Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si dát sám sobě k Vánocům

Od: duschan* odpovědí: 54 změna:

Ahoj,

je mi jasné že má otázka v kontextu s ostatními zde na foru, je nepodstatná...ale...

Každý rok si sám sobě kupuju nějaký dárek, abych si prostě udělal radost...typu, nový telefon, nové golfové hole atd... zkrátka něco, co si normálně nekoupím, ale jednou za rok si chci udělat radost... ba druhou stranu, nechci kupovat nějakou blbost za každou cenu.

Ale letos jsem absolutně bez nápadu... původně jsem chtěl X-Box One, ale jaksi ještě není k zakoupení...

Když se mě manželka ptala, co jsem si vždy přál, tak jsem odpověděl, že co jsem si od mládí přál, tak mám...

V podstatě je to rozmařilost, co zde píši...ale neměl by někdo nějaký prima nápad, cca do 10 000 Kč. Díky.

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já si dělám radost každou chvilku, Vánoce jsou od toho aby to bylo překvapení, aby mi udělali radost mí blízcí a především já jim :)

duschan*
hodnocení

S tím souhlasím, pro ostatní už mám nakoupeno a překvapení určitě budou. Ale jak jsem napsal, ale i já sám sobě si dělám radost prváě na Vánoce...tak jsem chtěl požáadat, zda někdo nemá prima nápad...

17.12.13 09:43
hodnocení

0x

Ponozky.

duschan*
hodnocení

Ponožky jsem už zakoupil...golfové ;)

Myslím spíš nějakou "zbytečnost", která potěší, ale neni nezbytně nutnou :)

paw*

Dejte si let balonem nebo jiny zazitek. A muzete pribrat manzelku.

duschan*
hodnocení

Sice trpím závratí, ale dobrý nápad:) Konečně někdo. Díky.

Tak v tom pripade uz jedine tahaci harmoniku.

duschan*
hodnocení

Harmoniku ne, ale pořídil jsem si elektrickou kytaru :)

Já vim, že tohle vlákno je absurdní a v podstatě na hlavu postavené. Ale myslel jsem, že by někdo opravdu měl super nápad.

17.12.13 09:45

axus: *palec*

foo*
hodnocení

0x

pokud máte hodně peněz..soudě dle toho kolik chcete dát za "zbytečnost".. pak mě napadá darovat nějaký peníz nějakému útulku, to zbytečné nebude a radost to udělá nejen Vám

foo:

zdaleka ne každému dárci udělá tento druh dárku radost.

buss

Toto čecháčství miluju, jak má někdo víc, tak se na něj útočí aby rozdával, slétnou aby podaroval. Dělej co dělej, všeci stejně, založte si komunu. A co tak vlastní píle? Já těm co něco dokázali nezávidím čeho dosáhli, jen ty schopnosti do toho jít a vydržet. Co vám brání zbohatnout a darovat? Být třeba mistrem světa v něčem?

foo*

a Vám jde o co? napsal jsem že by mohl darovat "nějaký peníz" ne 10.000kč a nechce-li tak nemusí.. chtěl tady něco poradit tak jsem mu něco poradil a nikdo neútočí takže laskavě neútočte Vy.. pěknej den přeju ;)

hodnocení

0x

Páááni, to musí být úžasné, mít takový příjem, abych mohla takhle uvažovat. Jen jednou mít ten pocit. Jen jedinkrát! *hi* To se moc snažím napsat to bez závisti. Ale nějak se mi to, přiznám se, nedaří. ;)

doplněno 17.12.13 11:27:

pest, určitě máte pravdu. Je to tak. Ale jde mi jen o ten pocit. Musí to být skvělé! :D

Jen pro zamyšlení, myslíte si, že byste byla štastná? Já si myslím, že ne. Viz rádce všechno má, neví co si má koupit...tak kde je pak ta krása toho po něčem toužit, být štastný když se mi to přání povede splnit...

duschan*
hodnocení

Už několikrát jsem napsal, mám vše co potřebuji a jsem šťastný. Ale asi jsem to špatně formuloval a tudíž došlo asi i k nepochopení...

duschan*
hodnocení

Já takto uvažuji jednou za rok, na Vánoce, kdy chci dopřát ostaním a právě že i sobě. Jak jsem sám napsal na začátku, je mi jasné, že ta má otázka je v podstatě zcestná a každopádně neměla působit arogantně či provokativně.

