Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CD a eshop

Od: rohatazizala odpovědí: 7 změna:
Ahoj, kupovali jste si nekdy listky na vlak pres eshop ceskych drah? Jen by me zajimalo, jak to probiha po zaplaceni kartou. Jestli to staci jen vytisknout cernobile... at pak ve vlaku neni problem. Za kazde info diky :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dnes už stačí si napsat jen ten kód.

tomasek*
hodnocení

0x

To tam někde budete mít napsané. Když jsem loni takhle kupoval lístky do Maďarska, tak to vytištěné potvrzení vyžadovalo. Bylo to tam i napsané. Stejně tak, pokud se to změnilo, by tam pak měl být text, že Vám stačí jen kód...

Kód stačí v Regiojetu.
ČD (pokud se něco v posledním měsíci nezměnilo) vyžaduje jízdenku vytištěnou nebo zobrazenou na displeji (aby průvodčí mohl oskenovat takový ten obludný QR-kód.)

Změnilo, jak jsem psal, stačí si pamatovat, nebo mít na lístečku napsaný kód. A když máte in kartu, tak je to přímo na ní a nepotřebujete nic. Do ciziny je to jinak.

Aktuální pravidla (z 15.12.2013): cd.cz/...

3.8.1.
Cestující odpovídá za dostatečnou kvalitu tisku dokladu. Kvalitu tisku lze ověřit pomocí vzoru, který je k dispozici na www.cd.cz

Takže tisknout se zřejmě musí.

hodnocení

0x
určitě to stačí černobile. jednou když se mi podělala tiskárna jsem ten mail měl jenom v mobilu s tím že si to nechám podle něj vyjet u přepážky a na nádraží jsme zjistili že to číslo jde vložit do automatu na jízdenky a vytiskne to automat.

Psal jsem o vnitrostátní jízdence a tam je pod bodem 5, odstavec 5.1. : sdělení kódu transakce /eTiket nemusí být vytištěn ani zobrazen/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]