Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je podle vás těžší

Od: sho odpovědí: 8 změna:
Ahoj co je podle vás těžší na zručnost. Ruční obrábění kovů na SŠ strojírenství (s pilkou na železo) nebo taková ta,,jednoduchá truhlařina,, která je na ZS( řezání dřeva do určitého tvaru, to atd..)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud se týká zručnosti, řekl bych že obrábění dřeva je náročnější. Přecejen je to živý a nesourodý materiál, obsahuje léta a suky, může se štípnout. Je nutné i přemýšlet kudy řez povedeme a být opatrný především při dořezech.

hodnocení

0x

To se nedá takhle říct. Každé má svoje. V každém tom řemesle je kus krásy (když se umí). Jsou truhláři, kteří nedokážou ohnout kus plechu a naopak zámečníci, kteří by si dlátem vypíchli oko. Co by víc vyhovovalo právě Vám, musíte vyzkoušet sám. V tom Vám asi nikdo neporadí. Co se námahy týká, myslím, že to vyjde nastejno.

laik*
hodnocení

0x

Za sebe bych rekl, ze to zelezo je tezsi a to rikam jako clovek, ktery na zakladni skole v dilnach byl uplne ztraceny jak pri praci se drevem, jak se zelezem *zed* Myslim, ze jsem dostal z obojiho ctyrku :) Co byste take ocekavali od mestskeho kluka z panelaku, ktery do te doby prakticky zadne naradi nevidel :)

Od te doby jsem ale mel moznost pracovat se drevem a neco jsem i pochytil. Parkrat jsem se dotkl i plechu. Zkusenost s opracovanim kusu zeleza ale nemam zadnou. Vyzaduje to podle me velke investice do naradi a stroju (freza, soustruh, ...).

Vzdelani nemam ani v jednom (ucebni obor o drevu nebo kovu). Pred zelezem mam tak do dneska velky respekt. Ani ke svareni jsem se jeste nedostal (opet nutna velka investice do kvalitni svarecky a plazma rezacky).

majsterjoe*
hodnocení

0x

Fyzicky je tezsi obrabeni zeleza.

daniell*
hodnocení

0x

když se to naučíš tak je jednoduché obojí .. pro lajka by mohla být práce s kovem složitější .. tvrdší materiál každý kov má uplně jiné vlastnosti, na druhou stranu dřevo , se nedá ohýbat, může se uštípnout, je křehčí ..

hodnocení

0x

To je u každého člověka jinak.

pohanka*
hodnocení

0x

Ale práce se dřevem je voňavější, přírodnější. I když kov také voní, hlavně když se kuje v ohni, nebo i při obrábění, jenom to není až taková příjemná vůně, jako u dřeva. Pokud se rozhodujete ohledně povolání, tak obě jsou potřeba a obě budou na našem pracovním trhu chybět, pokud tedy potřebujete poradit ve volbě životního zařazení, běžte na eletrikáře a udělejte si maturitu. *smich*

laik*

Drevo sice krasne voni, ale prd vydrzi (pevnost, pruznost, ...). To se se zelezem vubec neda porovnavat, pokud nechceme uvazovat draha dreva.

Uznavam, ze zalezi, na co clovek ten material chce pouzit a jak dlouho chce, aby to vydrzelo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]