Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se voda z kohoutku zkazit?

Od: nikola* odpovědí: 6 změna:

Chtěla bych se zeptat, jestli (popř. za jak dlouho) se zkazí voda z vodovodu když jí naliji do malé pet lahve.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

0x

zalezi kde ji budes skladovat kdyz ji das na slunce tak se ti tam muzou mnozit organismi protoze predpokladam ze nic nebudes dukladne cistit a i v te vode neco je a pokud ji das nekam do chladna tak by mohla vydrzet ale i presto se ti na dne usadi nejake kaly ;) voda ve sklenena lahvy uzavrena korkovym spuntem pri teplote cca 8°C asi po mesici vypada porad stejne na dne lahve sedlina a chut ani vuni jsem nezkousel ;) (testoval jsem jen ten spunt) :)

horak*
hodnocení

0x

Zalezi na mnoha vecech. Teplota skladovani, cistota lahve, stav zdroje vody, stav potrubi atd.

lecenibezchemie.cz/...

kami95
hodnocení

0x

Já bych řekla že je zkažená, až smrdí..jinak záleží, jestli je na slunci..

fam
hodnocení

0x

Záleží na tom, z jakého koutku. Je-li to tzv. chlorovaná, jsou v ní vybití veškeří bakteři apod., tak taková dlouho: v chladu a temnu třeba 4 měsíce, starší jsem zatím nepoužila. Takovou si vyrábím, natáčím horkou do PETky nebo kanistru, víčko se trošku přicucne.

hudzi*

Teplá voda z kohoutku nesplňuje a ze zákona ani nemusí splňovat parametry pro vodu pitnou!

humbucker*

Ahoj. A teď nám ještě řekni, proč si asi vyrábíš takovou blbost? TUV- teplá užitková voda není moc určená na nějaké pití. Nebo ji používáš na něco zvláštního, speciálního?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]