Někdo is zkrátka dělá radost průběžně celý rok, třeba po málu a já jen jednou za rok a trochu více...

vecernicek*
hodnocení

0x

nějaký wellnes pobyt pro dva?

duschan*
hodnocení

:) Myslel jsem sobě :) Ale díky, tento nápad mám nápad pro manželku na tento víkend, jako takové předvánoční překvapení :)

paw*
hodnocení

0x

Vlozim to jako novou odpoved.

Vedle zazitku vrele doporucuji si uelat radost necim vkusnym do obyvaku. Nejhodnejsi je krasny soliterni kamen kameny.cz/... *palec*

petr123*
hodnocení

0x

Za mě RC auto nebo vrtulnik, je s tím víc zábavy než s herní konzolí... :)

výtka
Upozornění od sys clayman 18. 03. 2014 07:47:52
pozor na tu reklamu..., je to i v pravidlech
duschan*
hodnocení

To máte pravdu, loni jsem pořídil vrtulník a zábavy ranec. Napadlo mě auto či loď...

naoko
hodnocení

0x

Kupte si kapesní zrcátko.

Budete ho moci mít kdykoliv stále u sebe a každou chvilku se můžete podívat jak jste úžasný. To je za všechny prachy a natrvalo.

lidus*
hodnocení

0x

A co tak překvapit manželku a koupit to, po čem touží ona.? Pro vás by to byl dobrý pocit, že nejste sobec a pokud máte dost peněz, můžete si radost udělat jindy.

duschan*
hodnocení

Na manželku myslím až v první řadě :)

hodnocení

0x

Pak už jedině :)

duschan*
17.12.13 13:01
hodnocení

lol :)

jonny*
hodnocení

0x

Necetl sjem vse co tu je ale co tak treba

Hvezdarsky dalekohled?:))

je to takova uzitecna blobost :D

nebo nejaky pekny fotak (zrcadlovku) :))

malirske platno a barvicky :))

soustruh hehe :)

no jo ty posledni tri veci jen za predpokladu ze mas tvoriveho ducha (me by se tyto veci libi tak jestli delas rad radost i ostatnim?) :D:D

duschan*
hodnocení

Díky za návrhy... jende z mála, kdo pochopil o co mi jde...díky.

Ten dalekohled není od věci...fkat dobrý nápad.

Na zrcadlovku jsme našetřili loni a tvořivou činnost jsem podpořil koupenou kytarou, na kterou se učím. :)

Ale ten dalekohled, fakt dobrý. Díky.

jonny*

ja bych rad dalekohled ale kdyz uz tak poradny prece jen hvezdy sou daleko a videl jsem i napriklad s pripojenim na PC ;)

hvězdářskej dalekohled ne... (to je absolutně nepoužitelný krám na nic, pokud už o astronomii něco nevíte a nechcete se zaměřit aspoň trochu hloub třeba na sledování měsíčního povrchu, komet, okem (skoro) neviditelných objektů (hvězdokupy, mlhoviny...), na focení pomocí dalekohledu... - člověk, co např. ani nemá ponětí o pohybu a konstelaci souhvězdí, planet, neuvidí v dalekohledu nic (prakticky vlastně úplně doslova...))

fam
hodnocení

0x

No normálně si něco kupte a navíc si k tomu řekněte: To mám k Ježíšku. Třeba koncentrát pinacolada :).

buss
hodnocení

0x

Lidičky, vy jste nikdy po něčem netoužili pro sebe? Ani jako děcka? Ani později co se vám líbilo, skutečně si jen i blbinkou udělat radost pro sebe? Ženy to myslím znají více. Neměli žádné zájmy, které jste uspokojovali? Co na to různí závodníci, modeláři, sběratelé atd? Proč si chlapi kupují auta určitých typů, značek, rybářské pruty ...? Vánoce a pod. jsou zmasírované, nejde už o radost.
Hledej cíl, uspokojit nějaký zájem, dosáhnout něčeho,co by jsi chtěl třeba jako děcko...

