Nejste přihlášen/a.
DOBRY DEN POTREBOVAL BYCH PORADIT DOZVEDEL JSEM SE ZE MAM BYT OTEC A JA JESTE NEJSEM PRIPRAVENI FYZICKY MUZETE MI PORADIT DEKUJI HLAVACEK
dobry den potreboval bych poradit dozvedel jsem se ze mam byt otec a ja jeste nejsem pripraveni fyzicky muzete mi poradit dekuji hlavacek
Fyzicky připraven určitě jste, když jste byl schopen se na tvorbě miminka podílet!
Ale asi nejste připraven psychicky a možná ani finančně, jenže na to jste měl myslet dřív...
P.S.: je zbytečné používat CapsLock...
Kolik je Vám let? A partnerce?
Napsal jste to obráceně, už to tady rádci psali. Fyzicky schopen jste, když partnerka těhotněla. Fyzická stránka funguje bez chyby, to Vás mohu uklidnit. Měl jste být zodpovědnější a používat kondom, když jste rodinu doposud neplánovali. Ale nebudu mentorovat, už je stejně na to pozdě.
S tou psychickou je to horší. Připravit se na příchod maého, ten drobek dá hodně práce a starostí a není všechno jenom na matce, musí se zapojit i otec. Neznám Vaš finanční situaci, ale chtělo by to Váš pořádný výdělek, aby dítě mělo všechno, co je třeba. A abyste s rodinou nestrádali.
Prostě musíte vyzrát a dokázat nést zodpovědnost, to je to celé. Ale pokud budete mít snahu, uvidíte, že se to podaří.
A na to malé se těšte,víte,kolik párů touží po dítěti a marně? Jaga.
Pokud je ročník v nicku ročníkem Vašeho narození, tak je Vám 23 let, na dítě jste tedy připravený - i podle toho, že jste byl dostatečně připravený na sex. Nejde si jen tak užívat a v případě takového následku říct "ale já nejsem připravený". To je dost alibistické.
Stěžejní bude, jak se k věci staví matka dítěte - pokud si ho chce nechat a má na to přiměřený věk, nic s tím nenaděláte. Samozřejmě Vás nikdo nenutí se s dítětem stýkat, vychovávat ho apod., ale budete mít vůči němu vyživovací povinnost.
Jak bylo už několikrát napsáno. Fyzicky je to OK, po stránce psychické to bude asi trochu horší, protože v tom se poradit nedá. Prostě budete v noci vstávat a společně s manželkou přebalovat a krmit a to samé i ve dne.
Pokud si ovšem myslíte, že jste tuto radostnou novinu nečekal a že na ni nejste připraven a vlastně dítě ještě nechcete a partnerka Vás postavila před hotovou věc a Vám se to nezamlouvá, tak by otázka měla vyznít trochu jinak. Ale i v tom případě bych to řešila s partnerkou. To jí musíte říci, že jste na dítě nepřipraven.
Paráda, na to aby jste souložil vaše fyzická a psychcká vyspělost dostačovala, že? No tak nyní seberte odvahu, vemte těhotnou přítelkyni a pohovořte s rodiči. Patrně mě tu opět někteří odsoudí ale pokud vaše přítelkyně nemá vystudované jiné jak základní vzdělání, volila bych na jejím místě přerušení těhotenství.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.