Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prý je možné jít k soudu na vynesení rozsudku, možná i na soudní líčení, i přes to, že nejsem nějak spojený k případu a jeho účastníkům (např. nejsem příbuzný souzeného nebo poškozeného..). Znamená to teda, že můžu jít do soudní budovy a podívat se na průběh líčení nebo na vynesení rozsudku mně nějakého neznámého člověka? Má to nějaké podmínky? Např. musím se předem ohlásit, musím být zletilý apod.?
Předem díky za odpověď
Ve většině soudů je na chodně TV, kde běží ten den projednávané případy a v jaké místnosti a od kolika hodin bude daný případ projednáván. Dále je tam název žalobce a žalovaného a číslo jednání.
Rámem projdete při vstupu do soudní budovy, pokud není vyloučena veřejnost, na jednání můžete. Je možné, že se Vás soudkyně/soudce při začátku jednání zeptá na jméno a zda máte něco společného s případem, pro případ, že by protistrany dodatečně chtěly zažádat o Vàš výslech před soudem...
Zdravím, děkuji všem za odpovědi.
Ještě jedna otázka: Musím se předem ohlásit nebo stačí jít na vrátnici, ohlásit se a rovnou jít na začátek procesu?
Pokud tam není narváno a není třeba čekat ve frontě přístup volný. Při zajímavé kauze bych si místo zajistil.
A mysíte, že by byl problém s tím, že jsem nezletilý a šel bych tam bez doprovodu dospělé osoby? Občanku sice mám, ale 18 mi není Jinak ještě jednou všem díky za odpovědi, velmi si jich cením
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.