravdu připitomělá. Je to škoda, ale peníze vládnou světem, co naděláme. Jaga.
Já taktéž když do parku, tak do ZOO-parku. Jedině ZOO Praha, mají slonici stejně starou jako já a známe se fakt od mala. Samozřejmě nejlepší pobloumat v dešti, sněhu, zimě, občerstveníčka pracují pořát a je méně lidí. Moc se milíbí změny, pamatuji malé klece a zblblá stereotypně bloumající zvířata, ale teď lze pozorovat zvířecí štěstí: Takový tahr ve skalách ve společenství s makačí rodinou, ať sněží či praží. Vzácnosti jako lvi či jelen milu stranou v klidu, pro znalé. Moderní "vstup mezi zvířata" také je dobrý.
Jiná ZOO asi také nemají chybu, ovšem jsem konzerva a Fejk to zvládal. Uvidíme jak dál, a jestli sloni odsouhlasí nový výběh na jinou světovou stranu, jestli to tu "jednu ze sta nejstarších na světě" nepoloží..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.