Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte, co to může být za přístroj? viz. foto

Od: brawl* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, ¨našel sjem něco ve sklepě, ale nevím co to je a k čemu to slouží. Kdyby náhodou někdo něco poznal podle fotek,t ak by to bylo fajn, předem děkuji za odpověď.

Nevíte, co to může být za přístroj? viz. foto

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Fotka tedy nic moc...

Nicméně vypadá to na pletací stroj...

doplněno 28.11.12 13:10:

Nejen vypadá, ale je to prakticky jisté...

Starší paní...a maminky určitě vědí své:)

mowla*
hodnocení

0x

Pletací stroj...

:-D

hahanaj*
hodnocení

0x

jasně to jsme měli doma- pletací stroj

doplněno 28.11.12 13:18:

jmenoval se Dopleta a na něm se daly vytvořit originální modely - to žádná holka neměla

ladaadal*
hodnocení

0x

No jasně, pletací stroj. Máma s tím kdysi zkoušela plést (to jsem byl ještě malej*smich*). Pak zjistila, že není nad ruční šití, ještě že to měla jen půjčené. Vím, že se tam dali nějak ty jehličky přecvakovat dle druhu pletení a pak se dala vlna přes ně, a tou "žehličkou" se přejelo na druhou stranu a byla upletená řada. A pak zase vlna a šoupnout zpátky. Taková "manufakturní" mašinka. Myslím, že z NDR ale to si nejsem jistej.;)

doplněno 28.11.12 13:30:

oprava: není nad ruční pletení (to víte chlap*smich*).

brawl*
hodnocení

Děkuji za rychl odpovědi, upřímně jsem si něco takového myslel. Ale těď co s tím, je to k prodeji nebo to mám vyhodit?

Vystav to na aukro.cz , tam se to prodá.

mowla*

Vyhodit je škoda - tedy ne, že bych jej chtěl - to ani v nejmenším (chraň pánbů), ale nějak se mi příčí vyhazovat to, co funguje... ;)

Ale k prodeji to taky moc není - můžeš zkusit weby typu nevyhazujto či zaco...

ladaadal*
hodnocení

0x

To jo, ale nepočítej s velkou částkou, bylo toho na trhu dost a myslím, že o to nebude velký zájem. Asi jako o ty starý šedivý psací stroje. Vypadaj hezky jako kuriozita, ale vyrobili jich tolik, že to je v podstatě neprodejný. Sběratelé už je mají a nikdo jiný to nekoupí.

Schválně pak dej vědět, za kolik jsi ho prodal, docela by mě to zajímalo.

Tady se něco podobnýho prodává.

aukro.cz/...

michaltopic*
hodnocení

0x

To jsme měli ve sklepě taky, když jsem byl malej. Vylámal jsem tomu všechny ty plastový "zoubky" a až pak mi táta řekl, že to BYL pletací stroj *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]