buss:

psal jsem, že radost si dělám průběžně celý rok a nejsou to laciné věci, Vánoce se nechám překvapit a dělám radost především druhým a proto není zcela od věci i ta charita a ty hned vystartuješ se závistí ostatních :-D

Kupovat něco pro svou radost zrovna na Vánoce mi příjde docela ujeté, protože Vánoce by měli být pro radost těch kolem nás.

buss

No ale já neodpovídal bmx

martinaa*

Jný*palec*, já si k Vánocům koupila kráááásný fialový kabát a jsem naprosto spokojená:)

doplněno 17.12.13 16:20:

Ehm, první slovo mělo být "jasný". nevím, kam to zmizelo.

kangaroo*
hodnocení

0x

Kup si PS4 nebo si kup hada to je taky good relax.

duschan*
hodnocení

PS 4 bude až v lednu...:-/ hada by manželka nedala :)

kangaroo*

No já jí už mám doma sice přes Německo, ale v ČR se už prodává asi od víkendu. Teda byla zpráva na netu, že 1 kupec dostal zdarma 50" TV a odvoz autem až domu :) zkoukni google a uvidíš

nameless*
hodnocení

0x

Předešlé odpovědi jsem nečetl, tak je možné, že navrhnu něco, co už navrhnul někdo předemnou.

Tak např.: Dovolenou, permanentku do posilovny, nějaké lepší oblečení, paintballku (někdo říká, že je to hloupost, ale vyblbne se s tím každý), pobyt v lázních, tablet, nějaký (rychlo)kurz něčeho co vás baví nebo se o to zajímáte, výlet do Edinburghu na Nový rok (prý je tam největší novoroční slavnost na světě a je to relativně blízko) a nebo si nechat těch deset tisíc do dalšího roku a pokud vás něco napadne, tak si to kupte, což je možná nejlepší nápad.

temovika*
hodnocení

0x

Zdravím, co bych Vám tak poradila.

Napadá mě co investovat do zlata? :)

Investiční zlato, formou mincí, destiček, udělá Vám to radost a přijde to i k užitku, bývá u toho certifikace a za pár let to nabere na ceně, tak by Vám to mohlo být ještě k užitku :)

Nebo pokud jste milovníkem piva, co si pořídit nějakou domácí menší pípu? :)

Myslím, že by i přátelé ocenili, kdyžby přišli na návštěvu, že by jste jim mohl dopřát točené pivo. :)

petr123*

No, je veřejným tajemstvím že cena zlata je momentálně spíš nadhodnocená... Takže jako dárek to asi udělá radost, ale s tou investicí do budoucna bych to neviděl tak nadšeně. ;)

Cena zlata uz vic jak rok klesa. A to dost vyrazne.

hodnocení

0x

Já to moc dobře nechápu, když dostanu nápad, že bych si mohl něčím udělat radost, tak se na to rozhodně nebudu ptát cizích lidí na netu, kdo může líp vědět co mi udělá radost než já sám a pak moji zcela úplně nejblžší.

Jakmile si chci udělat radost nějakou věcí, tak mé rozhodnutí je řádově v minutách :-D

To jsem přesvědčen že mám všechno, ale abych za někým šel a ptal se - poraď mi co si mám koupit pod stromeček to bych na tom musel být hodně špatně s fantazíí, vždy něco objevím :-D

hodnocení

0x

já si dal načipovat svojí oktávii TDI :), :)

hodnocení

0x

Když dalekohled tak... store.apple.com/...

