Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za housenku?

Od: tanja® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, na vycházce jsem našel tuto housenku a vůbec nevím, co to je? Je dlouhá 12 cm a průměr cca 1,5 cm. Děkuji.

doplněno 04.06.11 10:40:

Ještě jedna fotka.

Co je to za housenku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takhle velké housenky mají můry, noční motýlové. *hej*

04.06.11 10:43
hodnocení

Foto

Co je to za housenku? #2
ar*

Typuji , že je to Drvopleň obecný.

doplněno 04.06.11 21:28:

Kartaginec já bych to taky nevěděl, ale kolega v bývalém zaměstnání byl vášnivý "motýlkář". Jednou jsem mu tuhle potvoru donesl, v domění jaký to bude kásný Butterfly a on ji rošlapal dal mi rovnou školení jaký je to hajzlik a jak škodí stromům. To jméno mi připadalo tak zvláštní, že jsem si ho zapamatoval. Jinak poznám tak maximálně nějaké babočky a otakárka.

Já bych to nevěděl, ale zadal jsem to jméno do Biolibu a vyšlo mi toto: biolib.cz/...

fran

Je to určitě drvopleň. Housenka je dlouhověká, ve dřevě přežívá až dva roky. Motýl je šedohnědá větší "můra", tj. sedící - křídla do trojúhelníku.

def

Před pár dny jsme viděli podobně velkou housenku, akorát nebyla do červena ale černožlutá s převažující černou a na zadní části těla měla ostnovitý výrustek. Při podráždění plivala okolo sebe. Mohl to být drvopleň, nebo to bude něco jiného? Fotku bohužel nemám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]