Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, v poslední době jsem hodně omezila pití vína /kyselinky mi nesvědčí/ a začala jsem se starou dobrou Whiskou..., možná na základě hezké tv reklamy s irskou přírodou piju nejvícTullamore Dew. Kterou máte nejraději vy?
Chuťové buňky má každý jiné. Nejsem kovaný v historii a o postupech výroby vím jen málo, ale už mám i přes svůj věk něco odpito, tak se snad můžu podělit o zkušenosti. Tullamorka není špatná volba. Já také preferuji irské whiskey, jsou jemnější, mají daleko širší škálu chutí. Osobně mám rád palírnu Old Bushmills (běžně mám od nich doma jednu 10ti letou malt), ale sem tam si kupuji jiné, abych vyzkoušel. Připravte se, že solidní whiskey něco stojí. Pod tisícikorunu se najde jen těžko.
Skotské whisky (nikoli whiskey!) jsou také dobré, moc se v nich nevyznám. Myslím, že lépe voní (kouřem), ale jsou ostřejší. Navíc jsou o trochu levnější.
No a burbon? Ten mi nechutná vůbec. Z ameriky nepřijde nikdy nic dobrého. Když se toho napiju, připadá mi, že mi akorát vypaluje chuťové buňky.
Tohle pití je na vychutnávání doma, ne na opíjení se. V barech bych to opravdu nepil.
jak koukám, máte skvělý přehled...a pravdu min. v jednom: z Ameriky nikdy nepřijde nic dobrého..
Alkohol piju velice zřídka, oproti "mládí" :D by se dalo říct vůbec, ale whisky mi taky zachutnala, to se přiznám. A shodnu se s vámi - vyhrává Tullamore Dew. Nemám TV (už mnoho let) a reklamy neznám, ale tahle whisky mi připadá prostě nej. Tedy vlastně bychom měly být přesné a psát whiskey, protože je přece jen irská... Tak na zdraví
Tullamore je výborný, ale rád mám i Jeníka Chodce (red label, ale předpokládám, že black label bude ještě lepší). Ale i jiné. A když není zbytí, dám si i bourbon, taky teče.
Jinak pro poučení z literatury doporučuji Experta od Dicka Francise.
Dík za typ /myslím toho Francise, tuto jsem od něho ještě nečetla/, já taky piju Tullamore, ale o jiných moc přehled nemám, láká mě Four Roses, asi kvůli názvu...reklama v tv na Tullamorku je snad jediná, která se mi líbí , víno jsem hodně omezila, zjistila jsem , že mi kyselinky zhoršují ekzém na rukou, je to zvláštní, ale je to tak
Já tvrdý nepiju, whiskymánii jsem nikdy nepropad a to, jak se pije s colou, je pro mě prznění tohoto nápoje. Ale mám k té Tulamorce příhodu : Před 14-ti dny slavil kamarád 40 a je shodou okolností též píčem této značky. Jednu láhev doma mám, (kdysi jsem jí dostal jako present) a tak jsem si řekl, že mu jí dám. Nakonec jsem si vzpoměl na pro něj úžitečnější padarok a tak zůstala doma na příště. Když jsme k němu přišli a gratulovalo se, v tu ránu se sešly tři flanděry a byly postaveny vedle již načaté Tulamorky na baru. Vtom si kdosi všiml, že každá láhev má jinou barvu. Zvláštní ...? Ale když to někomu chutná ...
Tullamore, Balantinku ale upřednostním 7 vězdičkovou Metaxu, slovenskou borovičku, domácí slivovici-nejlépe broskvovici. Kvalitní víno z Moravy-nejlépe pozdní sběr, Rulandské šedé, soviňon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.