Nejste přihlášen/a.
Máte doma nějakého papouška,nebo loskutáka,který umí mluvit,?Co všechno umí říkat a jaký je to druh papouška?
doplněno 14.07.11 17:13:Já mám jenom pejsky a kočičku,ale lidičky co umí ochočit ptáčky a ještě je naučí mluvit obdivuju.
Naše andulka Lorinka uměla říkat svou adresu což se výborně hodilo když jednou uletěla a vlétla do paneláku na sídlišti, asi za týden se tam rozmluvila a donesli nám jí domů, dál říkala pojď dolů - to se jí říkalo často když vysedávala na garnyži a tak se to naučila. Andulák Pepík - nevím zda se to hodí napsat ale budiž mi omluvou, že mi bylo 16 let. Ten říkal jak někoho uviděl "Dobrý den ty stará kurvo" a pak ještě "polívčička nudlová".
Kamarád přinesl domu korelu a pustil ji po bytě. Dard, nádherný, černý, střední knírač po ní vystartoval a vyrval jí pár per z ocasu. Všichni hulákali - Darde, fůůůj! Korelka vyletěla na skříň a po chvíli slítla dolů a říkala Darde, fůůůj! Doťapkala k němu a obírala mu kožich na předních nohách a stále mlela- Darde, fůůj, Darde fůůj! Dard měl přivřené oči a plížil se pryč. Korelka za ním a Darde, fůůj!:D Korelka se jmenoval Boreček. Museli ho dát po nějaké době pryč, protože nějaké dítě před domem mělo píšťalku, takovou s kuličkou a Boreček se naučil pískat steně jako ta píšťalka. Majitelé dělali "kolotoč" a potřebovali se vyspat. A taky uměl říkat svoje jméno a pár vět. Tož, jak máš talent, tak se neubráníš.
Babko z OV, tohle se mi moc líbí, sedím na netboočekem a přistihla jsem se, že se usmívám. To se mi častno nestává. Sousedka Věra měla papouška, samozřejmě Pepíčka u učila ho říkat Pepíčku do klece a Věruško. Nakonec si to ptáček spojil a říkal : "Věruško, do klece". Vaše nápady se zvířátky by zasloužily mimořádnou odměnu, podařilo se Vám zlepšit na poradně náladu, která v posledních dnech moc veselá nebyla. Děkuji Vám za to, je mi teplo u srdíčka. Moje kočičky taky posílají pozdravy. Patronka
Tak naše andulka Bertík umí: Bertíčku, Bertíku, taky zkomoleniny jako Bertititíčku a pak ahoj, pusinku, zlatíčko a pak napodobit zvuk, když mu jakoby dáváme pusu
Ani jsem nevěděla,že andulky jsou na mluvení tak šikovné.Všude se píše hlavně o papouškách žako.
Před lety jsem přišla služebně do jedné firmy, a kanceláři seděly jen dvě ženy, jinak nikdo. Najednou mě oslovil zvučný mužský hlas: Dobrrý den, Jarroušku! Koukala jsem kolem sebe jako jelen, až jsem v rohu místnosti uviděla klec s loskutákem. Spustil a mluvil jako kniha, ale zřejmě kvůli zákazníkům opravdu jen slušné fráze. Loskuták je krásný pták, ale, bohužel, dosti nečistý. Má řídký trus a dokáže ho naplácat všude, i mimo klec. Nebýt toho, chtěla bych ho okamžitě. Jaga.
Máte uplnou pravdu.Také mě to lákalo si ho pořídit.Ale jen,než jsem si zjistila,co jeho chov obnáší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.