Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adopce koťátka z útulku

Od: klara159 odpovědí: 5 změna:

Chci si pořídit co nejmenší koťátko (aby si na nás zvykalo od malička) ale na internetu se velmi špatně hledají lidé kteří by nějaké darovali místo toho aby za něj chtěli několik tisíc takže jsem se rozhodla si sehnat koťátko z útulku. Chci se zeptat jestli někdo nevíte jestli se za zvíře z utulku platí a jak taková adopce vubec probíhá? Děkuji za odpověď :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kotě se může vzít od kočky nejdříve za 2,5 - 3 měsíce od narození !

klara159
hodnocení

To vím jde mi spíše o ten útulek

laik*

Mam za to, ze utulek vetsinou chce nejaky symbolicky poplatek, aby si u nich brali zviratka opravdu jen lide, kteri maji o to zviratko vazny zajem.

Myslim, ze kdyz si pozeptas ve svem okoli, tak lehce najdes cloveka, kteremu se okotila kocka a ktery premysli, co bude s kotatky delat.

hodnocení

0x

Ten důvod, proč si chceš pořídit co nejmenší koťátko, není vůbec rozumný. Třeba dospělá kočička, která má za sebou špatnou zkušenost, ocení nový teplý domov mnohem lépe a zvykne si na nový domov stejně rychle než třeba malé kotě ;)

Já mám kočičku odsud: kocky-online.cz/... - brala jsem si jí, když jí bylo 6 měsíců. Jsou tu i koťata a jako největší výhodu vidím tu, že si člověk může vybrat už kočičku s vytříbenou povahou a nečekat co mu z kotěte vyroste. U každé kočičky je psaný příběh a napsané, jestli se hodí do domu se zahrádkou nebo do bytu a jestli je mazlivá, vhodná k dětem nebo se naopak bojí.

Podmínky adopce tam má každé konkrétní sdružení popsané. Já jsem neplatila nic, ale většinou se platí náklady spojené s očkováním.Třeba o.s 9 životů, má tyto podmínky osvojení:

Do nového domova je zvíře předáváno na základě Dohody o předání zvířete do péče, která vymezuje práva a povinnosti osvojitele. Kočky od nás odcházejí očkované a zbavené všech parazitů, dospělé kočky jsou kastrované. S osvojitelem probereme povahu vybrané kočky, její zvyklosti a nejvhodnější teritorium. Rádi vám doporučíme zvíře vhodné přímo pro vás. Osvojitel se zavazuje ke kastraci zvířete (pokud již není kastrované).

Když si u nás vyberete kočku, požádáme vás o příspěvek na veterinární péči, který je využit na uhrazení veterinárních výdajů. Za kotě zaplatíte příspěvek ve výši 500 Kč, za kastrovanou kočku 800 Kč. Zaplacený příspěvek na veterinární péči se dá odečíst z daní jako dar, potvrzení vám rádi vystavíme.

lidus*
hodnocení

0x

Škoda letos bych zadarmo dala dva kocourky a dvě kočičky,krásné a vymazlené. Dnes už ne, je to naše rodina. V útulku nebývají malá koťata, pokud je tam nějaký nezodpovědný chovatel nepřinese v krabici ke dvěřím. Kočky se v útulku kastrují hned, jak to jejich věk a zdravotní stav dovolí. Podle ceny co uvadíte, hledáte špatně, ¨kotě od chovné kočky, vám zdarma nikdo nedá ale obyčených mourečků seženete na vesnici plnou nůši.

V Brně za nekastrované kotě 350-, za kastrovaného jedince 700,- je to cena za veterinární péči, nikoli cena toho zvířete to je grátis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]