Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezkuseny otec - nejsem pripraven

Od: mh28071990* odpovědí: 10 změna:

DOBRY DEN POTREBOVAL BYCH PORADIT DOZVEDEL JSEM SE ZE MAM BYT OTEC A JA JESTE NEJSEM PRIPRAVENI FYZICKY MUZETE MI PORADIT DEKUJI HLAVACEK

dobry den potreboval bych poradit dozvedel jsem se ze mam byt otec a ja jeste nejsem pripraveni fyzicky muzete mi poradit dekuji hlavacek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Gratuluju.

Moc nekric a hlavne se priprav psychicky.

hop®
hodnocení

0x

Fyzicky připraven určitě jste, když jste byl schopen se na tvorbě miminka podílet!
Ale asi nejste připraven psychicky a možná ani finančně, jenže na to jste měl myslet dřív... :(

P.S.: je zbytečné používat CapsLock...

figurek*
hodnocení

0x

Ale klid. Když jste byl dost velký chlap na to pořídit si mimino, pak jste dost velký chlap i na to se o rodinu postatrat.. Nebo ne? Teď se ukáže co jste zač.

hodnocení

0x

Kolik je Vám let? A partnerce?

Napsal jste to obráceně, už to tady rádci psali. Fyzicky schopen jste, když partnerka těhotněla. Fyzická stránka funguje bez chyby, to Vás mohu uklidnit. Měl jste být zodpovědnější a používat kondom, když jste rodinu doposud neplánovali. Ale nebudu mentorovat, už je stejně na to pozdě.

S tou psychickou je to horší. Připravit se na příchod maého, ten drobek dá hodně práce a starostí a není všechno jenom na matce, musí se zapojit i otec. Neznám Vaš finanční situaci, ale chtělo by to Váš pořádný výdělek, aby dítě mělo všechno, co je třeba. A abyste s rodinou nestrádali.

Prostě musíte vyzrát a dokázat nést zodpovědnost, to je to celé. Ale pokud budete mít snahu, uvidíte, že se to podaří.

A na to malé se těšte,víte,kolik párů touží po dítěti a marně? *houpy* Jaga.

plechacek*

Věk se dá patrně vyčíst z nicku

vlasatec*
hodnocení

0x
Zkušený nezkušený, je třeba se k tomu postavit čelem a o dítě i matku se postarat.

joule*
hodnocení

0x

Celý život dítěte záleží na rodičích, pokud to ještě jde, měla by jít přítelkyně/manželka raději na potrat, než abyste se trápil vy a později i dítě...

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud je ročník v nicku ročníkem Vašeho narození, tak je Vám 23 let, na dítě jste tedy připravený - i podle toho, že jste byl dostatečně připravený na sex. Nejde si jen tak užívat a v případě takového následku říct "ale já nejsem připravený". To je dost alibistické.

Stěžejní bude, jak se k věci staví matka dítěte - pokud si ho chce nechat a má na to přiměřený věk, nic s tím nenaděláte. Samozřejmě Vás nikdo nenutí se s dítětem stýkat, vychovávat ho apod., ale budete mít vůči němu vyživovací povinnost.

hodnocení

0x

Jak bylo už několikrát napsáno. Fyzicky je to OK, po stránce psychické to bude asi trochu horší, protože v tom se poradit nedá. Prostě budete v noci vstávat a společně s manželkou přebalovat a krmit a to samé i ve dne.

Pokud si ovšem myslíte, že jste tuto radostnou novinu nečekal a že na ni nejste připraven a vlastně dítě ještě nechcete a partnerka Vás postavila před hotovou věc a Vám se to nezamlouvá, tak by otázka měla vyznít trochu jinak. Ale i v tom případě bych to řešila s partnerkou. To jí musíte říci, že jste na dítě nepřipraven.

lidus*
hodnocení

0x

Paráda, na to aby jste souložil vaše fyzická a psychcká vyspělost dostačovala, že? No tak nyní seberte odvahu, vemte těhotnou přítelkyni a pohovořte s rodiči. Patrně mě tu opět někteří odsoudí ale pokud vaše přítelkyně nemá vystudované jiné jak základní vzdělání, volila bych na jejím místě přerušení těhotenství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]