co furt všichni máte s těma astronomickejma dalekohledama?
když dalekohled tak... do rukou pokročilejšího astronoma
(jakožto "velmi nepokročilej astronom" vím, o čem mluvím) - v tom dalekohledu jen tak, bez nějakejch znalostí opravdu neuvidíte vůbec nic - tj. konkrétně - buď uvidíte povrch Měsíce (což je bez systematičtějšího zájmu zábava tak na 2 až 10 minut - dle letory), anebo uvidíte pár teček na černym pozadí (což bez znalostí, na co a proč se koukám, není zábava ani na 5 vteřin...), no a pokud byste se koukli na Venuši nebo Jupiter (to by pořád šlo snad bez těch znalostí), tak uvidíte dejme tomu nepatrný kolečko a přes Jupiter nepatrný tečičky - pravda pro Galilea ty tečičky a jejich pohyb a to, že Venuše nebyla pokaždý kolečko, bylo hodně pozoruhodný... (ale bohužel nejsme každej tak bystrej jako Galileo a jemu podobný, neboli asi opět zaábava tak na pár minut, možná párkrát za sebou - pokud budu pátrat po těch změnách...) - a co tam máte dalšího prosím pěkně? (ještě tak pokus o čumění do oken - ale to se ztrapním coby šmírák... a asi taky nic moc)
(a to už vůbec neřeším, jaké by měl samodárce pozorovací podmínky - např. ve městě a třeba jen přes necelého půl obzoru by byly absurdně ubohý...)

Hleddaleko co nabízím je je elektronický a pomocí ipadu kompasu a GPS je scopen se naštelovat přesně na cokoliv a vše co vidět šlo tak viděno bylo...je k tomu určená app která dovolí najít i to nejmenší a dokonce koriguje vlastní otáčení země v§či předmětu tak aby se dálo koukat do aleluja...jinak bych to amatérovi nezmiňoval...

nojo, co je to všechno platný - ten úplnej začátečník musí jaksi chtít se na nějaké zajímavé objekty podívat - musí vědět kde, co, a proč chce pozorovat - což se s naprostým začátečníkem, kterej má pocit, že koukat do hvězdářského dalekohledu by mohlo bejt zábavný, vlastně vylučuje... (kolik je těch prvoplánově zajímavejch objektů? - napadají mě tak planety + mlhovina v Andromedě (+ možná další galaxie, pokud by se daly dalekohledem vidět) - a je otázka, nakolik by pohled na tyhle objekty byl pro nezúčastněnýho člověka zajímavý, zábavný; a nějaký hvězdokupy, mlhoviny, druhý, třetí hvězdy v systému - to už je vysloveně pro někoho, kdo se o věc zajímá...) + ta možná problematičnost použití dalekohledu v místě bydliště - že se s dalekohledem přesunu pár (desítek) km na nějaké vhodné pozorovací místo, kde strávím několik hodin, to už zas patří k tomu pokročilejšímu zájemci...

hodnocení

0x
no a když už bych si měl něco vymyslet - třeba půjčit si nějaký hodně atraktivní auto (to by pro mě teda nebylo *ee*); lezení po umělý stěně (je-li k dispozici); návštěva střelnice s nějakou instruktáží k různejm typům zbraní a jejich vyzkoušení; nebo pořízení si nějaký repliky starýho derringeru + příslušenství a opět vyzkoušení na vhodné střelnici (to je pravda v bytě trochu nebezpečná hračka...); koupě např. znehodnocenýho samopalu; no a v rámci rozšíření hudebních aktivit koupě kazoo a brumle...*smich*

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj, pokud mohu poradit, pěkný model, našel jsem firmu co dělá krásné modely ze dřeva, auto veterán, fakt úžasný, a nebo nějaký komplet knih? No nevím, k čemu máte vztah, zkuste se trošku rozepsat, a nebo co třeba nějakou repliku obrazu?

Co si dát sám sobě k Vánocům

naihonn*
hodnocení

0x

Kdyby šlo o mě a bylo to místo toho do 10 000 000 Kč, tak bych chtěl vrtulník. Mno jo, to už hodně dlouho. A pořád mi ho Ježíšek nechce přinést. :(

gumidek*
hodnocení

0x

Já bych si nadělil tohle ;)

doplněno 20.12.13 21:54:

Let balonem nebo vyhlídkový let malým letadlem bych možná bral spíše...

petr123*

Na to je malej rozpočet, za to by měl jen holou stavebnici :(

Ale jinak ti rozhodně rozumím, nad těmahle truckama slintám už taky dlouho ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]